Ialomitastea
Nr. 1010, Anul , din 24-Ianuarie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
BLITZ
O vacă a evadat în drum spre abator

Vă mai amintiți cum așteptam să fie difuzat serialul „Evadatul” (The Fugitive) în care un doctor, Richard Kimble, renumit chirurg este acuzat pe nedrept de crimă și condamnat la moarte? Filmul este un suspans în care Kimble evadează după ce autobuzul în care este transportat la o altă închisoare este implicat într-un accident. Hărțuit și urmărit permanent de către detectivul Gerard, Kimble până la urmă își demonstrează nevinovăția. Iată că până și o vacă din Olanda se consideră nevinovată și evadează, cam în aceleași condiții, în drum spre abator, refugiindu-se într-o pădure de mai bine de o lună. La fel ca în film, s-a declanșat un elan de compasiune și solidaritate, fiind hrănită noaptea prin grajdurile din apropiere și ascunsă. Până și familia regală și-a exprimat sprijinul față de cauza ei, vroind să o cumpere. Sperăm să nu constituie pentru unii exemplu de solidaritate cu vreun violator sau criminal atunci când evadează.

De la ARO 240 la submarin

În anii 70, ARO era al patrulea vehicul de teren din lume ca performanță. Dintr-un brand de succes sută la sută românesc și o mândrie națională, după ce a fost jefuită, căpușată și privatizată la kilogram, fosta fabrică unde lucrau 15000 de oameni a dispărut. ARO 240 se exporta în 110 țări și a făcut furori la o expoziție din Japonia, lăsându-i mască pe niponi, ajungând ca volum de vânzări după Jeep-ul american, Land Rover-ul englez și Toyota japoneză. Și de ce să ne păstrăm industria, de ce să nu o falimentăm? Dar, nu-i nimic, ne reabilităm, vom construi submarine. Acum câteva zile, într-o conferință de presă, Mihai Fifor, ministrul apărării, a declarat că Forțele Navale vor fi dotate cu trei submarine care vor fi construite la noi începând cu 2020. Dar nici Rusia nu se lasă. Nu a renunțat la automobilul „Volga” pe care l-a modernizat și pe lângă flota de vreo 20 submarine nucleare a mai construit unul, „Rechinul”, cel mai mare din lume, care poate transporta 20 rachete nucleare. Să fie pace!

Cel mai prost sistem medical

Am intrat în al doilea an, consecutiv, ocupând ultimul loc în Indexul European al Consumatorului de Sănătate. Asta înseamnă că avem un sistem medical mai prost decât în Bulgaria, Macedonia, Albania etc. Cu alte cuvinte, suntem rușinea Europei. Și pentru că nu am avut bani pentru modernizarea spitalelor s-au găsit pentru a cumpăra cu 500 mii de euro cel mai mare clopot din Europa pentru Catedrala Neamului. Când se va îmbolnăvi un prea fericit sau prea sfințit, ar trebui să nu meargă la spital, ci să tragă de funia clopotului pentru vindecare.
( Gheorghe Marinel )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.