Ialomitastea
Nr. 1027, Anul , din 4-Iulie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Se întâmplă la Perieți. Cu sprijinul consilierilor Nicolae Păvăloaie și Stelian Mihăilescu, domnișoara doctor Țară Lungă la racolat pacienți din ograda doamnei doctor Spireanu

În data de 25 iunie 2018 doamna Spireanu Flori Sanda, medic de familie în comuna Perieți, înaintează o adresă către Consiliul Local Perieți în care își spune of-urile, ca să nu le spunem, pentru încveput, altcumva.
Cităm: Subsemnata dr. Spireanu Flori Sanda, reprezentant legal al CMI dr. Spireanu Flori Sanda, vă aduc la cunoștință următoarele:
În două locații din comuna Perieți (Casa Agronomului Misleanu și Școala Fundata) prin insistențele domnilor consilieri Păvăloaie Nicolae și Ștefan Mihăilescu, total înafara legii, au susținut un doctor să vină să se instaleze pentru câte o oră pe zi în fiecare sat, profitând de cabinetul nostru și echpamentul electronic, obligând oamenii să vină și să se înscrie la acel medic, creând astfel haos deoarece oamenii știau că sunt înscriși la mine. Un număr mare de pacienți, disperați, mă sunau pe mine sau pe asistenta mea întrebându-ne ce se întâmplă.
În luna martie 2017, fără solicitare din partea noastră, din motive necunoscute apa a fost deschisă vinerea după program, s-a produs o inundație în urma căreia fișele medicale ale pacienților au fost distruse. A urmat o perioadă lungă de timp în care am încercat recuperarea fișelor, pentrtu că sănătatea pacienților era pusă în pericol.
Menționez că, în ședință publică, am fost grav jignită de consilierul Păvăloaie Nicolae. M-am adresat domnului primar, în dorința unui ajutor. În data de 22 iunie 2018 domnul primar Adrian Merlea cu cei doi consileri (Păvăloaie Nicolae și Mihăilescu Stelian) au intrat în cabinetul medical în plină desfășurare a actului medical, culminând cu amenințări și jigniri, solicitând fișele medicale ale pacienților și fiind amenințată că vor aduce acea doctoriță în cabinetul meu.
Vă rog respectuos să puneți în dezbatere la comisia de disciplină și în ședința ordinară a Consiliului Local faptele acestor doi consilieri și să luați măsurile ce se impun.
Vă mulțumesc pentru înțelegere și specific încă o dată că dorim să ne desfășurăm actul medical în liniște.

Se cuvine o paranteză. Comuna Perieți are în componența sa cinci sate: Păltinișu, Stejaru, Fundata, Perieți și Misleanu. Sunt, într-un fel sau altul, trei cabinete, în Perieți, Fundata și Misleanu. Două dintre ele oferă condiții corespunzătoare unui act medical, cele din Perieți și Misleanu. Doar unul singur însă, cel din Perieți, centru de comună, este autorizat. Sigur, dorința celor doi consilieri de a aduce actul medical cât mai aproape de cetățeni este de apreciat. Însă, a forța nota și a aduce un medic care să dea consultații în spațiile neautorizate din Misleanu și Fundata, este de neînțeles. Cum de neînțeles este și acordul domnișoarei doctor Anca Nicoleta Țară Lungă (bucureșteancă de felul său, care este medic de familie cu cabinet medical deschis în comuna Alexeni, județul Ialomița) de a presta consulatții în aceste spații neautorizate.
Dar, să mergem mai departe și să spunem că în data de 11 iulie 2017 doamna Spireanu Flori Sanda, medic de familie în comuna Perieți, a depus și la IPJ Ialomița următoarea plângere:
Subsemnata dr. Spireanu Flori Sanda, reprezentant legal al CMI dr. Spireanu Flori Sanda fac plângere împotriva domnilor consilieri Păvăloaie Nicolae și Mihăilescu Stelian pentru amenințare și abuz de putere. De aproximativ patru luni de zile eu și asistenta mea, doamna Clemencu Loredana, suntem supuse unor amenințări și jigniri din partea acestor doi consilieri. Au venit în cabinetul medical în impul programului de lucru întrerupându-ne activitatea de consultații pentru un medic pe care doreau să-l instaleze în spații total neautorizate și în cabinetul meu, unde eu posed toate actele de autorizare ale cabinetuli. Prin acțiunile abuzive ale acestor consilieri s-a creat haos printre pacienți, care nu-și mai cunosc medicul de familie. Atât eu cât și asistenta mea lucrăm sub o tensiune care nu este benefică nici sănătății noastre nici a pacienților noștri.

Plângerea medicului Spireanu Flori Sandu este urmastă de o ședință a Comisiei de Administrație Publică, Judiciciară și de Disciplină a Consiliului Local Perieți. La ședință au participat trei dintre mebrii comisiei (Fulea Constantin, Neagu Mihaela, Bălan Constantin), au lipsit Cătălin Ciuperceanu și ... Nicolae Păvăloaie.

În raportul înaintat de comisie Consiliului Local Perieți se consemnează: Datorită abaterilor de la regulamentul de funcționare a Consiliului Local comisia a decis cu 3 voturi pentru aplicarea Legii nr. 215/2001 aliniatul nr. 1 lieterele “e" și "f".
Cu legea în față, aceasta presupune excluderea temporară de la lucrările consiliului și ale comisiei de specialitate, respectiv retragerea indemnizației de ședință pentru 1-2 ședințe.
Deocamdată, hotărârea a rămas în coadă de pește. Aceasta pentru că la ședința ordinară pe luna iullie nu a fost introdusă pe ordinea de zi. Poate acum, în august.

Am purtat dialoguri cu doamna doctor Spireanu, cu primarul Adrian Merlea și cu alți consilieri locali. Așa am aflat că lucrurile vor putea evolua într-un sens benefic pentru asigurații medical din satele Fundata și Misleanu. Adică, se vor face toate diligențele ca cele două cabinete din satele amintite să fie autorizate, astfel că medicul de familie va putea să se deplazese aici câte o dată pe săptămână. Înțelegem de aici că acest medic va fi doamna Spireanu și că se va renunța la serviciile domnișoarei doctor Țară Lungă. Dacă doamna doctor Spireanu nu-și va respecta cuvântul și va refuza consultații la Misleanu și Fundata, Dumnezeu cu mila, adică domnișoara doctor Țară Lungă va putea să vină și să profeseze în cele două sate fără jenă.

( Nicolae TACHE )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.