Ialomitastea
Nr. 1027, Anul , din 4-Iulie-2019



Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Reportaj - Interviu - AncheteVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Ionel Gae, președinte interimar ALDE Ialomița: „Oamenii trebuie să aibă încredere, ceea ce spunem vom face! ”

ALDE Ialomița a reușit să constituie filiale în peste 90 la sută din localitățile județului, doar în șapte dintre comune se mai depun încă eforturi pentru a identifica membri și simpatizanți care să vrea să adere la această Alianță. Dificultățile întâmpinate în cele șapte localități rurale sunt din cauza faptului că cele două partide mari de pe scena politică din România (PSD și PNL) sunt foarte bine înrădăcinate, iar oamenii au devenit reticenți față de aderarea la o formațiune politică relativ nouă.
Ionel Gae, care este președintele interimar al ALDE Ialomița din data de 1 mai 2017, ne-a vorbit într-un interviu despre realizările sale în calitate de șef al filialei județene, despre problemele cu care se confruntă, dar și despre dorința sa de a avea continuitate în fruntea Alianței care l-a trimis și în staful de conducere al județului, mai exact în Consiliul Județean Ialomița, unde ocupă funcția de vicepreședinte.

Rep.: Care a fost aportul dvs în cadrul organizației de când ați fost ales președinte interimar de către BPJ?
Ionel Gae: Nu vreau să mă laud, dar pot să spun că de când am preluat șefia organizației județene am identificat localitățile unde nu am avut deloc filiale de partid și pe cele unde acestea erau slabe. A fost nevoie să le refacem, să le consolidăm, dar și să identificăm persoane mult mai capabile pentru a conduce filiala locală de partid.
Rep.: Aveți organizații în toate cele 66 de localități ale județului sau mai sunt zone unde nu v-ați putut constitui?
Ionel Gae: Avem organizații în peste 90 la sută dintre localitățile județului, însă mai sunt șapte localități rurale unde nu am reușit să construim o organizație. Este foarte greu, pentru că noi suntem o formațiune relativ nouă pe scena politică și nu ne putem compara cu un partid de talia PSD sau cu altul care face parte chiar din istoria României, cum este PNL.
Rep: Care sunt localitățile în care nu aveți organizații și ce veți face acolo?
Ionel Gae: Giurgeni, Gura Ialomiței, Ograda, Bucu, Buești, Valea Ciorii și Colelia. Acestea sunt localitățile unde nu avem reprezentanți, dar nu abandonez, n-o să mă las până nu identific o persoană care să vrea să se implice în organizația ALDE. Pe mine mă caracterizează ambiția și perseverența și știu că o să reușesc. Vin din două domenii în care am interacționat cu oamenii, însă, deși am fost plecat câțiva ani, mă avantajează faptul că sunt ialomițean și oamenii mă cunosc sau mă recunosc. Marea problemă este că tot ei, oamenii, s-au săturat de politică și de politicieni și este foarte greu să-i faci să înțeleagă că suntem o echipă diferită care oferă o alternativă (...) Scopul meu personal pentru care am intrat în politică a fost acela de a lucra pentru oameni și a face ceva pentru bunăstarea lor.
Rep: Nu trebuie să uitați că sunteți într-un parteneriat, într-o coaliție la guvernare cu PSD și că, deși scopul dvs personal este cel de care mi-ați vorbit, poate că partidul nu este de acord cu ceea ce vreți dvs.
Ionel Gae: Aceasta este adevărata politică. Atunci când ești într-un partid care are o altă viziune ca să formezi un Guvern trebuie să faci o coaliție și să faci și niște compromisuri. S-au făcut aceste compormisuri la nivel național și este normal ca făcând parte din acest partid datorită căruia ocup funcția de vicepreședinte al CJ Ialomița să urmez linia politică a partidului și să respect înțelegerea făcută de ALDE la nivel central.
Rep: Da, dar este înțelegerea lor, a celor de la centru, nu și a dvs.
Ionel Gae: Da, dar având o înțelegere la centru, implicit avem o înțelegere și la nivel județean. După cum știți, noi, ALDE, avem trei consilieri județeni și împreună cu cei ai PSD formăm cele două treimi care sunt necesare pentru a aproba proiectele care țin de patrimoniu și nu numai. Deși sunt doar trei, au un rol extraordinar și bine punctat în Consiliul Județean. Trebuie să vă precizez faptul că, până acum, consilierii județenei ai ALDE nu au lipsit niciodată de la nicio ședință din acest mandat și asta spune multe despre calitatea și seriozitatea noastră.
Rep: Cum vă înțelegeți cu președintele Victor Moraru?
Ionel Gae: Avem o colaborare foarte bună, ne înțelegem foarte bine. Dacă am vreo nelămurire, există deschidere din partea domnului președinte de a mă face să înțeleg despre ce este vorba.
Rep: Deci, nu luați poziția „ghiocelului” în fața sa! V-a cerut vreodată părerea, domnul președinte?
Ionel Gae: Nu, nu adopt această poziție. Ne întâlnim în ședințele operative și nu numai, și îmi place să cred că, fiind și avocat de profesie, îi ofer un sprijin real. Există o colaboare între noi, dar lucrurile trebuie să funcționeze chiar dacă sunt dintr-un partid care are o altă doctrină. Scopul nostru este comun: să rămână ceva în urma noastră, pentru că funcțiile sunt trecătoare.
Rep: Când va avea loc Conferința Județeană a ALDE Ialomița?
