Ialomitastea
Nr. 1027, Anul , din 4-Iulie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Despre porci, numai de bine!

Deputatul Tinel Gheorghe îi acuză pe Gigi Petre (prefectul Ialomiței), Mihai Puia (Directorul DSV Ialomița) și celelalte autoritățile locale că nu au luat măsurile preventive pentru a împiedica apariția pestei porcine. Dacă ajungea Tinel șef la județ, dracii îi găseau pe porci dacă aveau pestă. „Știau că au un focar de pestă porcină în Tulcea și altul în Constanța, știau de cel puțin două luni de zile (eu știam că aveau informații de cel puțin două luni de săptămâni) și nu au întreprins nicio măsură pentru a bloca și pentru a preîntâmpina apariția bolii”. Dixit doctorul Tinel. „Cer demisia prefectului Gigi Petre și directorului Mihai Puia. Ar trebui să demisioneze imediat pentru ce se întâmplă acum, pentru că au scăpat fenomenul de sub control în județ. Banii ăștia pe care, acum îi va da (adică, îi vor da) drept despăgubire ar trebui plătiți din salariile dumneavoastră, domnule prefect Gigi Petre și domnule Mihai Puia”. Dixit omul lui Băsescu, cel pe care colegul lui Gelu Vișan i-a spus că e bun cu ne în față.
Mai mult de-atât, acuză și guvernul că a ascuns situația cu cel puțin două luni de zile (nu de săptămâni) înainte de apariția pestei porcine. Mamă, ce le-a făcut ipocritul născut la Podul Turcului, purtătorul de vorbe pe sticlele televizorului. Adică, fost purtător de vorbe, interzis de a mai apărea pe ecran ... din cauză că a știut că va apărea pesta porcină și nu a informat orbanul și turcana. Partidul lui a înțeles că pesta se ia și de la parlamentar la porc și l-a băgat în carantină. Unde erai, domnule Tinel, când România a fost cuprinsă de Gripa Aviară, când au fost ucise peste un milion de păsări? Costurile veterinare au fost de peste 70 milioane euro. Atunci nu le imputați celor răspunzători? Știți unde erați, domnule doctor în păduri, care vă ocupați de probleme veterinare? Vă spunem noi: erați director general, nu plutonier, șef corp de control în Ministreul Agriculturii, alături de Flutur, Boc și alții. De ce nu ați luat atitudine și nu ați cerut demisia nimănui, nici prefectului Stelian Caramitru și cui mai trebuia?
Ipocrizia și cameleonismul sunt mai periculoase decât pesta porcină. Când afirmați că din partea celor cărora le cereți demisia „există o crasă lipsă de responsabilitate și incompetență administrativă” ați inclus și pe fostul director - șef corp control din minister? Sau atunci nu se pune? Crasa lipsă de responsabilitate era numai aici?
De gargară și de acuze fără temei și soluții suntem sătui. Poate îl rugați pe Sică Mandolină să le facă celor doi o plângere penală la Parchet în nume propriu pentru înaltă trădare, sau vorbiți cu El Lidero Werner să sesizeze Curtea Constituțională, care ar fi în stare să o facă și atunci când o capră îi mănâncă gazonul de la Cotroceni.
În rest, salutări de la mistreții din Pădurea Groasa, imuni la pestă. Succes la neuro parlamentare, Tinele!
( Gheorghe Marinel )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.