Ialomitastea
Nr. 1018, Anul , din 21-Martie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Paula Lefter, la ultima sedință din amfiteatrul Directiei Agricole Ialomița: ,,Ați înebunit cu toții! Este complot impotriva mea?”

Vrem nu vrem, revenim la Directia Agricola si la al ei director (deocamdata interimar) Paula Lefter. Prin desprimavarat, faceam vorbire despre modul intempestiv in care a ajuns pe aceasta functie si despre cateva ispravi neispravite comise imediat dupa instalarea in fotoliul mult dorit. Nu aveam de unde sa stim ca este doar inceputul, atunci cand erau nemultumite cateva persoane subordonate. Iata ca, dupa doar doua luni si jumatate, toti oamenii care trudesc (la modul propriu) acum prin birourile directiei sunt revoltati. La ultima sedinta tinuta in amfiteatrul Directiei Agricole, salariatii s-au revoltat si i-au spus Paulei Lefter ca nu mai suporta sa lucreze sub amenintare si umilinta, deoarece a instaurat la propriu dictatura. Nu intram (deocamdata) in consideratii personale, doar spicuim dintr-un fel de stenograma a sedintei reprosurile care i se aduc Paulei Lefter.

Salariatii sunt bombardati cu multe sedinte si multe rapoarte de activitate. Convoaca trei sedinte in fiecare zi de luni (si nu numai), angajatii nemaiavand timp sa-si desfasoare activitatile normale si impunandu-le acestora sa aduca rapoarte cu tot ce au facut in saptamana anterioara, dar si cu un alt raport, care sa cuprinda planificarea cu ce vor face in saptamana viitoare, fiecare trebuind sa sustina oral (ca la scoala) ce au facut. In caz de nerespectare a planului de activitate, acestia vor trebui sa dea explicatii (note explicative) mai ceva ca pe timpul dictaturii staliniste. Pe langa aceste rapoarte, mai cere si rapoarte lunare de activitate.

De 1 Martie a chemat angajatii la o sedinta fulger de doua ore (in amfiteatru temperatura nu depasea 5 grade si slariatii erau imbracati ca la Polul Nord), nu sa dea doamnelor un martisor sau sa le ureze ,,o primavara frumoasa”, ci doar sa citeasca regulamentul de ordine interioara si toate sanctiunile de care se poate folosi (fiindca crede ca are puteri depline asupra acestora), ca sa nu mai tremure de frig, ci sa tremure de frica in Directia Agricola. A uitat ca unele prevederi din regulament nu le respecta chiar ea, ca sa reamintim doar bauturile alcoolice aduse in institutie cand a fost instalata ca directoare adjunct. Apoi, toti angajatii fumeaza afara, cum e si normal, numai Lefter Paula nu respecta Legea antifumat si fumeaza intr-un birou, cand are ea chef.

Ameninta toti angajatii cu comisia de disciplina, dar ea insasi nu respecta regulile. Ea nu poate fi pedepsita, ci doar ,,prostimea”? Ameninta permanent angajatii, spunand ca acela care indrazneste sa sufle (sa se apere de fapt) in fata ei, il va baga in Comisia de disciplina.

Cand ea a trebuit sa faca un raport de activitate pentru presa, nu a fost in stare. A primit (cerut) unul gata facut de la alt judet, ea doar a schimbat cifrele.

Singurul lucru pe care il face ea pentru salariu, si de altfel o mare placere a ei, este sa stea in birou si sa urmareasca angajatii pe camerele video, cine intra sau cine iese la etaj sau daca vreun angajat este pe culoar.

