Ialomitastea
Nr. 1010, Anul , din 24-Ianuarie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Când vine vorba de Centenar, Klaus Iohanis este surd cererile românilor din afara granițelor

Subiecte de primă importanță în contextul împlinirii în 2018 a unui secol de la Marea Unire din 1918, începând cu apropierea dintre România și Republica Moldova și situația dramatică a minorității românești din Ucraina, așteaptă de peste trei luni, fără răspuns, să fie discutate cu consilierii Președintelui României.
Alianța pentru Centenar (ApC), care reunește peste 130 de organizații non-guvernamentale și instituții ale societății civile din România, Republica Moldova și Diaspora românească, și-a exprimat intenția de a demara consultări cu Președinția României pe teme de larg interes național. În acest sens, ApC a transmis o cerere formală, pe data de 30 octombrie 2017, vizând o primă întrevedere cu consilieri din cadrul Administrației Prezidențiale cu privire la subiectele Centenarului 2018. Solicitarea a fost adresată Departamentului de Probleme Cetățenești și, nominal, consilierilor prezidențiali Andrei Muraru, Bogdan Aurescu, Sergiu Nistor și Sandra Pralong. În urma confirmării de primire a solicitării prin e-mail, de către domnul Andrei Muraru, Administrația Prezidențială nu a mai răspuns niciunui apel din partea ApC referitor la stadiul cererii, în cele trei luni care au trecut de la depunerea solicitării de dialog.
„Ne dorim ca lipsa de răspuns a Administrației Prezidențiale să nu însemne o lipsă de interes față de subiecte care necesită măsuri oficiale urgente, cum este situația minorității autohtone românești din Ucraina, sau proiecte concrete de apropiere dintre România și Republica Moldova, importante pe termen mediu și lung pentru securitatea și bunăstarea la granița de est a Uniunii Europene”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, organizație membră a Alianței pentru Centenar.
Membrii și simpatizanții Alianței pentru Centenar invită Administrația Prezidențială să se achite cu bună credință de obligațiile care îi revin cu privire la românii de pretutindeni, în special la cei deposedați de apartenența la România prin nedreptatea istorică a Pactului Ribbentrop-Molotov. ApC va întreprinde public în acest sens toate demersurile civice pentru ca întrevederea solicitată, cu reprezentanții instituției Președintelui României, să aibă loc în perioada următoare.
2 februarie 2018

( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.