Ialomitastea
Nr. 2022, Anul , din 18-Mai-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Recunoștința, parte din viața noastră

Întotdeauna putem fi recunoscători, indiferent de situație. Nu există situație în care, atunci când ai rugat pe cineva să-ți presteze un serviciu, să nu fii recunoscător. Acolo unde există gratitudine, există speranță și fericire. Este greu să ne imaginăm că nu putem fi recunoscători, printr-un simplu mulțumesc adresat persoanei sau colectivului care ți-a îndeplinit dorința. Recunoștința crează împlinire pe toate planurile vieții: personal, fizic, mental, spiritual.
Citând din marele Cicero care spunea că „Recunoștința nu este doar cea mai mare dintre toate calitățile, ci chiar părintele celorlalte”, am să trec direct la subiect. Înainte de a scrie articolul intitulat „Fundata - 67 ani de la deportare” am fost contactat de președinta AFDPR - Filiala Ialomița, doamna Rodica Aron, care mi-a adresat rugămintea de a o însoți la ceremonia ce va avea loc în sat. Acceptul meu a fost răsplătit prin recunoștință și mulțumiri, lucru obișnuit în asemenea situații. După apariția articolului în spațiu grafic de excepție, pe pagina 3 a ziarului și cu trimitere din pagina întâi, la prima oră am fost contactat de domnul Mihai Cerchez, care și-a exprimat recunoștința că ziarul „Ialomița” a fost singurul din media ialomițeană, atât cea scrisă cât și audio sau video, care a semnalat acest eveniment și ne-a adus mulțumirile de rigoare.
Cu acest prilej am să fac o rectificare: domnul Cerchez nu are nouă copii, ci zece. Să-i trăiască și să fie fericiți, alături de părinți.
Au urmat încă două telefoane de la cei prezenți duminică la Fundata, cărora fără acceptul lor nu am să le dau numele. Aceștia, la rândul lor, au adus mulțumiri redacției, dar au criticat și unele lucruri legate de organizare și că a fost mai multă paradă ca „cineva ”să capete imagine mai multă. Nu știu dacă doamna președintă, care și-a făcut imagine, a citit ziarul sau a dus câteva exemplare oamenilor din sat, așa cum se cuvine, dar știu un singur lucru: ca și cum nimic nu s-a întâmplat, nu am mai primit niciun telefon. Și are dreptate. Noi, redacția trebuie să-i mulțumim că ne-a pus în contact cu oamenii din Fundata, cu realitățile satului. Recunoștința mea doamnă și mulțumesc razelor de soare care mi-au înroșit chelia și m-au deshidratat.
În final, închei cu un citat din Nicolae Iorga :„Să ai atitudine de recunoștință și să mulțumești este un pas spre dobândirea a ceva mai mare și mai bun decât situația ta actuală”.
( Gheorghe Marinel )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.