Ialomitastea
Nr. 1010, Anul , din 24-Ianuarie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Altădată, pe 6 martie curgea șampania... De cinci ani, lacrimile curg șiroaie!
In memoriam Nicolae Enache!

Până acum ceva vreme, pe data de 6 martie era mare sărbătoare în familia Enache, era ziua lui Nicu! Din 2013 nu îl mai sunăm, nu îi mai scriem, nu îi mai strângem mâna! De cinci ani, pe 6 martie ne uităm spre ceruri sperând că ne vede! Că ne vede domnul primar, domnul consilier, ziaristul Nicu Enache, omul Nicu Enache, o blândețe de om, manta de vremea rea pentru mulți, atâta bunătate emana de te legai la rană cu el!
Nea Nicu a condus comuna Miloșești vreme de doisprezece ani, timp în care a primit și distincția de Primar de trei stele. A condus-o bine și a făcut lucruri nemaipomenite pentru comuna sa de suflet, Miloșești. A recuperat pământ pentru miloșteni, a făcut muzeul satului, a extins cimitirul! Nuuu, nu doar atât. A făcut atât de multe lucruri mărețe, încât un roman nu mi-ar ajunge să scriu.
În acest an, pe 6 martie am stat de vorbă cu fiica lui Nicolae Enache, Cristina Daniela. Îi este foarte greu. Trăiește fiecare clipă cu amintirea lui! Să trăiești în fiecare secundă cu amintirea lui, să-ți pară rău că nu mai este nimeni să-ți spună: Te iubesc, fetița mea!. Trecerea tatălui în neființă a făcut-o pe Cristina să se simtă tare neputincioasă. Acum a rămas doar cu amintirile! Amintiri de când nea Nicu stătea în genunchi lângă patul său, citindu-i povești, foarte multe povești și spunându-i că o iubește!
Viața a fost tare nedreaptă cu nea Nicu, care a făcut bine tuturor, dar s-a uitat pe el! Cristina i-a fost alături până în ultima clipă, iar când și-a dat ultima suflare, doar plecase de la căpătâiul său de la spital! Fetița lui a ținut enorm la scumpul său tată! Deși se despărțise de mama sa, ea, ca orice copil, și-a vrut părinții împreună, i-a adus de multe ori alături, dar cum spune ea, fiecare are un destin!
Nicolae Enache va rămâne în memoria noastră pentru totdeauna! Ne vom aminti plăcut despre acest om cu sufletul de aur, despre inteligența, bunătatea și talentul său! Cristina îl are mereu în minte, iar la birou are poze cu el și cu mama sa, pe care le vede zilnic! Dorul e mare!
Alături de acest articol am anexat o fotografie cu Nicolae Enache în toată splendoarea sa! Primul din dreapta jos, Nicolae este înconjurat de studenți și cadre didactice de la Facultatea de ziaristică a Academiei ,,Ștefan Gheorghiu,,! Alături de ei este și filosoful Constantin Noica!
Odihnește-te în pace Nicolae Enache și primește acest omagiu din partea noastră! Ție întotdeauna ți-a plăcut presa scrisă, cu siguranță o să citești acest articol! Citește-le îngerilor!


( Dan Marius TRICĂ )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.