Ialomitastea
Nr. 1005, Anul , din 7-Decembrie-2018Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
EditorialVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
D-aia!

Un primar dintr-un orășel italian, exasperat de români, de mizeria pe care o aruncă peste tot, de violența stradală, de limbajul porcos, de chiolhanurile sălbatice și de câte și mai câte, a exclamat; „Gata!! Nu se mai poate!! Să plece acasă la ei! În șuturi să-i aruncăm din orașul nostru!!”
Aveți vreun comentariu patriotic de făcut? Mă îndoiesc. Știm cu toții că sărmanul primar are dreptate. Noi stăm cu românii aici, în fiecare zi și tot noi pregătim generațiile viitoare de cuceritori ai occidentului. La dracu cu America, Rusia, Franța sau Anglia! Imperialismul lor de fată mare pălește în fața conquistei românești colonizatoare! În cincizeci de ani îi dăm pe brazdă! Imperiul românesc al mârlăniei se va întinde până acolo unde „vrea mușchii noștri”.
Civilizația nu începe cu aparatul de prăjit pâine, nu trece prin bideu și nu se sfârșește cu ultimul model de telefon. Când îți faci nevoile în parcurile englezilor sau direct pe scările caselor nu înseamnă că te-ai emancipat. Este doar o formă prin care le întărim imunitatea și le dezvoltăm simțul olfactiv; ambele grav afectate de apa curentă, de periuța de dinți și de hârtia igienică. Ar trebuiu să ne mulțumească, nu să ne dea afară în șuturi.
Da! Suntem neamurile proaste ale Europei. (Să nu-mi spuneți că iar vă trece prin minte vreun comentariu patriotic!?) Dar și așa, avem propria noastră demnitate. Credeți că este ușor să mergi înainte, tot înainte, mereu înainte, cu un deget în nas și cu altul în cur!?
Este ceea ce am învățat în școala românească, acasă sau pe stradă. Săraca Codruța și dna-ul ei nu fac două parale când te gândești că de aproape 28 de ani am inventat Direcția Națională Antieducație și am scos în afara legii respectul și integritatea, înțelepciunea și iubirea, generozitatea, încrederea și prietenia, toleranța, altruismul și loialitatea. O să mă întrebați ironic la ce sunt bune toate astea; se pot pune pe grătar, pot fi trase pe nas sau pe .. băț!?
Mereu spunem că nu noi; ei! Noi, nu! Noi doar că nu facem nimic!
Eram în urmă cu câțiva ani într-o sală de clasă, cu elevi de optsprezece ani. Predam. La un moment dat, o fată așezată în ultima bancă, trage o pârțâială. Nu o scapă, la modul omenește, ci o reverberează cu mândrie. Rămân blocat cu creta în mână. Toată clasa râdea și o felicita; „bravo!” – „la mai mare!” – „ce tare ești!”. Șefa clasei s-a ridicat și mi-a spus: „Să nu vă supărați domn profesor. La noi așa e!”
În urmă cu câteva zile, un vecin din Maia mitologică, își serbează ziua de naștere. Ei înăuntru, muzica afară; ca la nebuni. Decibelii la maxim, astfel încât să se audă până la poliție și primărie, să se știe că omul e tare-n bască și în instalație. Nimeni nu a dormit. Era și păcat să nu te bucuri de-atâta mitocănie gratuită. Au tras și cu artificii, ca nu cumva să ațipim. Să nu-mi spuneți că și zgomotul și artificiile sunt interzise de lege. Cine s-o aplice? Pe vremuri mai dădeam câte un telefon la „organe”. Acum am tăcut mâlc! Dacă venea Direcția Națională Antieducația și „mă lua”!? „Bine, bă, tu complotezi împotriva ordinii de drept?”
Și vă mai întrebați de ce direcția în care ne îndreptăm este greșită, de ce mai pupăm moaște, de ce guvernul pare de arlechini și parlamentul un circ. Ei, bine; d-aia!( Dan ELIAS )
Sondaj
?
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.