Ialomitastea
Nr. 1027, Anul , din 4-Iulie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
BLITZ
Udrea, abandonată de Băsescu

„Să știți că sunt unul care vorbește cu ea în fiecare zi, mă duc la ea în arest, am fost la ea acasă în arestul la domiciliu. Am nimerit când erau avocații. Încerc să o conving că nu am abandonat-o”. Asta ne spunea Băsescu în februarie 2015, pe vremea când Udrea era condamnată în arest la domiciliu. În aprilie 2015 a fost mutată la Penitenciarul Târgșor, iar Băsescu a reacționat vehement: „Justiția e călare pe politicieni la sfârșitul mandatului meu, nu cum era la început, când politicienii erau pe ea”. Adică cum era călare Băsescu pe Dan Voiculescu și pe alții care i se opuneau. După condamnarea la șase ani cu executare, Băsescu a afirmat că Elena Udrea nu a primit nicio geantă cu bani și nu a săvârșit niciun abuz în serviciu. Asta înseamnă că dacă primea o geantă cu bani, primul care știa era Băsescu, care trebuia să-i numere? Din februarie 2018 Udrea se află în Costa Rica, unde a născut o fetiță, dar este arestată pentru două luni, executând pedeapsa până când se va decide extrădarea. Băsecu a uitat-o cu totul. Ar putea să-i facă o vizită la penitenciar, să-i aducă pamperși, suzete, biberoane și alte lucruri, că doar știe de la nepoți de ce este nevoie, dar probabil că îl macină gelozia și a abandonat-o.

Guvernul, receptiv la lepră

Scriam recent cât de greu o duc pacienții leprozeriei de la Tichilești, județul Tulcea, ultima rămasă activă în întreaga Europă. Deși aici au rămas doar zece pacienți între 50 și 90 de ani, fecare este nevoit să mănânce zilnic în valoare de 11 lei. Această sumă trebuia să acopere trei mese pe zi. Impresionați și dezgustați de statul român, mai mulți oameni de bine au umplut o dubă cu legume, fructe, conserve, cereale, dulciuri și altele și au dus-o pacienților. Impresionat, imediat, a reacționat și guvernul, care a aprobat majorarea alocației de la 11 lei la 20 lei. Asta în condițiile în care dețiunuții din penitenciare primesc 33 de lei pe zi. Odată cu scumpirea gazelor, a energiei electrice și a benzinei, automat cresc și prețurile și se va ajuge tot la 11 lei pe zi. Protocolul la guvern pentru o ședință alocă fiecărei persoane 45 lei pentru cafele, răcoritoare, apă plată și minerală, răcoritoare, fursecuri etc., cu toate că niciunul nu suferă de lepră. Că printre ei sunt și lepre, asta e altceva.

Treceți pe caras

Ai fost la o nuntă sau la o petrecere, așa, și ce ai mâncat? Printre altele și somon afumat. Asociația „Pro Consumatori” avertizează că 76 la sută din somonul afumat este de crescătorie și numai 12 la sută provine din ferme piscicole certificate. În fermele piscicole din Norvegia, de unde îl importăm, se folosesc anual 76.000 tone substanțe chimice pentru combaterea paraziților, lucru ce poate produce consumatorilor cancer și afecțiuni cardiovasculare. Așadar, lăsați fandoseala cu somon și treceți pe caras.
( Gheorghe Marinel )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.