Ialomitastea
Nr. 1027, Anul , din 4-Iulie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
BLITZ
Contestatar de profesie

Din fotoliul de la Cotroceni, Iohannis nu face altceva decât să atace la Curtea Constituțională orice lege sau inițiativă pe care Alianța PSD-ALDE vrea să le pună în aplicare. Și asta o face numai pentru a tărăgăna lucrurile, de a face ca Programul de guvernare să nu poată fi îndeplinit la zi, ca după aceea să aibă motiv de critică ce trebuie să-l ajute în campania electorală. Dovada că asta e principala misiune a „lucrului bine făcut” este că odată cu plecarea premierului în concediu și delegarea conducerii operative vicepremierului Paul Stănescu, Klaus a și contestat la CCR plecarea Vioriucăi Dăncilă la o legală și binemeritată odihnă. Cu alte decizii similare ale altor premieri nu a a vut nicio problemă. Dacă CCR îi va da dreptate, ar fi indicat ca aunci când Iohannis pleacă în concediu să fie înlocuit de Tăriceanu sau, și mai bine, de Dragnea.

Propagandă cu limba în dezacord

Când vezi propagandiștii de la Digi 24 care critică greșelile de exprimare ale premierului, te apucă dezacordul. Criticau, recent, pe postul violet, un dezacord al Vioricăi Dăncilă în timp ce pe ecran, sub nasul lor a apărut mesajul „Cine sunt miniștri corigenți la limba română”, forma corectă fiind miniștrii, că doar e vorba de un substantiv articulat. Culmea este că în platou se afla și Radu Paraschivescu, cel care taxează greșelile de limba română în emisiunea „Pastila de limbă”. Mai bine i-ar spune „Pușchea pe limbă”. Într-o altă emisiune, pe burtieră apărea scris: „2 din 3 tineri face facultatea degeaba”. Adică, vor să spună ei, la Digi 24 este mulți în dezacord cu gramatica.

Glasul roților de tren

A venit vremea să nu mai purtăm în traistă Mersul trenurilor. A apărut aplicația MyTren.ro, un site prin care poți consulta mersul trenurilor ca să-ți planifici o călătorie în țară. Aplicația oferă informații complete despre sosirile și plecările din toate gările noastre, dar și monitorizează întârzierile. În ultimele 365 de zile, trenurile din România au întârziat în total 2.392.921 minute, adică 1662 zile, echivalentul a 4,5 ani. Deci, CFR a reușit performanța uluitoare de a întârzia 4,5 ani într-un singur an. În contrast cu japonezii, care cer scuze pasagerilor chiar și-atunci când trenul pleacă cu 20 de secunde mai devreme. La noi totul merge cu nepăsare de clasa a doua în glasul sacadat al roților de tren.
( Gheorghe Marinel )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.