Ialomitastea
Nr. 2022, Anul , din 18-Mai-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Roșiile ialomițenilor, pe tarabele din piață și la... Mega Image

Pâna la această dată, la nivelul județului Ialomița s-au înscris 99 de producători agricoli, potențiali beneficiari ai ,,Programului tomate 2018” care se derulează l în baza H.G. nr. 943/2017 pentru aprobarea schemei ,,Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate” din care: 50 de producători agricoli în ciclul I aceştia având întocmite fișele de verificare a începutului de rodire, iar restul de 49 de prducători agricoli înscriși în program, optând pentru ciclul II de cultură.
Mai mult, 37 producători agricoli au ieșit cu tomate la vânzare atât în piețele din județ, cât și din ţară. De remarcat faptul că primul dintre ei, S.C. CHIRANA SERV S.R.L., comercializează produsele în magazine din județul Ialomița, precum și în rețeaua de supermarket-uri Auchan și Mega Image.
Trebuie cunoscut faptul că, de la apariția primelor tomate și până în prezent, au fost prelevate probe, rezultatul analizelor de laborator pentru acestea demonstrând faptul că nici un consumator nu este expus la reziduuri de pesticide care i-ar putea pune în pericol sănătatea.
Autoritatea Națională Fitosanitară asigură consumatorii că roșiile existente pe piață la această oră, din Programul de sprijin pentru tomate, sunt sigure pentru consum și că produsele de protecție a plantelor au fost folosite exclusiv în scopul menținerii sănătății plantelor.
Consumatorii care doresc să cumpere tomate romaneşti de calitate sunt sfătuiţi să se îndrepte către producătorii agricoli care își vând produsele în piețele agroalimentare purtând sorțuri înscripționate ,,PROGRAM TOMATE ROMÂNEȘTI” precum şi etichete de identificare plastifiate.

Biroul de presa DAJ Ialomiţa

( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.