Ialomitastea
Nr. 1017, Anul , din 16-Martie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Cultura - SanatateVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Elena Bolânu, cu "Povestea lui Mihăiță-Bizgăiță" la Boockfest 2018

Eveniment editorial în ziua de 3 iunie 2018 la Târgul de carte "Boockfest" cu un scriitor ialomițean: Elena Bolânu (profesor învățământ preșcolar la Movila) a venit în întâmpinarea vizitatorilor cu "Povestea lui Mihăiță - Bizgăiță", o carte cu ,,Povestiri didactice,, destinate copiilor preșcolari și celor din învățământul primar apărut anul acesta la Editura “Cartea Românească”. Introducerea în lumea plină de învățămite și aventuri din textele autoarei de către Călin Vlasie (directorul Editurii “Cartea Românească”) și de către poeta Passionaria Stoicescu.
În intervenția sa, autoarea a recomandat cititorilor (mari și mici) câteva din povestirile prinse în volum. Am reținut "Gâlceava legumelor" (din care se desprinde importanța fiacărei legume, fără discriminare, în alimentaţia copiilor), "La săniuş" (unde primează importanţa conduitei civilizate între copii), "Păţania lui Victor" (Victor încearcă să-şi arate calităţile teribiliste de a se căţăra în copac, în aplauzele copiilor, cu preţul fracturării picioarelor, prin cadere la pământ. Firesc, după eveniment Elena Bolânu le recomandă copiilor să nu urmeze exemplul lui Victor), bineînțeles "Povestea lui Mihăiță - Bizgăiță", care dă titlul volumului (copiii învaţă din experienţa tristă de a îneca puişorii de găină aşezându-i pe luciul apei, alături de răţuşte), "Oaspetele neaşteptat, dar binevenit" (micuţa Daniela, în aşteptarea învitaţilor care nu au sosit din varii motive, primeşte o vizită neaştetată, un nevoiaş bătrân în căutarea unei felii de pâine, pe care îl invită în capul mesei decorate pentru oaspeţii nesosiţi să se înfrupte din ce aveau mai bun, încunjurat de atenţia şi dragostea lor).
În finalul evenimentului, Elena Bolânu a oferit cu generozitate autugrafe cu dedicaţii cititorilor, oaspeţilor și invitaților săi.
( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.