Ialomitastea
Nr. 1022, Anul , din 18-Aprilie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Despăgubirea crescătorilor de porci afectați de Pesta Porcină Africană

Începând de luni, 10 septembrie 2018, vor fi achitate sumele pentru despăgubirea crescătorilor de porci afectați de Pesta Porcină Africană (PPA), din localitățile în care a fost confirmat virusul PPA și s-a aplicat măsura uciderii preventive a suinelor, în vederea limitării răspândirii acestuia.
În comuna Giurgeni s-au plătit despăgubiri în cuantum de 237 mii lei, pentru un efectiv de 283 suine ucise preventiv aferente pentru 108 de proprietari. Plata s-a efectuat prin virament bancar pentru 78 proprietari, iar pentru 30 de proprietari, plata s-a efectuat prin grija casierului DSVSA Ialomița, care s-a deplasat în localitatea Giurgeni însoțit de o echipă a Inspectoratului de Jandarmi Ialomiț.
În comuna Gura Ialomiței s-au plătit despăgubiri în cuantum de 239 mii lei, pentru un efectiv de 316 suine ucise preventiv aferente pentru 131 de proprietari. Plata s-a efectuat prin virament bancar pentru 84 proprietari, iar pentru 47 de proprietari plata se va efectua prin grija casierului DSVSA Ialomița, care se va deplasa în localitatea Gura Ialomiței însoțit de o echipă a Inspectoratului de Jandarmi Ialomița.
De asemenea, DSVA Ialomița anunță faptul că au fost alocate toate fondurile necesare pentru plata despăgubirii tuturor proprietarilor ale căror animale au fost ucise preventiv, acțiunea fiind în desfășurare.

În județul Ialomița, valoarea sumelor solicitate de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor pentru plata despăgubirilor celor afectaţi de Pesta Porcină Africană se ridică la 7.152.000 de lei, reprezentând dosare de evaluare aferente despăgubirilor pentru un număr de 2.465 de exploataţii, pentru 9.239 animale. Dintre acestea, se află în curs de finalizare evaluarea unui număr de 950 de dosare, cu o valoare totală de 3.092.000 lei.
Despăgubirile se vor acorda în ordinea localităților în care s-a efectuat uciderea preventivă a suinelor, începând cu localitatea Giurgeni, și cu respectarea prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 1214/2009 privind metodologia pentru stabilirea şi plata despăgubirilor ce se cuvin proprietarilor de animale tăiate, ucise sau altfel afectate în vederea lichidării rapide a focarelor de boli transmisibile ale animalelor.
Potrivit normativului, uciderea preventivă reprezintă ”măsura excepțională aplicabilă în cazul suspiciunii/confirmării, în condițiile legii, a unui focar de pestă porcină africană într-o unitate administrativ-teritorială sau pe o arie teritorială determinată, stabilită prin ordin al prefectului, în calitate de conducător al unitățtii locale de decizie din cadrul centrului local de combatere a bolilor”.
Fondurile necesare se asigură din bugetul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, prin Direcția Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Ialomița, în limita prevederilor bugetare aprobate acestei instituţii, precum şi din fondurile aprobate cu această destinaţie, prin deciziile Comisiei Europene.( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.