Ialomitastea
Nr. 1027, Anul , din 4-Iulie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Eveniment Aikido Aikika la Slobozia

Clubul Sportiv Olimpia Slobozia & Fundaţia Romană de Aikido Aikika au plăcerea să vă invite, sâmbătă 11 august şi duminică 12 august 2018 în sala de sport “Baia Comunală”, situată în cadrul Grădiniţei nr 2 “Sfântul Andrei” din strada Aleea Noua nr 12 (în spatele Tribunalului), organizată cu ocazia celor două evenimente cu totul excepţionale pentru lumea sportivă din Slobozia. Este vorba de:
1. Stagiu naţional de aikido aikikai, condus de instructor (sensei) Ovidiu Codreanu având gradaţia de 5 dan aikido aikikai. Stagiu are următorul program:

Sâmbătă 11 august:

* Orele 10 -11: antrenament copii
* Orele 11.15 – 12,30: antrenament adulţi
* Orele 17 – 18: antrenament copii
* Orele 18.15 – 19.30: antrenament adulţi

Duminică 12 august:

Orele 9 - 10: antrenament copii
Orele 10.15 - 12 antrenament adulţi

2. “Examinare grad aikido aikikai”: Sâmbătă 11 august ora 19.30
2.
Relatii le telefon 0727709333, email: olimpiaslobozia@yahoo.com
Supervizor şi Invitat din partea Fundaţie Române de Aikido AIKIKAI, Irina Gaspar.
Până acum sau anunţat participarea practicanţi din: București, Otopeni, Galați, Cluj.

De ce Aikido?

Aikido este o metodă puternică: de autoapărare, ca mod de a slăbi, pentru calmarea minţii, care poate fi studiată de bărbaţi şi de femei de orice vârstă şi este predat forţelor armate şi poliţieneşti în toată lumea. Se bazează pe mişcări de rotaţie care urmăresc să dirijeze forţa atacului spre pământ sau înapoi asupra atacatorului, totul culminând cu o imobilizare sau cu o aruncare. Aikido este unic în lumea artelor marţiale pentru că nu este doar o artă pur defensivă, ci îşi propune în plus să nu provoace agresorului vătămări serioase, păstrând totodată integritatea celui care se apără. Această abordare morală a devenit caracteristică definitorie a Aikido-ului care a ajutat la răspândirea lui în lume.
Principiile defensive ale Aikido-ului îl fac ideal pentru cei mai puţin dotaţi fizic care vor să înveţe o metodă de autoapărare, deşi un practicant de aikido va mai avea şi multe alte beneficii.
Cadrul prietenos dintr-un dojo de Aikido face că studierea acestei arte să fie şi un mijloc de a întâlni oameni şi de a-ţi face prieteni.

Ce este Aikido?

Ai - armonie Armonia, reprezentată de caracterul japonez ai, poate fi privită şi ca o contopire sau confluenţă de energii sau de forţe. Principiul armoniei este de a evita sau a rezolva conflictul, coliziunea sau opoziţia.
Ki - energia interioară Ki este invizibil, fără greutate, volum sau culoare, şi de aceea nu se poate vedea cu ochiul liber. Dar tot ceea ce vedem şi atingem este o manifestare a ki-ului în diferite forme. ki se regăseşte în orice, de la o simplă bucată de piatră, până la însăşi fiinţa umană
Do - cale Departe de a defini doar o "metodă", do, în aikido, semnifică de fapt călătoria spre propria dezvoltare spirituală. Ţelul este iluminarea, iar instrumentele sunt elementele tehnice ale aikido. ca în orice călătorie, parcursul poate fi tot atât de interesant ca şi destinaţia.
Calea armoniei, interioare aikido este o metodă prin care practicantul dobândeşte o mai bună capacitate de a se armoniza (înţelege) cu sine şi cu ceilalţi.
Aikido este o cale excelentă de a ne antrena pentru a face faţă cu calm şi relaxare, tuturor situaţiilor solicitante, stresante.
Scopul practicării aikido nu este de a învăţa să te lupţi cu ceilalţi, ci de a învăţa să transformi orice situaţie conflictuală (fie ea interioară sau exterioară) într-una de colaborare, armonizându-te cu tine însuţi, cu ceilalţi şi cu natura înconjurătoare.

Beneficii Aikido pentru slobozeni

Practicarea aikido-ului în cadrul Clubului Sportiv Olimpia Slobozia va oferi practicanţilor îmbunătăţiri în următoarele privinţe:
• Aptitudini personale: Disciplină, atenţie, concentrare, încredere în sine, vigilenţă., calmarea minţii şi relaxarea corpului, creşterea încrederii în sine;
• Aptitudini sociale: Cooperare, toleranţă, relaţii cu ceilalţi, bune maniere., comunicare fluentă, gestionarea paşnică şi eficientă a conflictelor fizice, verbale şi emoţionale
• Aptitudini fizice: Flexibilitate, agilitate, echilibru, coordonare, energie, forţă. Îmbunătăţirea memoriei, capacitate de argumentare, bun negociator
• Aptitudini culturale: Obiceiuri japoneze, etichetă, tradiţie, limbă, costume.

Dinu Mihail,
președintele Clubul Sportiv Olimpia Slobozia
( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.