Ialomitastea
Nr. 1010, Anul , din 24-Ianuarie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
De la opozant al lui Băsescu la marinar pe nava în derivă

După ce ani de zile a mâncat pâine caldă în rândurile PSD, care l-a făcut primarul Sloboziei, după ce a trecut pe la UNPR, după ce a candidat din nou la primărie ca independent, iată că a ajus senator de Ialomița pe listele PMP, partid aflat la cheremul lui Băsescu. Senatorul Gabi Ionașcu, care cu orice ocazie îl făcea praf pe Băsescu, vezi cuvântările din conferințele organizației Slobozia a PSD cât și cele județene, acum cu mândrie este trup și suflet adeptul marinarului, folosind orice prilej pentru a critica măsurile luate de guvernul PSD.
Am luat ca exemplu o interpelare făcută în ședința senatului anul trecut, adresată Ministrului Sănătății din acea vreme, Florian Bodoc. Obiectul interpelării a fost Ordinul Ministrului Sănătății Nr. 119 din 4 februarie 2014 pentru aprobarea Normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației. Timp de trei ani de zile nimeni din senat nu a văzut că acest ordin nu e ca lumea și iată că proaspătul senator sesisează faptul că „au apărut neconcordanțe între prevederile Planurilor de Urbanism General și Reglementările de Urbanism emise de unitățile locale, interesele deținătorilor proprietarilor de platforme industriale de servicii și locuitorii perimetrelor în sensul imposibilității dezvoltării activității economice”.
Dacă tot are grijă de mediul de viață al populației și de aplicarea normelor de sănătate și igienă, așteptăm o interpelare prin care să întrebe ce măsuri a luat Ministrul Sănătății împotriva celor care au făcut să curgă ani de zile apă menajeră în casele slobozenilor. În rest, mai pot fi interpelări legate de pătrunderea în vila senatorului a curentului electric ilegal sau despre ceva pământ pasat uni procuror penal, sau cum a obținut un spațiu pe la Policlinica cu plată.
Dar astea sunt treburi marinărești, care sunt duse de valuri. Obișnuit să aibă funcții multe, să lege legături și înfrățiri cu alte țări și popoare, în prezent este secretarul grupului senatorial al PMP, dar și secretarul Comisiei pentru egalitatea de șanșe, comisie în care ani buni a activat Cristina Pocora, deputata de Ialomița aruncată în afara parlamentului prin mânăriile lui Tinel. Și a avut șansa ca fiind născut pe 21 aprilie 1954, la numai după 5 zile de la sărbătorirea zilei de naștere în 2017 să devină membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Iran, Guineea, Senegal, Finlanda, Suedia, unde este și vicepreședinte, Cipru, Kuwait și din 9 septembrie 2017 și cu Sri Lanka.
În Iran, unde ultima vizită a fost efectuată de Ceaușescu, îi sugerăm să facă tot posibilul pentru a rezolva stoparea programului nuclear al acestei țări și să acorde mai mare atenție drepurilor omului.
În Guineea, unde trăiesc 24 de grupuri etnice, să împărtășească din experiența României privind drepturile minorităților naționale. În acest sens, va trebui să poarte convorbiri cu triburile Fula, Mandinka și Susu.
În Senegal, unde seceta și eroziunea solului au împiedicat extinderea terenurilor agricole, va trebui să își prezinte experiența de pe vremea când lucra la IELIF și Bărăganul era plin de sisteme de irigații.
În Finlanda, va vizita satul lui Moș Crăciun, locul magic unde alături de spiriduși Moșul pregătește cadourile pentru copii. Cu experiența căpătată, de Crăciun va fi un Moș care va duce cadouri nepoților lui Băsescu și mișcându-se popular va ajunge și în Bora.
În Suedia, care este monarhie constituțională, poate va avea vreo întâlnire de rang înalt, prin care să amintească faptul că Băsescu l-a făcut pe regele nostru trădător, asta că să știe și Casa regală suedeză. După care, pentru a cunoaște mai bine istoria acestei țări, va viziona filmul „Vikingii”.
În Cipru va media pentru întregirea țării și va participa la un meci de fotbal dintre echipele Omonia și Limasol.
În Kuweit va vizita o uzină pentru desalinizarea apei de mare prin distilare și osmoză inversă cu o capacitate de 600.000 metri cubi pe zi. Cu experiența acumulată, va implementa proiecte pentru purificarea apei la puțul propriu din curtea vilei.
Și, în sfârșit, în Sri Lanka (nici o legătură cu SRI, ci fosta Ceylon) va afla că are capitala Colombo, crezând că e vorba de personajul și filmul cu același nume. Va vizita și Coastele de Sud și de Vest ale țării devastate de Tsunami pe 26 decembrie 2004.
Cam atât. Merită să facă aceste deplasări, de unde va trimite vederi mentorului Traian și cu experiența acumulată va contribui la propășirea și bunăstarea nu numai a celor 4000 de alegători care l-au trimis în Senat, ci și a întregului nostru popor.
Un ultim sfat: când o să purtați convorbiri cu triburile din Guineea, să nu folosiți cuvintele „evident” și „bineînțeles”, să nu care cumva să creadă ăia că îi jigniți.

Ion Fântânaru( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.