Ialomitastea
Nr. 1022, Anul , din 18-Aprilie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
BLITZ
În Tadjikistan Mătură, la noi, Bounou

Parlamentul din Tadjikistan a adoptat o lege care interzice părinților să-și boteze copiii cu nume de obiecte sau animale sau care sunt străine culturii și tradițiilor tadjice. Nu se vor înregistra nume străine sau care aduc atingere onoarei și demnității, în prezent existând o listă cu 10.000 de persoane din care părinții pot alege un nume normal. Președintele Tadjikistanului a criticat anterior alegerea unor nume pentru copii precum Lup, Secure sau Mătură. Păi, aici e floare la ureche, față de ce avem noi: Salam, Mercedes, Curcă, Mortu, Bounegru, Bounou, Boubătrân, Găină, Jegu, Nespălatu, Găleată, Flocea, Labă, Oasenegre. În România trăiesc 22 de persoane care se numesc Ministru, iar alte 10 se numesc Președinte, 219 se numesc Bețivu, unul se numește Prostu, 850 Nebunu , 515 Blegu, 2 Justiția, 3 Politica,1 Farmacia, 1 Semafor. Dacă ar exista o propunere de lege similară cu cea din Tadjikistan, în mod sigur Opoziția va introduce un articol care să interzică numele Dragnea, iar cei mai mulți își vor boteza copiii cu Werner.

Cu perna în frigider

Doctorul Chris Idzikowski, director al Centrului pentru Somn din Edinburgh, explică faptul că organismul eliberează căldură prin mâini, față și picioare în timpul somnului și continuă să se răcească până în jurul orei 4 dimineața. Dar, dacă temperatura din cameră sau orice altceva împiedică acest proces, atunci calitatea somnului este afectată, motiv pentru care doctorul recomandă să se apeleze la o pernă răcită peste zi în frigider. Excelentă idee, dacă tot nu o să mai avem carne de porc în frigider, avem spațiu suficient pentru o pernă. După aceste indicații prețioase n-ai să mai vezi nicio pernă pe pat, toată lumea le va pune în congelator și dacă ești deștept, poți face din ea și șnițele.

Sfințeala din aghiazmă

Conform credinței populare, apa sfințită este un mijloc de vindecare a bolilor și de purificare a corpului. Numai că, Institutul de Igienă și Imunologie Aplicată din Viena distruge, practic, acest mit. Analizele făcute pe mai multe mostre de apă sfințită ridicate de la mai multe lăcașe de cult au arătat că doar un mililitru de astfel de apă poate conține până la 62 de milioane de bacterii. Apa sfințită mai conținea și nitriți, iar în proporție de 86 la sută eșantioanele conțineau urme de fecale, E.Coli, enterococi, Campylobacteri. Gata, m-am decis, de Bobotează îmi cumpăr bere.
( Gheorghe Marinel )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.