Ialomitastea
Nr. 1002, Anul , din 15-Noiembrie-2018Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
De Ziua Națională la Slobozia: nici tancuri, nici ciolan cu fasole

Aproape două mii de slobozeni (cei mai mulți tineri și copii) au ținut să vină vineri, săptămâna trecută, în Piața Unirii din Slobozia pentru a participa la evenimentele organizate de Primăria Slobozia cu ocazia Zilei Naționale a României. Premisele, sau, mă rog, așteptările pentru o zi cu adevărat de sărbătoare, poate cea mai mare a românilor, existau: era primul eveniment organizat în jurul impunătoarei statui a lui Mihai Viteazul călare, era organizată o paradă militară, urmată de un spectacol folcloric, poate că mai pica bine și-un ciolan cu fasole la cazan.
Din păcate, unele așteptări au fost zadarnice. Așa că, haideți să vedem de ce-au avut parte și de ce n-au avut.
Au avut parte de: șansa să admire în toată splendoarea sa opera artistului Gabriel Manole, statuia lui Mihai Viteazul călare; de cuvântul de deschidere al prefectului Gigi Petre, reprezentantul guvernului în teritoriu; de o slujbă religioasă cu participarea Prea Sfinției Sale Vincențiu (nota bene, o slujbă de bun simț ca timp, cum ar trebui să fie toate cu ocazia unor astfel de evenimente); de depunerea coroanelor de către oficialitățile locale și județene (Primăria Slobozia, Prefectura, Consiliul Județean), instituții județene, partide, organizații non guvernamentale; de o paradă militară cu participarea soldaților, polițiștilor, jandarmilor și pompierilor; de un spectacol susținut de ansamblul folcloric „Doina Bărăganului” și de către solista de muzică populară Elena Merișoreanu.
N-au avut parte însă de altele. Bunăoară, de o defilare a unităților militare și ale ministerului de interne însoțită și de tehnica din dotare, așa cum erau obișnuiți de Ziua Națională în anii anteriori. Cei mai dezamăgiți au fost copii, care au venit îmbrăcați în hăinuțe de sărbătoare, cu insemnele naționale în piept sau în mânuțe, doar doar vor vedea și ei cu ce se “joacă” apărătorii patriei. N-a fost să fie. Probabil n-au fost bani, deși pentru alte evenimente nici pe departe ca acesta se găsesc sau, chiar la acesta putea să lipsească ca invitată Elena Merișoreanu, care cu siguranță pentru cele două cântece patriotice în play back a încasat o sumă consistentă de bani (nici măcar evaluată în lei, ci în euro). Și, fiindă așa-i românul, pus pe glume când îi e mai rău, un hâtru bătrân spunea că poate le-au interzis americanii, ca să nu vadă rușii cât de prost dotată este armata română.
Și a lipsit ciolanul cu fasole. A, da, a lipsit ciolanul în Piața Unirii, dar nu a lipsit de la agapele post eveniment organizate de unele partide la cârciumile din oraș.( Nicolae TACHE )
Sondaj
?
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.