Ialomitastea
Nr. 1027, Anul , din 4-Iulie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
PoliticaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Marian Neacșu, aruncat din partid ca o măsea stricată

În cadrul ședinței Comitetului Executiv al PSD care a avut loc luni, 5 noiembrie, secretarul general al partidului și președinte al PSD Ialomița, Marian Neacșu, a fost exclus din partid la propunerea lui Liviu Dragnea. Și senatorul Adrian Țuțuianu a fost dat afară din PSD cu 53 de voturi „pentru” și 9 „împotrivă”. Marian Neacșu consideră că a fost „executat public fără niciun sens” și susține că va contesta votul Cex.

După ce a stat în umbra lui Liviu Dragnea câțiva ani, Marian Neacșu a fost exclus din partid. Unul dintre motivele invocate de șeful social-democraților a fost trădarea, făcându-se referire aici la scrisoarea din luna septembrie prin care i se cerea acestuia demisia din fruntea partidului. Lui Neacșu i s-a mai imputat și că ar fi negociat cu liberalii pentru susținerea moțiunii de cenzură împotriva guvernului Dăncilă. Reacțiile nu au întârziat să apară din partea celor doi care s-au considerat „executați public”. Mai mult decât atât, președintele PSD Ialomița a postat pe pagina sa de socializare un filmuleț de la Congresul PCR în care era elogiat Nicolae Ceaușescu și cu care a asociat ședința Comitetul Executiv Național al Partidului Social Democrat susținând că „orice asemănare, din păcate, nu este întâmplătoare. PSD este și va rămâne partidul celor mulți, nu partidul unui om indiferent cum s-a numit sau cum se numește el.”

„După acest vot este evident că suntem excluși din PSD. Vom discuta la organizațiile care ne-au susținut să vedem ce poziție au și ele. Vom face o contestație pentru că este o execuție publică fără niciun sens. Nu ni s-au adus niciun fel de argumente, ci numai afirmații fără niciun fel de temei, am devenit pe nepusă masă și trădătorii partidului și oamenii care negociau pe ascuns cu altcineva...E foarte interesant cum am putut să ajung dintr-o extremă într-alta. Este absolut o minciună cum că am fi negociat cu cei din opoziție. Nu am avut niciodată vreo intenție de a vota împotriva Guvernului. Noi am fost soldați credincioși partidului. Nu o să luptăm împotriva partidului nostru nici în continuare”, a declarat Marian Neacșu imediat după ședința Comitetului Executiv al PSD.

Reacțiile în teritoriu nu au întârziat să apară.
Primarul Adrian Mocioniu, care a avut sprijinul lui Marian Neacșu la alegerile din 2016, consideră că în acest caz a fost aplicată „democrația pumnului în gură” și că prin mazilirea șefului său de partid „principiile democrației sunt serios puse într-un mare pericol.”

„Democrația pumnului în gură, a șantajului, a interesului și a constrângerii. Când cel mai mare partid își exclude cu un vot al fricii unul dintre cei mai cerebrali, consecvenți și capabili membri ai săi pe Marian Neacșu înseamnă că principiile democrației pe care a fost creat acest partid, prin definiție, sunt serios puse într-un mare pericol. Un vot rușinos în spatele ușilor închise mai presus de un vot deschis democratic într-un congres național. Personal , trăiesc cel mai dezamăgitor sentiment de 15 ani de când sunt membru al acestui partid. Așa cum îl cunosc pe domnul Marian Neacsu sunt sigur că lupta lui pentru o cauză dreaptă nu se va opri aici. Este a doua nedreptate majoră la care este supus. Deasemenea , se produce un precedent extrem de periculos. Ce vom face de acum înainte ? Sub amenințarea excluderii vom accepta să ni se ia dreptul la opinie? Niciodată!!!! O să mergem înainte, o să ne exprimăm părerile, vom lupta pentru democrație și dreptate. Din ce în ce mai mulți!”, a scris Adrian Mocioniu pe pagina sa de socializare.

Surse din PSD susțin că excluderea lui Marian Neacșu deschide lista pentru asigurarea interimarului organizației județene. Numele vehiculate, dar mai puțin agreate de majoritatea membrilor de partid, sunt Ștefan Mușoiu, Victor Moraru, Viorel Nica și Marian Pavel. Silvian Ciupercă, ex-președintele PSD, vrea să se reactiveze politic și pare-se că se va înscrie în cursa pentru asigurarea interimatului, fiind, de altfel, o variantă agreată de foștii subalterni pe linie de partid.
( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.