Ialomitastea
Nr. 994, Anul , din 21-Septembrie-2018Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Duminică, “La Casa Tudorii” din Giurgeni, se anunță zi frumoasă, cu soare

Duminică, dis de dimineață, ialomițeni din tot județul și de prin toată țara sunt așteptați “La Casa Tudorii”, festivalul - concurs de tradiție culinară ialomițeană ajuns, iată, la a șaptea ediție. Pregătirile organizării evenimentului au intrat în linie dreaptă. În timp ce la Slobozia sit-urile Consiliului Județean Ialomița și al Muzeului Județean Ialomița au luat “foc” din cauza solicitărilor ialomițenilor dornici de a se înscrie și participa la unu dintre cele mai autentice festivaluri care păstrează și promovează tradițiile ialomițene, la Baza de Cercetare și Expunere Muzeală Orașul de Floci se lucrează intens pentru amenajarea standurilor într-o arhitectură care reproduce construcțiile medievale de aici, pigmentate cu preocupări ale oamenilor din perioada medievală, înaintași ai noștri care exploatau lutul, lemnul și stuful, materiile prime ale locului.
Aici am stat câteva minute de vorbă cu Florin Vlad, directorul Muzeului Județean Ialomița.

- Domnule director, se anunță o duminică frumoasă, cu vreme însorită, cum n-ați avut parte de mult, mai ales anul trecut, când a fost o vreme câinească. Sunteți pregătiți să faceți față afluenței de public?
- Așa, din punct de vedere al organizării, nu avem emoții, avem experiență de-acum, am pregătit totul din timp.
- Nu văd, încă, scena pe care vor evolua artiștii!
- Sosește mâine. Anul acesta beneficiem de implicarea directă a primarului municipiului Slobozia, domnul Adrian Mocioniu. Da, va veni de la Slobozia scena care săptămâna trecută a fost amplasată în piața mare, cu ocazia Zilei Recoltei. Tot primăria Slobozia va fi prezentă la festival cu fanfara municipală, dar și cu alte segmente de organizare, care să contribuie la succesul acestei importante manifestări culturale.
- Concurenții?
- Da, am avut la un moment dat emoții că vom avea participanți mai puțini, dar în ultimele zile am avut o avalanșă de înscrieri și, vă asigur, juriul nu va avea misiune ușoară în a alege câștigătorii. Vor veni liceeni și elevi din Slobozia, Fetești, Țăndărei și Fierbinți, gospodari și gospodine din satele mai apropiate sau mai îndepărtate de Giurgeni, din Luciu, din Ciochina, din Albești, din Vlădeni și multe altele, vor veni și de această dată colegii noștri de la Muzeul Agriculturii, de la Biblioteca Județeană și Centrul Cultural din Slobozia, ne vom bucura din nou de prezența Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Ialomița, atât prin participare în concurs, cât și printr-un stand cu produse specifice, totul gestionat de domnul profesor Paul Marcu, directorul direcției.
- Cine o să țină isonul?
- Avem un program artistic bogat, asigurat de mai multe ansambluri folclorice și formații din județ, vechi prieteni ai festivalului nostru, dar și de invitați speciali.
- Se mai primesc înscrieri în concurs?
- Da, până sâmbătă, cu o zi înainte de festival. Doritorii se pot înscrie la următoarele secțiuni ale concursului: mâncăruri calde, preparate culinare reci (antreuri), preparate de patiserie și cofetărie, preparate conservate și semiconservate. Reamintesc faptul că este prima ediție în care concursul este organizat pe două grupe de participanți: elevi și adulți.
- Premiile?
- Pentru fiecare categorie de participanți, elevi și adulți, se vor acorda următoarele premii: Locul I - 750 lei, Cupă şi Diplomă onorifică „Mare Maestru culinar“; Locul II - 600 lei, Cupă şi Diplomă onorifică „Maestru culinar“; Locul III - 450 lei, Cupă şi Diplomă onorifică „Maestru bucătar“. Da, una peste alta ediția din acest an va fi una specială, cum au fost dealtfel toate cele dinainte, dar, mai ales, cum spuneați și dumneavoastră, una cu soare. Va fi un prilej pentru mai vechii participanți de a se reîntâlni și a-și lua revanșa sau, poate, să reediteze sucesul din anii anteriori, va fi un prilej pentru orice ialomițean să-și petreacă un week-end mai aparte, va fi de asemenea un bun prilej pentru cei care n-au mai călcat pe șantierul de la Giurgeni să se bucure și ei de descoperirile echipei noastre de arheologi, unele dintre ele chiar în campania din această vară. Așadar, vă așteptăm pe toți, duminică 15 octombrie, “La Casa Tudorii” din Giurgeni.

( Nicolae TACHE )
Sondaj
?
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.