Ialomitastea
Nr. 2022, Anul , din 18-Mai-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Atestarea si certificarea întreprinderilor sociale si întreprinderilor sociale de inserție

Societățile cooperative de gradul I, cooperativele de credit, asociațiile și fundațiile, casele de ajutor reciproc ale salariaților, casele de ajutor reciproc ale pensionarilor, societățile agricole, orice alte categorii de persoane juridice care respectă, conform actelor legale de înființare și organizare, cumulativ, definiția și principiile economiei sociale prevăzute în lege, pot obtine statutul de intreprindere sociala, intreprindere sociala de insertie si acordarea marcii sociale, conform prevederilor Legii nr.219/.2015 privind economia sociala.
Atestatul de intreprindere sociala, intreprindere sociala de insertie si marca sociala sunt acordate de Agenţia Judeţeana pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ialomiţa, prin compartimentul de economie sociala ce functioneaza in cadrul institutiei.
Intreprinderile sociale si intreprinderile sociale de insertie vor asigura insertia profesionala a persoanelor apartinand grupurilor vulnerabile (persoane sau familii care sunt in risc de a-si pierde capacitatea de satisfacere a nevoilor zinice de trai din cauza unor situatii de boala, dizabilitate, saracie, dependenta de droguri sau de alcool etc.) si implicarea acestora in activitati cu caracter social.
Prin obtinerea statutului de intreprindere sociala de insertie, se poate beneficia de facilitati din partea autoritatilor administratiei publice locale, cum ar fi:
a) atribuirea unor spaţii şi/sau terenuri aflate în domeniul public al unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale, cu respectarea prevederilor Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în scopul desfăşurării activităţilor pentru care le-a fost acordată marca socială;
   b) sprijin, în promovarea produselor realizate şi/sau furnizate, serviciilor prestate ori lucrărilor executate în comunitate, precum şi în identificarea unor pieţe de desfacere a acestora;
   c) sprijin în promovarea turismului şi activităţilor conexe acestuia, prin valorificarea patrimoniului istoric şi cultural local;
  d) alte facilităţi şi scutiri de taxe şi impozite acordate de autorităţile administraţiei publice locale, în condiţiile legii.
Relatii suplimentare in ceea ce priveste conditiile de obtinere a atestatului si a marcii sociale, se pot obtine la sediul AJOFM Ialomita, Compartiment “Economie sociala”, str. Lacului, nr.10, loc. Slobozia, telefon/fax:0243/231.809; 0243/231.785, e-mail: ajofm@il.anofm.ro.
( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.