Ialomitastea
Nr. 1010, Anul , din 24-Ianuarie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Cultura - SanatateVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
ZICI 2018

1 februarie 2018 a fost Ziua Internaţională a Cititului Împreună (ZICI), zi ce și-a propus să aducă oamenii împreună prin „cea mai de frumoasă şi mai de folos zăbavă, cetitul cărților” (Miron Costin).
Organizată de către Lit World şi marcată anual în lume, din 2012, Ziua Internaţională a Cititului Împreună (ZICI) este un eveniment global la care participă milioane de oameni din peste 100 de ţări.
Pentru acest eveniment, Biblioteca Județeană ”Ștefan Bănulescu” Ialomița a organizat trei acțiuni culturale desfășurate pe data de 1 februarie, la Sala de Lectură, Sala de Festivități și la Secția de Împrumut pentru Copii.
La prima sesiune de lectură au participat elevii claselor a IV-a B de la Liceul Pedagogic ”Matei Basarab” alături de doamna înv. Cârligea Maria, la cea de-a doua, elevii clasei a IV-a C de la Liceul de Arte ”Ionel Perlea” Step by Step Slobozia, însoțiți de cadrele didactice, Moldoveanu Florina și Strezoiu Andreea, iar la cea de-a treia, elevii Școlii Gimnaziale nr. 5- Secția Liceului Tehnologic ”Înălțarea Domnului” din Slobozia Nouă, coordonați de doamna înv. Ioniță Iuliana.
Cititul cu voce tare are beneficii majore, mai ales pentru copii, stimulând atenţia, imaginaţia şi bucuria lecturii, pe termen lung.
Sesiunile de lectură au adus față în față, copii, învățători, profesori, bibliotecari dar și părinți care au în comun, nu doar dragostea pentru cărți, ci și bucuria de a vedea adulți și copii, citind împreună. Parcurgând câte un fragment dintr-o carte, fiecare participant, a pătruns în tainele literelor, citind cu voce tare, povești, povestiri,ghicitori, legende și îndrumări din Codul bunelor maniere.
Citirea împreună (cunoscută și sub numele de citire cu voce tare) s-a dovedit a fi cea mai eficientă modalitate de a ajuta copiii să se îndrăgostească de cărți, oferind simultan multe beneficii pentru dezvoltarea competențelor de literație.
„De fiecare dată când îi citim unui copil, trimitem un semnal de "plăcere" către creierul lui, condiționându-l să asocieze cărţile şi cuvântul tipărit cu plăcerea”, spunea Jim Trelease.
”Cititul este pentru minte ceea ce este exercițiul fizic pentru trup”. (Richard Steele)
Și, când citim împreună, chiar schimbăm lumea!
Bibliotecari,
Florea Ecaterina, Jantea Mariana, Vali Șerban( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.