Ionel Gae: La sfârșitul lunii octombrie a avut loc ședința delegației permanente și cea a BPJ în cadrul căreia am discutat să solicităm Birolui Politic Central să ne aprobe organizarea Conferinței Județene în penultima sâmbătă a lunii noiembrie, mai exact pe 24, anul acesta. Față de alte organizații județene ale ALDE din țară, noi nu am făcut presiuni să organizăm această Conferință pe rapid înainte, asta și pentru că știam că nu avem organizații în toate localitățile județului. Un lucru mai știu sigur, că ne dorim să fie prezenți domnul Călin Popescu Tăriceanu, Norica Nicolai, miniștri, secretari de stat, reprezentanți de organizații județene, dar și ceilalți lideri ai partidelor politice din Ialomița, dacă vor vrea să onoreze invitația.
Rep: Veți avea contracandidați, știți ceva? Ați simțit că ar exista persoane dornice să se înscrie în cursa pentru șefia ALDE Ialomița?
Ionel Gae: Nu am auzit nimic, dar dacă sunt persoane care vor să intre în această cursă ne vom întâlni înainte, vom discuta și se va lua o decizie. În rândurile noastre sunt persoane care provin atât de la PNL, cât și de la alte partide. Probabil că vom merge cu un singur candidat, dar vom vedea, pentru că avem niște reguli interne care trebuie respectate. Cert este că ne dorim ca această Conferință Județeană să fie un eveniment deosebit în care vom face o evaluare și vom stabili ce avem de făcut în continuare. Mai mult decât atât, așa cum v-am spus, ținem neapărat să-l avem alături de noi pe liderul ALDE, pe domnul Tăriceanu, care este brand-ul nostru. Ne aflăm și în preajma unei decizii de a candida sau nu la președinția României, iar noi îl vom susține, este și dorința noastră. Ne ajută să creștem și să ne consolidăm (...) pentru că este neapărat nevoie să schimbăm culoarea roșie care s-a accentuat în ultimii ani. Nu am nimic cu colegii mei, dar trebuie să se înțeleagă că, deși suntem buni parteneri, pentru dezvoltare este nevoie și de participarea dreptei la conducerea comunităților, a Parlamentului sau Guvernului. ALDE are anumite inițiative în cadrul coaliției de Guvernare și are și un program politic comun cu PSD, în sensul de a fi în folosul cetățenilor și de a avea proiecte sustenabile.
Rep: Sunteți la un pas de a vă rupe de PSD?
Ionel Gae: Sunt discuții contradictorii care mai apar între unii membri, dar asta nu înseamnă că această coaliție nu funcționează și nu există un numitor comun. Este normal să existe discuții (...) Legea offshore a creat discuții, dar asta nu înseamnă că nu suntem o echipă la guvernare. Aceste discuții demonstrează că ALDE are propriile sale viziuni, că are dumul ei, dar se găsesc soluții care sting aceste discuții. NU se rupe coaliția de guvernare. (...) Pot să vă spun că sunt și inițiative care vin din partea ALDE și vă exemplific aici cu noua „legea împotriva lenei”, care este inițiată de colegii noștri parlamentari și prin care se dorește eliminarea acelui ajutor social care devenise pratic o molimă pe piața muncii, în sensul că în România se derulează investiții și este nevoie de forță de muncă, iar prin acest ajutor social nemunca era încurajată...
Rep: Sunteți de acord cu parteneriatul civil? Vă întreb acest lucru pentru că după eșecul de la referendum mi se pare că a fost tras totul pe linie moartă. Nu se mai aude nimic, nimeni nu zice ceva în sensul acesta
Ionel Gae: Eu am fost la vot și am votat pentru o familie tradițională, pentru familia compusă dintre un bărbat și o femeie (...) Avem parlamentari care vor analiza și, împreună cu ceilalți colegi, vor stabili prin vot dacă acest proiect este benefic și se merită să fie adoptat un astfel de parteneriat într-o țară preponderent creștin-ortodoxă. Nu cred că cineva a tras pe linie moartă acest proiect, cred că mai există și alte probleme care necesită interes mai mult, cum sunt cele economice și de dezvoltare. Se vorbește despre o rectificare bugetară care sperăm că va fi diferită față de ultima care a stârnit nemulțumiri (...) Există acum o Ordonanță care se referă la modalitatea prin care se simplifică aducțiunea de gaze către comunități și este nevoie de bani pentru a se efectua studii în acest sens. Ar trebui ca aceste sume de bani să revină pentru a reechilibra bugetele locale.
Rep: Care este părerea dvs referitoare la modul în care a fost gestionată pesta porcină în Ialomița? Se face cineva vionovat de criza creată? Ce îmi puteți spune?
Ionel Gae: Un aport important în acest caz la avut DSV prin structura centrală. Partea tehnică pe care s-a bazat acțiunea a fost pusă la dispoziție de specaliști. Indiferent ce măsuri sanitar-veterinare s-ar fi luat, nu puteai să previi apariția acelor focare pentru că factoruul uman a avut un rol însemnat. Este adevărat că au fost dispuse măsuri nepopulare, dar acel Comitet pentru Situații de Urgență și-a făcut treaba și virusul nu mai înaintează.
Rep: Care este mesajul dvs pentru alegători?
Ionel Gae: Cetățenii trebuie să știe că ALDE va face tot ce-i va sta în putință să realizeze toate proiectele care sunt de interes național și local, că vom lupta să avem infrastructură, să avem gaze în fiecare localitate pentru că anul viitor se pare că va fi un PNDL III care se va axa pe aducțiune de gaz și că vom pune în practică și legea offshore, care spune că 50 la sută din producția de gaze va fi tranzacționată pe piața românească. Mai sunt și alte proiecte pentru cetățeni, care vizează dezvoltarea, însă trebuie să aibă încredere în noi că vom duce la bun sfârșit ceea ce spunem!
P.M.
( )




Sondaj
?




ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.