Ialomitastea
Nr. 1017, Anul , din 16-Martie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
BLITZ
În loc să alegem oaia, am ales mielul

Prin toamna anului trecut Petre Daea, ministrul agriculturii, a anununțat că a promovat Programul „Alege oaia” pentru a stimula consumul de carne de oaie. Programul cuprinde acțiuni care să popularizeze în toată țara necesitatea consumului de carne de oaie, deschiderea unor magazine cu specific adecvat și stimularea introducerii cărnii de oaie în restaurante. S-a trecut chiar la prepararea de shaorma din carne de oaie, avându-se în vedere extinderea vânzării acestui preparat. Și iată că programul domnului ministru a dat roade. Odată cu sărbătorile de Paște, românii nu au au mai așteptet nici măcar să se facă oaia mare și s-au apucat s-o mănânce de mică. Datele statistice ne arată că au fos sacrificați aproape trei milioane de miei, iar cât despre shaorma, parcă tot mai bun e drobul și stufatul. Iar pastrama, mai la toamnă cu tulburel.

Internet gratuit

Uniunea Europeană va aloca 120 de milioane de euro pentru un proiect de implementere a rețelelor Wi-Fi, gratuit, în peste 10.000 de localități. Vor fi distribuite „bonuri de cumpărături” în valoare de 20.000 de euro care să permită realizarea lucrărilor de instalare a internetului Wirelles. Bonurile vor fi distribuite pe principiul „primul venit, primul servit ”, dar Comisia a prevăzut un mecanism pentru a asigura o repartizare geografică echitabilă. În Ialomița, deocamdată, pentru a beneficia de acest proiect s-au înscris localitățile Borănești, Bordușani, Coșereni, Drăgoești, Gh. Lazăr, Jilavele, Manasia, Movilița, Fetești, Slobozia, M. Buzău, Țăndărei , Rădulești, Reviga, Roșiori, Săveni, Stelnica și Sudiți.

Un gest emoționant

Un copil din Italia, în vârstă de 5 ani, a înmânat un plic, cu bani din economiile sale, medicului care i-a operat mama, gest care a emoționat toată țara. Banii nu erau de fapt înmânați doctorului, ci au fost donați cu un scop precis: cercetarea împotriva cancerului, suma donată fiind de 0,45 euro în monede de 1, 2 și 5 cenți. Medicul italian a postat pe Facebook o fotografie cu plicul de la băiețel, pe care era scris cu litere de tipar propriul nume - GIOVANNI - și apoi dedicația către medic. Exact cum se întâmplă la noi, nu peste tot. Te duci la medic, vinzi vaca sau porcul, dai bani să fii operat și după aceea doctorul virează banii într-un cont pentru cercetare (de DNA). Noroc cu oameni de bine, care văzând în presă, radio sau televiziune sutele de anunțuri umanitare, donează importante sume pentru a salva viețile unor semeni de-ai noștri, aflați în suferință. Lecția dată de micuțul Giovanni ar trebui să dea multor de gândit.

( Gheorghe Marinel )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.