Ialomitastea
Nr. 2022, Anul , din 18-Mai-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Deschiderea oficială a Salonului Anual de Carte 2018

Luni, 1 octombrie, a avut loc deschiderea oficială a Salonului Anual de Carte, ediția XXVII-a. Fiind cea mai importantă manifestare culturală tradițională, de referință pentru comunitatea județeană și națională, Biblioteca Județeană „Ștefan Bănulescu” Ialomița și Consiliul Județean Ialomița pun la dispoziția iubitorilor de carte numeroase evenimente culturale într-o prezentare expozițională nouă. În cadrul acestuia vor fi organizate expoziţii de carte cu noile achiziţii ale bibliotecii, întâlniri cu scriitori, oameni din diverse domenii ale culturii, editori, lansări și prezentări de carte, dezbateri, concerte de muzică jazz, tango, fado etc.
Având în vedere că anul 2018 este anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, sărbătoare de suflet pentru noi toți, evenimentul a debutat cu intonarea Imnului Național al României de către Corala „Sfântul Mare Mucenic Mina” a Protopopiatului Slobozia.
În continuare, doamna manager Elena Balog a menționat că Biblioteca Județeană „Ștefan Bănulescu” Ialomița sărbătorește împlinirea a 85 de ani de la înființarea primei biblioteci publice în Ialomița, totodată făcând cunoscută prezența invitaților si anume: domnul Ilie Cioacă, consilier județean, care a transmis mesajul domnului președinte al Consiliului Județean Ialomița, domnul Victor Moraru. De asemenea doamna Elena Pacală, director executiv al Direcției Județene pentru Cultură, și-a manifestat mulțumirea pentru programul excepțional din acest an, „un dar pe care biblioteca îl face comunității”.
Potrivit tradiției, prima zi a fost dedicată scriitorilor și editurilor din Ialomița. Domnul Ilie Comănița, alias domnul Ilie Cioacă, de data aceasta în calitate de poet, a prezentat cele două volume lansate în acest an, anume „Obârșii” și „Torțe” din care a recitat sonetele „Copilăria”, „Obârșii”, „Bocet”, „Flăcări de gutui”, „Menirea” (inspirate din fapte reale) și „Istorie”. Poetul Șerban Codrin a intervenit declarând că volumul „Obârșii” este „un muzeu al satului pe care-l propune autorul”.
Doamna Florentina Loredana Dalian a prezentat volumul „De râsul cucilor”, scris în colaborare cu autorul Ananie Gagniuc, ambii membri ai Clubului Umoriștilor Constănțeni, menționând că este o carte de umor, un dialog (ping-pong) între un „el” și-o „ea”, un duel care se dorește și se reușește a fi viu-hazliu.
Despre volumul Retrăiri istorice în veacul XXI, volumul XI, ne-a expus informații domnul Constantin Vlad de la biblioteca „Maia Catargi”, care în acest an cuprinde trei teme importante: „140 de ani de la Proclamarea Independenței României”, „100 de ani de la eroicele bătălii din vara anului 1917” și „70 de ani de la catastrofa Armatei Române de la Stalingrad”, ediție ce a fost coordonată și îngrijită de Comandor (r) prof. universitar dr. Jipa Rotaru și profesor Constantin Vlad.
Poetul Romeo Aurelian Ilie, prezent pentru prima dată în cadrul salonului cu volumele „41. Eu Surdo-Mutul” (41 de poeme) și „Bună dimineața, patria mea!” (antologie de poezie patriotică), urmat de poeta Ioana Ilie, care a recitat versuri din volumul „O lume plină de nefiresc” și „Țară, țarină, tărâm râvnit”, iar poetul Ion Văduva ne-a oferit spre lectură volumul „Conspirația cuvintelor”, manifestându-și totodată admirația și prețuirea față de noutățile editoriale.
Domnul Gheorghe Dobre, directorul Editurii Helis, a vorbit despre a doua ediție a monografiei „Ion Albeșteanu – un mare artist”, scrisă în colaborare cu Cristian Obrejan, punctând faptul că festivalul care poartă numele renumitului muzician și care se desfășoară an de an la Slobozia are o mare însemnătate pentru noi.
Încheierea de expunere a noutăților a aparținut doamnei Ionelia Șerban, făcându-ne cunoscute: revista „Frânturi de gânduri” și volumele „Repere monografice”, „Cartea de hotărnicie a moșiei Stelnica”, „Istorie, tradiție și credință în Stelnica” și „Gorila cu mănuși”.
S-au alăturat evenimentului doamna Fănica Decu (primar al comunei Stelnica) și domnul Costel Brateș (fost primar și sponsor al publicațiilor locale), care au apreciat expunerea pe panourile salonului a publicațiilor menționate mai sus.
În cuvântul de încheiere, doamna manager Elena Balog a mulțumit celor care s-au alăturat manifestării, partenerilor culturali, partenerilor media, sponsorilor, colegilor și publicului prezentând de asemenea programul acțiunilor ce se vor desfășura pe tot parcursul lunii octombrie la Galeriile Arcadia din incinta Centrului Cultural UNESCO „Ionel Perlea”.
Dragi iubitori ai lecturii, suntem aici tot timpul pentru a vă satisface nevoia de cunoaștere, descoperind bogăția insuflată de cărți. Vă așteptăm să ne pășiți pragul!

Bibliotecari,
State Alexandra și Petre Florina
( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.