Ialomitastea
Nr. 997, Anul , din 11-Octombrie-2018Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
BLITZ
În numele „Statului de Drept ”

Curtea Europeană a Drepturilor Omului - CEDO a condamnat România pentru tratament inuman, după ce Curtea de Apel Bacău a refuzat întreruperea pedepsei unui deținut bolnav de cancer în fază terminală, care fusese încarcerat în 2013 și pentru care noi vom plăti despăgubiri. Cu toate că acesta era în ultima fază și necesita tratament prin chimioterapie, nu i s-a permis acest lucru, decedând în penitenciar pe 24 decembrie 2013. Nu i s-a permis să iasă din penitenciar pentru că nu-l chema Omar Haissam, teroristul, care pe baza unei hârtii, cum că are cancer, a fost eliberat ca să fugă din țară. Acum așteptăm cu interes ca Ambasada SUA, DNA, CSM, toți ai lui Ludovic Orban, cei de la USR și manipulații din stradă să explice de ce cei trei judecători nu trebuie să răspundă? Și asta în timp ce Iohannis ține cuvântări scrise de alții că nu trebuie să ne legăm de Statul de Drept. Normal, pentru că statul e drept atunci când nici până acum nu i-a luat cei 600 de mii de euro încasați ilegal pe o chirie.

Un act iresponsabil

A fost ales de popor să reprezinte România în Parlamentul European, să-i apere interesele, nu s-o denigreze. Se numește Cristian Preda și a fost ani de zile prim vicepreședinte al PDL și consilierul lui Băsescu, după care a intrat în PMP și candidând la europarlamentare a fost ales deputat. Băiatul ăsta, luând exemplul Monicăi Macovei, a cerut în Parlamentul European suspendarea dreptului de vot al României în Consiliul Europei, pentru că nu avem Stat de Drept. În loc să apere și să promoveze interesele României, acționează cu acte iresponsabile și dă dovadă de ură împotriva propriei țări. Ce ziceți dacă un europarlamentar german ar proceda astfel? Doamna Angela Merkel ar lua atitudine și ar arăta forurilor europene că toate cele afirmate sunt minciuni, sau ar tăcea ca Iohannis?

Colinde în avans

Parcă din ce în ce colindele se degradează simțitor. Fără să mai aștepte miezul nopții în seara de Moș Ajun, fel și fel de neaveniți au început încă de ieri, de Sfântul Nicolae, cu cerșitul pe la uși, metrou (la ăia care au), tramvaie, autobuze și magazine. Vom auzi aceleași glasuri cu ... „Am venit și noi odată... / Ne dați ori nu ne dați?”, colindul transformându-se în cerșit. Dacă ar veni numai o dată, ar fi bine, dar când te vei trezi la ușă cu haita de zdrențăroși și nerași vei turba: „Vă dorim sănătate / Bucurie, spor în toate / Masă plină de bucate / Blonde bune cu sâni mari / Brunete cu buze tari / Bafto delo / La mulți ani”. Te resemnezi și aștepți să treacă tămbălăul, care v-a ține până la Bobotează, citând din Alecsandri: „S-au dus zilele babei și nopțile vegherii”.


( Gheorghe Marinel )
Sondaj
?
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.