Ialomitastea
Nr. 1022, Anul , din 18-Aprilie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Proiect european de succes la Valea Ciorii

În luna august a anului trecut, un proiect european avea să ofere o șansă la o viață mai bună locuitorilor din comuna Valea Ciorii. Proiectul ”Eurocomuna-Dezvoltare comunitară prin măsuri integrate în comuna Valea Ciorii, județul Ialomița” a fost unul din 5 proiecte finanțate din FSE prin POCU 2014-2020, axa 4, OS 4.4. - comunități marginalizate non-rome - din Regiunea Sud-Muntenia și-a propus să aibă rezultate concrete cu ecou asupra întregii comunități. Astfel, peste 200 de copii beneficiază de activități educaționale suplimentare celor școlare prin Programul „Școala după școală”, intervenții tip „Zone prioritare de educație”, activități extra-curriculare, programe de educație pentru sănătate și creșterea stimei de sine, iar alte 99 persoane vor finaliza 8 clase în cadrul programului „A doua șansă”.
Tot prin proiect se propusese la vremea respectivă ca un număr de 455 de persoane apte de muncă să fie consiliate și orientate profesional către alte meserii, iar 350 de persoane să dobândească o calificare urmând ca 115 persoane să fie angajate la finalul proiectului.

„Ceea ce s-a scris în proiect din acest punct de vedere s-a și realizat și spun acest lucru pentru că, în urma unui curs de agent de pază pe care câteva persoane de la noi din comună l-au urmat și-au și găsit un loc de muncă bine plătit ca agenți de pază la un aeroport din București”, a precizat Ștefan Ionescu, primarul comunei Valea Ciorii.

Toate cele 655 de persoane din grupul țintă beneficiază de servicii sociale și medicale suplimentare și participă la activități de incluziune socială și coeziune comunitară. Proiectul ”Eurocomuna-Dezvoltare comunitară prin măsuri integrate în comuna Valea Ciorii, județul Ialomița” are o perioadă de implementare de 3 ani și a fost demarat în luna august a anului trecut. Valoarea totală a proiectului este de 23.074.566,15 lei, din care contribuția Primăriei Valea de Ciorii, în calitate de lider de proiect și a partenerilor a fost de 536.320,94 lei, iar asistența financiară nerambursabilă de 22.538.245,21 lei.
Un alt proiect important pentru comunitatea mică de aici este construirea unei stații de tratare a apei pentru care a fost semnat contractul cu PNDL în valoare de aproximativ 23 miliarde lei vechi.
De asemenea, a fost semnat un contract pe asfaltare pentru 7,5 km de drumuri și 2,5 km de trotuare în satul Valea Ciorii. Valoarea proiectului este de 64 miliarde lei vechi.

„Am asfaltat cam 60% din străzile comunei, cel mai mult în Valea Ciorii și Murgeanca, urmate de satul Bucșa care este un sătuc mic, unde se mai găsesc vreo 200 de suflete pentru care trebuie să facem câteva ceva. Nu putem mai mult, oricât ne-am dori, dar nic nu putem sta cu mâinile în sân”, a mai spus edilul localității.

Un alt proiect important pentru administrația publică de aici îl reprezintă reabilitarea, modernizarea și dotarea unității de învățământ. Prin proiect se are în vedere, cu prioritate, înlocuirea acoperișului, montarea unei centrale pe lemne, construirea unei săli de sport și dotarea sălilor de clasă. Valoarea totală a lucrărilor este de 29 miliarde lei vechi.

„Proiectul trebuia deja finalizat, însă suntem în întârziere și nu din vina noastră. Constructorul se pare că nu are forța de muncă necesară începerii lurărilor, motiv pentru care ne tot gândim să îl reducem, în sensul de a construit doar sala de sport...nici noi nu știm cum este mai bine să procedăm. Ideea este să fie bine. Sperăm să demarăm lucrările anul acesta, dar nu sunt sigur”, a conchis Ștefan Ionescu.

SURSA: Realitatea Ialomițeană Online
( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.