Ialomitastea
Nr. 994, Anul , din 21-Septembrie-2018Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
EditorialVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
De-a râsul plânsului

Eu m-am plictisit de mult de logoreea „patriarhului” băncii naționale și a „nemuritorului” vasilescu, consilierul lui strategic! Nu mai aveam de gând să pierd vremea vorbind despre ei, și în contextul hilar în care „casa isărescu” a devenit obiectiv turistic la nivel mondial. Simplul fapt că ei își spun „bancheri”, mă face să mă simt ca în mijlocul comediei dell’ arte, cu bufoni și cavaleri ai tezaurului! Constat însă că în sfârșit guvernanții noștri au început să se întrebe dacă banca națională este sau nu a României. Întrebarea este legitimă și trebuia pusă de douăzeci de ani. Ea nu trebuie să șocheze pe nimeni. Și despre păduri am crezut că sunt ale noastre și ne-am înșelat; și despre lacuri am crezut că aparțin locului și râd proprietarii cu gura până la urechi. Știu în Ialomița un lac vândut cu diguri cu tot, chiar dacă pe unul dintre ele trece drumul județean, astfel încât România nu a rămas decât cu asfaltul!
Ce contează că 60 de tone de aur românesc stau bine-mersi la Londra! Ce contează că banca așa-zis națională nu a dorit reglementarea strictă a pieței de credit, ca băncile comerciale să-și facă de cap! Ce contează că a distrus mineritul aurului din Apuseni, refuzând, fără motiv, să-l mai achiziționeze! Ce contează că în loc să-și vadă de treburile lor, dau lecții de economie aplicată! Ce contează că la ei nu se pune dacă au fost sau nu colaboratori ai fostei securități! La ei nu contează nimic! Asta ați vrut, asta aveți!
Raiul salariilor din bnr nu ar deranja pe nimeni, dacă această instituție ar reglementa, ar proteja și ar gândi prezentul și viitorul românesc; fără să-și neglijeze obligațiile europene. Poate că nu ar fi lipsit de sens să li se amintească din când în când că nu s-au privatizat, că independența lor este una funcțională, cu o singură limită; România!
Eu, ca simplu cetățean al României, nu pot decât să-mi doresc să nu mai simt aroganța nobiliară a celor care conduc instituția statului numită bnr. De prea multe ori comportamentul lor este de „gică contra”, de te trezești întrebându-te dacă nu cumva este vorba despre politică, nu despre finanțe. I-am văzut de curând cum justificau prețul cerut pentru arenele bnr, adică „Progresul”, arenă pe care Ceaușescu a construit-o în 7 zile. Da! Aveți dreptate! Am ajuns să facem apel până și la memoria dictatorilor. Acum, vor 35 de milioane de euro să o dea statului înapoi; și chiar asta merităm!
”Nu știu dacă e de râs sau de plâns” – a spus Țiriac când a auzit despre negocieri.
Nici noi!( Dan Elias )
Sondaj
?
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.