Nu se pricepe sa fie decat dictatoare. De aceea si-a pus (fara concurs) doua sefe de serviciu (ceilalti directori n-au avut niciun sef de serviciu si s-au descurcat foarte bine), una prietena si fosta colega de facultate, pe care a angajat-o tot ea in septembrie 2017, iar a doua, Nasui Marioara, care nici macar nu a dat concurs pe functia de executie.
Nasui Marioara, lund exemplul prietenei sale Paula Lefter, umileste angajatii, ii jigneste, facandu-i pe toti prosti. Dar daca ea este asa desteapta, de ce nu a dat examen nici macar pentru functia de executie, in 2010?

Cine se impotriveste si indrazneste sa-i spuna ca nu e corect ce face, Paula Lefter ii ameninta imediat cu Comisia de Disciplina, spunandu-le ca au probleme cu capul. Asadar, dupa spusele Paulei Lefter, angajatii sunt nebuni si trebuie bagati in Comisia de Disciplina, iar dupa spusele sefei de serviciu Marioara Nasui toti angajatii sunt prosti, numai ea este desteapta.

Lefter Paula ameninta angajatii permanent, umilindu-i. Ba mai mult, dupa program, avand acces la toate cheile din birouri - ca deh, e doar pe “mosia ei” -, a schimbat butucul intr-un birou pentru a avea in plan inca un birou de sedinta si de fumat ilegal. In schimb, cum spuneam, toti angajatii fumeaza afara, asa cum este normal.

Stampilele Directiei Agricole, care trebuiesc sa stea la secretara, le-a luat tot ea.

Corecteaza situatiile angajatilor cu pix rosu, dar nu ca ar fi greseli, ci pur si simplu ca asa vrea ea, sa umileasca angajatii. Le incondeiaza mai ceva ca ouale de Pasti.

Trei angajati s-au pensionat anticipat, nemaiputand sa lucreze in teroare, amenintare si umilinta, urmeaza al patrulea.

Mai nou, angajatii se plang ca Paula Lefter le-a taiat si apa de la dozator, acum in prag de vara, apa pe care o au din 2010.

Lefter Paula spune in permanenta angajatilor, chiar daca deciziile ei sunt proaste, ca ea este directoare si trebuie sa fie mereu cum vrea ea, asadar, nu cum este corect.

Mai spune ea, mai mereu, ca nu este nicio problema daca vor pleca toti angajatii, ca ea angajeaza fara probleme altii.
Paula Lefter contesta (chiar) si deciziile (diagnosticele) doctorilor, spunand in sedinta ca sunt angajati care au primit aviz medical, desi au probleme cu capul. Asta, deoarece au indraznit sa-i spuna ca nu mai suporta sa lucreze sub amenintare si umilinta.

La ultima sedinta, toti angajatii s-au revoltat si i-au spus in fata ca nu mai suporta sa fie amenintati si umiliti. Iar Paula Lefter a izbucnit: ,,Ati innebunit cu totii, este complot impotriva mea?”. Ea nu-si da seama, sau se preface, ca salariatii s-au revoltat si nu mai suporta sa lucreze sub presiune, amenintare si umilita. Pentru ea si Nasui Marioara, peneliste convinse, toti angajatii sunt ori nebuni, daca indraznesc sa se apere, ori sunt prosti.

In aceste conditii, angajatii nu mai pot lucra sub presiune, teroare, amenintari si umilinta. De aceea ei spun, acum in gura mare, sa auda cine trebuie sa auda:
“Opreste-te, Paula Lefter! Un director competent asigura in primul rand conditii optime in care angajatii sa-si desfasoare activitatea. Conform Codului muncii, salariatul are dreptul la securitate si sanatate in munca. Este evident ca in sfera acestui drept se include sanatatea si securitatea atat fizica, cat si cea psihica. In temeiul acestui text de lege, angajatorul este obligat sa ia toate masurile pentru ca prin actiunile sale salariatii sa nu fie afectati psihic si fizic la locul de munca. Organe competente, opriti-o pe Paula Lefter! Cat o mai lasati pe aceasta achizitoare, ajunsa motul agriculturii ialomitene, sa-si bata joc de angajati?”
( Nicolae TACHE )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.