Ialomitastea
Nr. 2022, Anul , din 18-Mai-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Haștag „#" rezistă cu agitatorul politic Mihai Șora

Comunistule, strigau unii după revoluție. Erai sus, acolo în prepeleac și recitai versuri dedicate conducătorului iubit.
Da, recunosc, pentru că trebuia să le recite unul care știa să facă acest lucru, care avea experiență teatrală și luase lecții Talma de dicție de la o somitate: prof . univ. Marieta Sadova. Recitam sau citeam ce mi se punea pe tavă. Dacă mi se spunea să-l elogiez pe rege o făceam. Dacă am jucat rolul ofițerului neamț din piesa „Ecoul îndepărtat” de E. Golovanischi înseamnă că m-am dat cu Hitler, sau dacă am jucat rolul lui Mircea din piesa „Io, Mircea Voievod” de Dan Tărchilă înseamnă că m-am bătut cu turcii? Dacă primeai sarcină, trebuia să te supui, așa cum probabil au primit sarcină și Ion Caramitru, Leopoldina Bălănuță, Mircea Albulescu, Gheorghe Cozorici, Ilinca Tomoroveanu, Adela Mărculescu , Florina Cercel, Silviu Stănculescu, Cezara Dafinescu, Dan Grigore, Mircea Bezetti, Dan Iordăchescu. Ce, nu vă mai amintiți de ei când participau la spectacolele omagiale de la Casa de Cultură a Sindicatelor sau la parada dedicată zilei de 23 August? Și eu, împreună cu Marin Dumitru Antonio, Dumitru Berghea și Silvia Pelea, printe ei, mai neînsemnați. Ce, ați uitat că Marin Preda, Eugen Simion, Nicolae Manolescu, Ion Alexandru și alți scriitori de talie, după ce își prezentau operele serveau masa alături de tovarășul Glodeanu? Și ce dacă Mircea Dinescu, a cărui soră e căsătorită cu fiul fostului prim secretar Gheorghe Tănase, acorda autografe tovarășilor din Comitetul județean de partid. Și ce dacă Iohannis mergea alături de elevi la acțiuni patriotice, de muncă voluntară, Cântarea României și altele cu caracter comunist. Putea să refuze și spunea că nu suportă așa ceva că e de orientare liberală? Și era scutit.
Istoria nu se poate uita. Am făcut această pledoarie văzând câtă ură s-a creat în această țară, că toți din PSD fac parte din „Ciuma Roșie”. Păi, nu mai vopsiți în roșu ouăle de Paște, că vă umpleți de ciumă. Acest slogan folosit de protestatarii profesioniști nu este altceva decât traducerea din germană a expresiei „Die Rote Pes ” și când ești incult și nu știi niciun rând din istorie strigi „Ciuma Roșie” fără să ai habar că expresia aparține propagandei hitleriste. Să fi luat „ciumă” și Iohannis, că l-am văzut odată, alături de protestatari, îmbrăcat în geacă roșie? V-ar conveni să iasă în stradă și cei de la PSD și să strige „Holera Galbenă”? Boală epidemică gravă care produce vărsături și diaree și o puternică deshidratare a organismului, ce poate duce la moarte. Probabil că din cauza acestei boli vărsați venin și ură, dar vă umpleți și de diaree verbală și anală cu miros pestilențial lăsat în jur.
La 101 ani filozoful Mihai Șora, unul din întemeitorii Grupului de Dialog Social, a participat la protestele „Haștag Rezist„ și mândru că era aclamat filozofa: „Nu trebuie să ne întoarcem la 1947 și să nu alunecăm pe timp de furtuni, nici sub farmecul neostoit al sirenelor”. Băieții deștepți de la USR, imediat l-au propus Cetățean de Onoare al Capitalei și Consiliul General a aprobat. Numai că, imediat Partidul „Neamul Românesc” a cerut Primarului General să i se retragă acest titlu. Motivul: argumentele prezentate de sit-ul „Impolitics .ro” care arată că Mihai Șora nu este icoană de perete fiind consilier al Anei Pauker. De aceea ne spunea domnul Șora să nu ne întoarcem la 1947, fiindcă Ana Pauker nu mai trăiește și nu mai poate să aibă onorabila funcție de consilier al doamnei. Și reacțiile au pornit. „Evenimentul zilei” publică un document - fragment original din dosarul de cadre al lui Mihai Șora din care reiese că între 1948-1951, după ce absolvise Universitatea de partid , a devenit „Agitator cu munca la țară”. Adică o persoană care ducea muncă de agitație politică, de lămurire, convingere și mobilizare a maselor, în vederea unei acțiuni (Dex ), înscrierea în PCR, colectivizarea, predarea cotelor, pedepsirea chiaburilor. Una e să reciți niște versuri puse pe tavă și să fii hulit și alta e să fii agitator politic cu diplomă și adulat de cei care strigă „Ciuma Roșie”. Înseamnă că îl încadrează perfect în sintagmă. De bună voie s-a încadrat în sistemul comunist și acum, alături de băieții finanțați de George Soroș, convinge masele că PSD-ul este cea mai grea povară pentru România. Recent a fost operat într-un spital construit de comuniștii răi, pentru a i se extrage din colecist ultimele perle înghițite din biroul Anei Pauker. Să aibă sănătate și să-i agite în continuare pe băieții care stau în stradă să nu se îmbolnăvească de ciumă. În final, am afla că mulți dintre protestatari și-au convins părinții să doneze mărirea pensiilor către Uniunea Salvați România și PNL iar cei care sunt studenți renunță la călătoriile gratis, cu trenul, pentru că nu mai suportă dezastrul produs de PSD.
( Gheorghe Marinel )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.