Ialomitastea
Nr. 2022, Anul , din 18-Mai-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Evaziune fiscală de peste șapte sute de mii de lei

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au dispus, la data de 4 iunie 2018, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un număr de trei inculpaţi, pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Din probele administrate în cauză în cursul urmăririi penale a rezultat următoarea situaţie de fapt:
În perioada 2012-2017, unul dintre inculpaţi a folosit fraudulos societățile comerciale pe care le administra pentru a-şi însuşi sume mari de bani rezultate din evazionarea bugetului statului sau din simulări de tranzacţii - vânzările fictive de material lemnos de la persoane juridice către persoana fizică.
Prejudiciul total cauzat bugetului consolidat al statului prin săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală reţinute în sarcina inculpatului este de 719.002 lei, iar sumele ce au făcut obiectul infracţiunilor de spălare a banilor totalizează 1.038.076 lei.
Al doilea inculpat a folosit logistica şi angajaţii unei persoane juridice pentru a exploata o suprafaţă de pădure, fiind ajutat de un alt inculpat care, în calitate de administrator al unei persoane juridice, a întocmit în fals documentaţia necesară obţinerii autorizaţiei de exploatare şi a transferat suma de 54.000 lei din contul societății, prin ordin de plată, către proprietarul pădurii, acte prin care i-a asigurat acestui inculpat exploatarea şi comercializarea ilegală a materialului lemnos rezultat, urmate de omisiunea înregistrării veniturilor realizate, cu consecinţa prejudicierii bugetului de stat cu suma de 65.021 lei.
S-a mai reţinut în fapt că un al treilea inculpat a folosit logistica şi angajaţii unei persoane juridice pentru a exploata o suprafaţă de pădure, fiind ajutat de un alt inculpat, care, în calitate de administrator al altei persoane juridice, a întocmit în fals documentaţia necesară obţinerii autorizaţiei de exploatare, acte prin care i-a asigurat acestui inculpat exploatarea şi comercializarea ilegală a materialului lemnos rezultat, urmate de omisiunea înregistrării veniturilor realizate, cu consecinţa prejudicierii bugetului de stat cu suma de 79.640 lei.
Faţă de cei trei inculpaţi s-a dispus măsura preventivă a reţinerii pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 4 iunie 2018. A doua zi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa a propus Tribunalului Ialomiţa arestarea preventivă a inculpaților pe o perioadă de 30 de zile.
Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Ialomița a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o perioadă de câte 60 de zile pentru fiecare inculpat.

( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.