Ialomitastea
Nr. 1022, Anul , din 18-Aprilie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
DADP Slobozia: 6 miliarde de lei vechi, investiție în mixtură asfaltică

După ce a fost asfaltat în vara aceasta, pe bulevardul Cosminului din municipiul Slobozia s-a reamenajat un scuar cu pământ vegetal și scoarță decorativă. Acesta are montat un sistem de irigare prin picurare, cu ceas programator, iar pe toată lungimea lui au fost plantate figurine topiare din ienupăr și trandafiri târâtori. Sfârșitul verii și începutul de toamnă au adus pe străzile și parcările din municipiul reședință de județ aproximativ 2.200 tone de mixtură asfaltică la cald, care au costat municipalitatea puțin peste 680.000 lei. Au fost reparate Șoseaua Amara, parcarea Al. Rondă-Tritipan, strada Gării, terenul din Parcul de Est, Aleea Mănăstirii, cu parcarea aferentă, și curtea Liceului Pedagogic, dar și alte zone din oraș.
Echipele DADP au montat pavele pe trotuarele din incinta Liceului Pedagogic, de pe Aleea Mănăstirii și Aleea Panselelor, peste 500 de metri pătrați lucrați, la un cost de 41.650 lei. Beton a fost turnat pe mai bine de 480 mp de trotuar, pe strada Minerva, Șoseaua Amara, bl. U10 și Cimitir, cartier Bora, suma alocată fiind de 21.051 lei. În lunile august-septembrie, au fost pietruite 19 străzi și terenul de minifotbal de pe Aleea Rondă, pentru care au fost folosite 3330 tone de piatră spartă, cu o valoare totală de aproximativ 171.000 lei. Cele mai mari cantități au fost folosite pe strada Filaturii, Unirii, Iezer, Mărului, Gării, Liliacului, Traian Vuia și Marginii.
La începutul lunii octombrie, tehnica DADP Slobozia a fost completată cu unelte electrice, care cresc gradul de mecanizare a lucrărilor pentru întreținerea spațiilor verzi, astfel că există acum în dotare o perie electrică de curățare a dalelor și a spațiilor dintre acestea, 8 motocoase de mare putere, 5 trimmere profesionale pentru tunderea gardului viu, două turbosuflante cu debit mărit de aer pentru strângerea frunzelor din parc, dar și un aspirator pentru colectarea rapidă a acestora. Achiziționarea motocoaselor întărește echipa de cosași a DADP, ca urmare a problemelor din această vară ploioasă, cu iarba crescută rapid după acțiunile de tăiere. Noua tehnică ajută la rezolvarea treburilor rapid și eficient și direcționarea resursei umane spre alte activități de întreținere și amenajare a spațiilor verzi.
( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.