Ialomitastea
Nr. 1012, Anul , din 9-Februarie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
BLITZ
Țara arde și baba se piaptănă

Școala 124 din Sectorul 5 al capitalei a ars din temelii. Nu avea autorizație ISU, de securitate la incendiu. Nu-i nici o problemă, pentru că se construiesc fântâni arteziene de șapte milioane de euro, ca să aibă pompierii de unde să ia apă, că mai sunt încă 642 unități școlare care nu au autorizație. Culmea este că fântânile sunt construite de Apa Nova, care înainte de aceasă investiție avea obligația să rezolve problema hidranților care au lăsat pompierii fără apă după ce au golit autospecialele. Așa că, vor lua apă din fântâni, în caz de nevoie. La noi, oare câte unități nu au autorizație ISU și totuși funcționează, iar fântânile sunt seci?

Alocațiile copiilor, în bonuri valorice

Alocațiile de stat pentru copii sunt forme de ocrotire acordate de stat, fără discriminare, tuturor copiilor din România. Până la vârsta de doi ani, un copil primește 200 lei lunar, iar între doi ani și 18 și pentru liceeni peste 18 ani suma primită este de 84 lei. În multe familii există obiceiul ca alocația, care este un drept al copilului la hrană, îmbrăcăminte și materiale didactice, să fie folosită pentru finanțarea viciilor. Pentru a se evita o astfel de situație, un deputat al PSD a inițiat un proiect legislativ care prevede ca alocațiile copiilor să fie date în bonuri speciale, care să nu permită părinților să cumpere țuică sau țigări, ci numai produse destinate copiilor. Chiar dacă unii vor vinde la prețuri de nimic produsele copiilor, așa cum vând un kg de ulei cu 1,50 lei, pe care îl primesc de la Uniunea Europeană ca ajutor, proiectul de lege este binevenit.

„Macarena și masajul cardiac”
Cercetătorii spanioli au descoperit că prin corelarea tempoului cântecului „Macarena” cu ritmul de executare a masajelor cardiace se poate scăpa din stop cardiac. Cântecul deține un tempo care este util în cazul unei intervenții de urgență, ce necesită o sută - o sută douăzeci de compresii pe minut. Așadar, când are loc un stop cardiac, cel care te resuscitează te invită la dans în rimul Macarenei? Nu, el îți face masaj cardiac într-un ritm bine controlat în tempoul cântecului. Dacă bagă și o „Periniță ”, gata și respirația gură la gură. Dacă resuscitarea nu are efect, se apelează la romanța „Rămas bun”.

( Gheorghe Marinel )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.