Ialomitastea
Nr. 1010, Anul , din 24-Ianuarie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
SportVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
HANDBAL FEMININ, LIGA NAȚIONALĂ. HCM Slobozia, o gură de aer după victoria din Giuleşti

HCM Slobozia a câştigat cu 26 la 24 meciul din Sala „Giuleşti” în faţa unei echipe care se bazează pe doar opt - nouă handbaliste şi care a picat fizic în ultimul sfert de ceas. A fost victoria Alinei Ilie, revenită cu 9 goluri după luni bune de absenţă, a pivotului Yaroslava Brulachenko (autoare a 7 goluri) şi a celor două portăriţe Mădălina Ion şi Ana Maria Inculeţ.
Meci de care pe care pentru evitarea retrogradării între Rapid Bucureşti şi HCM Slobozia. Rapid începe în viteză şi reuşeşte să găsească breşe mai ales în partea mediană a apărării adverse dar şi pe extrema strângă. De partea cealaltă, la Slobozia a revenit în echipă valoroasa Alina Ilie, jucătoare de echipa naţională accidentată grav în noiembrie şi obligată să aştepte luni bune până să reintre în joc, şi acest lucru a lăsat urme pe tabela de marcaj încă din primele şapte minute, două goluri venite din aruncări de la 9 metri.
Trec doar nouă minute şi echilibrul se rupe pentru prima dată în favoarea rapidistelor, împinse de la spate de 500 de suporteri „împrumutaţi” de la echipa de fotbal. HCM Slobozia ratează un atac, rapidistele scapă pe contraatac iar tunisiana Mouna Jlezi face aiurea un fault din spate şi-şi lasă echipa în inferioritate numerică. Una de care profită din plin gazdele, Andreea Cruceanu (o dublă) şi Andreea Trăilă reuşind să puncteze de trei ori în mai puţin de două minute iar la mijlocul reprizei gazdele zburdă pe teren, scor 6 la 3.
Gheorghe Covaciu simte că fetele sale pierd contactul cu adversarele şi mută decisiv trimiţând-o pe semicercul advers ca pivot pe puternica Yaroslava Burlachenko, imposibil de oprit şi autoare a unei duble într-un singur minut. Beneficiază şi Slobozia de o superioritate însă ratează două atacuri la rând şi doar paradele senzaţionale ale Mădălinei Ion limitează scorul.
Finalul de repriză este electrizant, Mădălina Predoi scapă singură pe contraatac însă şutează slab şi Olivia Nanu reuşeşte să oprească mingea înainte de a trece linia porţii. Imediat Rapid punctează şi reface diferenţa de două goluri, pentru ca apoi gazdele să rateze din nou de la 7 metri, minge scoasă cu piciorul de Mădălina Ion în faţa Alexandrei Trifan. Rapid merge totuși la cabine cu un 10 la 8 normal după cum a arătat jocul în prima lui jumătate.
Burlachenko dă tonul la revenire în primele secunde de la reluare şi HCM Slobozia are apoi şansa egalării, însă tânără extremă Elena Mitrache o ia la ţintă pe Nanu. Alina Ilie este mai inspirată şi cu o aruncare plasată face 12 la 12 pe tabelă. Nu pentru mult timp căci tot ce-au agonisit cu multă trudă oaspetele risipesc în mai puţin de două minute, Rapid taxând inexactităţile tehnice cu tot atâtea atacuri cu gol, trei la număr.
Hotărâtă să ţină cu dinţii de avantajul de pe tabelă, Alina Dobrin îi cere Elenei Dache să se apere avansat la Andreea Enescu, însă lansările inspirate cu mingi cu podeaua la Burlachenko sunt letale pentru apărarea giuleşteană, ucraineanca punctând de fiecare dată când reuşeşte să se întoarcă spre poarta adversă, chiar şi atunci când este ţinută de câte două apărătoare. HCM Slobozia are însă trei inferiorităţi numerice consecutive, este obligată la un moment dat să joace 45 de secunde cu două jucătoare mai puţin şi Rapid Bucureşti reuşeşte să menţină două - trei goluri avans pe tabelă.
În ultimul sfert de oră lucrurile, gazdele pică fizic și mult mai experimentate şi mai proaspete handbalistele de la Slobozia încep să marcheze şi să aducă liniştea în sala „Giuleşti”, degringolada de pe teren mutându-se şi în tribune, unde două dintre taberele galeriei sunt la un pas să se ia la bătaie. Burlachenko şi Ilie profită de lipsa de reacţie, în poarta Rapidului Olivia Nanu nu mai are noroc şi inspiraţie şi fiecare atac al oaspetelor se lasă cu gol, în timp ce pe celălalt semicerc acţiunile ofensive sunt previzibile şi uşor de împins spre limita. Finalul de partidă consfiinţește un 26 - 24 pentru HCM Slobozia iar în sala „Giuleşti” nu se mai aude decât micuţa şi zgomotoasa galerie galben - albastră.
O victorie ce duce HCM Slobozia la patru puncte peste locurile de retrogradare directă, o gură de oxigen venită la momentul potrivit, în vreme ce peste Rapid Bucureşti se adună nori negri pe finalul unui campionat mai echilibrat ca niciodată în ceea ce priveşte formaţiile angrenate în lupta pentru menţinerea în Liga Florilor.
RAPID Bucureşti: Arghir, Nanu, Cozma, Niculae (5), Cruceanu (7), Trăilă (5), Doica (1), Brătulescu (1), Dache (1), Bucă, Trifan (2), Carabulea (2). Antrenor: Adriana Milea.
HCM Slobozia: Ion, Inculeţ, Chenova, Mitrache (1), Marchidanu, Pătuleanu (3), Enescu (2), Predoi (1), Jlezi, Burlachenko (7), Dăscălete, Toma (3), Ilie (9). Antrenor: Gheorghe Covaciu.

Sursa: Infoialomita.ro
Foto: Petronel Tudor

( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.