Ialomitastea
Nr. 1017, Anul , din 16-Martie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
”Careul necunoscutelor” pentru elevii din Fetești

Micii rebusiști din Fetești s-au întâlnit într-o confruntare prietenească, sâmbătă, 05 mai 2018, la Casa Municipală de Cultură Fetești, în cadrul manifestării ”Careul Necunoscutelor”. D-na director Mariana Călin a asigurat cele mai bune condiții pentru desfășurarea concursului, cu sprijinul a doi membri de la Rebus Club ”Lumina” din Fetești, Petre Vasilache și Costel Untea, care au asigurat probele și jurizarea.
Elevii claselor V-VIII de la cinci școli din municipiu și împrejurimi, și-au etalat nivelul de cultură generală și abilitățile de dezlegători a cuvintelor încrucișate. Echipele au fost formate din câte cinci elevi, care au concurat pentru premii în bani și cupe, oferite de Primăria Fetești, atât individual cât și pe echipe. Pentru că au venit și trei copii în afara echipelor, aceștia au concurat doar pentru clasamentul individual. La echipe ierarhia s-a stabilit prin adunarea punctajelor individuale ale celor cinci membri.
Elevii au avut de dezlegat un careu de cuvinte încrucișate, intitulat ”Școlărească” și o integramă cu tema ”Cele patru operații”, evident cu noțiuni de aritmetică. S-a acordat un punct pentru fiecare cuvânt dezlegat corect, punctajul maxim fiind 109. Primul criteriu de departajare l-a constituit dezlegarea corectă, iar la punctaj egal a primat ordinea predării foii de concurs. Spre surprinderea juriului, un singur elev a dezlegat corect cele două probe, iar acesta a predat lucrarea al 23-lea din 28 de concurenți și a făcut parte dintre cei trei copii din afara echipelor.
Clasamentul individual l-a avut în frunte pe Eugen Cantaragiu de la Școala Gimnazială ”Aurel Vlaicu”, cu 109 puncte, urmat de Andrei Aurelian Dinu de la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară, cu 107 puncte, Eduard Ureche de la Școala Gimnazială ”Aurel Vlaicu”, cu 105 puncte, Bianca Vancea, 105 puncte și Laura Maria Ivanov, 104 puncte, ambele de la Școala Profesională Bordușani. La echipe a câștigat Școala Profesională Bordușani, cu un total de 512 puncte, o echipă omogenă condusă de d-na profesor Maria Gheorghe. Cu 493 de puncte, Școala Gimnazială ”Aurel Vlaicu” s-a situat pe locul doi, urmată de Școala Gimnazială ”Dimitrie Cantemir”, cu 483 puncte, Școala Gimnazială ”Mihai Viteazul”, cu 365 puncte și Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară, cu 234 puncte.
Am aflat, de la d-na profesor Adriana Pâslaru, coordonatorul de la Școala Gimnazială ”Aurel Vlaicu”, de ce nu a făcut parte din echipa dânsei câștigătorul concursului, cu care, dacă l-ar fi înlocuit pe cel cu punctajul cel mai mic, ar fi câștigat concursul pe echipe. Eugen și-a manifestat dorința de a participa la concurs după ce se formase echipa și nu ar fi fost frumos să dezamăgești un copil căruia i-ai arătat încredere.
Copiii s-au bucurat de o zi plină de satisfacții și au promis că vor reveni ori de câte ori vor avea ocazia. Îi așteptăm cu drag.( Costel Untea )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.