Ialomitastea
Nr. 1027, Anul , din 4-Iulie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Nu-l mai lăsați pe Ion Neacșu să alerge de unul singur

Fără nicio nostalgie în suflet, profesorul antrenor Ion Neacșu îmi spune că sistemul vechi în atletismul românesc a reușit ceva, inclusiv în Ialomița, respectiv Slobozia. A reușit să ne așeze pe același drum pe care să performăm și crede că atletismul pierde enorm pentru că nu se gestionează trecerea sportului de la juniori și tineret la seniorat spre marea performanță, spre elită. Atletismul nu mai poate fi cosmetizat, trebuie schimbată strategia, mentalitatea.
În ciuda faptului că odată cu trecerea timpului vârsta te face să renunți la meserie, iată că profesorul Ion Neacșu își menține prezența activă antrenând copiii și tinerii dornici să performeze. Decorat cu Meritul Sportiv și declarat Antrenor Emerit, nu și-a pus titlurile în panoplie, ci luptă în continuare. De la performanța mondială a campioanei Tudorița Chidu (sportiva etalon a maestrului Neacșu) până în acest moment au trecut peste treizeci de ani, iar distinsul și volubilul antrenor nu se lasă, continuă. În prezent, în cadrul secției de atletism a CSM Slobozia pregătește copii și juniori pentru campionatul județean, campionatele interjudețene și naționale.
Nu e lucru ușor să obții 10 medalii naționale în 2017, în probele de 60 metri plat, săritura în lungime, ștafetă și aruncarea discului. La 15 ani, o speranță este Andreea Ilie, care este campioană națională la săritura în lungime. La fel, Andreea Vasile, vicecampioană națională la aruncarea discului, iar Ștefania Moise a obținut medalia de bronz la triatlon copii. Și ștafeta 4 x 80 metri a obținut bronz la Campionatul Național pentu copii I.
Ca de obicei, toată lumea se ocupă de fotbal. Nu știu dacă acești minunați copii au ajuns să fie felicitați și răsplătiți cum se cuvine de cei care se laudă cu performanțele lor. Dacă au făcut-o, felicitări, dacă nu, s-o facă. În ultimii 15 ani, încet încet sala de atletism s-a degradat cam nouăzeci la sută. Au dispărut materialele, pista sintetică, instalațiile de apă și încălzire. Fiind vorba de materiale dedicate atletismului, au participat la competiția 100 metri peste garduri. Această competiție s-a desfășurat sub ochii celor care au condus destinele sportului ialomițean, Herghelegiu și Boboc. Dar, parcă lucrurile sunt puse sub tăcere și acum. Un audit ar scoate multe la suprafață. Pe drept cuvânt, profesorul Marius Pușcașu, antrenorul celor doi campioni mondiali la scrimă Daniel Teodosiu și Alin Badea, se miră cum poate Neacșu să obțină premii fără condiții. Actuala conducere a municipiului a promis echipament și pistă sintetică. Deocamdată, în perioada 25 august-1 septembrie treisprezece atleți vor face pregătire la Piatra Arsă.
Revenind la Slobozia, nu-l lăsați pe Ion Neacșu să alerge de unul singur.
( Gheorghe Marinel )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.