Ialomitastea
Nr. 1022, Anul , din 18-Aprilie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
BLITZ
Lui Iohannis i-a venit mintea la cap

După eșecul referendumului se tot găsesc țapi ispășitori. Toți s-au dezis de toți. Biserica de PSD, Coaliția pentru familie de Liviu Dragnea, Liviu Dragnea de cvorum, PSD de biserică etc. Sfătuit de consilieri, în final, după ce și-a schimbat atitudinea, președintele Iohannis a votat în ultimele clipe și pe ultima sută de metri, ca să dea bine la public. După ce timp de peste trei ani nu a făcut decât să dezbine și să introducă ură, acum, parcă i-a venit mintea la cap și este un alt președinte: „Să facem pentru toți românii o țară în care să trăim în bună înțelegere, fără tulburări. Primul pas către restabilirea păcii sociale este abandonarea discursului urii și asumarea faptului că numai prin toleranță putem depăși împreună acele falii care riscă să ne dezbine”. E vorba despre un alt președinte? Nu se poate, nu este Iohannis. Cum, fără penali, fără Jos Guvernul, fără Jos PSD, fără Guvernul Meu, fără toate legile respinse pe bandă rulantă, fără îndemnarea la proteste a celor de la haștag rezist? Nu se poate, e vorba de alt Iohannis!

Moaște în secțiile de votare

Moaștele Sfintei Parascheva se află la Iași de 371 de ani și au fost aduse de domnitorul Vasile Lupu. Sfânta Cuvioasa Parascheva e sărbătorită pe 14 octombrie. Anul aceste aproape o sută de mii de credincioși au adus un omagiu moaștelor ei și ale Sfintei Eaterina, aduse din Grecia. Alaiul mulțimii s-a întins timp de trei zile pe o distanță mai mare de doi kilometri și a fost format din preoți, măicuțe, clerici de rang înalt și pelerini care au parcurs întregul traseu în rugăciune. Putem spune că toți credincioșii au venit în număr așa de mare din proprie inițiativă, fără să-i mobilizeze cineva, așa cum au fost îndrumați să vină la referendum. Se poate iniția o propunere lăudabilă în ideea ca atunci când vrem să avem succes la un referendum sau în alegeri e suficient să se apeleze la moaște. Spre exemplu, în Agora Sloboziei se pot instala cabinele de vot, alegătorii venind să voteze după ce trag un pupic pe moaște. Primești ștampila, buletinul de vot, intri în cabină, votezi, introduci buletinul de vot în urnă, mai pupi odată moaștele și gata, la urmă participarea la vot va fi de peste 90 la sută!

Patrupedul Metrou

De peste șapte ani se tot lucrează la metroul din Drumul Taberei. Bucureștenii nu vor circula cu metroul nici la jumătatea anului viitor dacă lucrările pe cel mai mare șantier din capitală continuă în ritmul foarte lent și dacă se mai amână mult semnarea contractului de automatizare a traficului. Recent, un salariat de la Ministerul Transporturilor a întârziat dimineața la serviciu și fiind întrebat de șeful lui care e cauza a răspuns că a întârziat din cauză de metrou.
Cum s-a dat în folosință metroul și noi nu știm?
Nu, e vorba de câinele meu, care a stat mult în parc să-și facă nevoile, despre el e vorba, fiindcă îl cheamă Metrou.
( Gheorghe Marinel )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.