Ialomitastea
Nr. 994, Anul , din 21-Septembrie-2018Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
În urma ultimatumului dat de RAJA, consilierii liberali din Fetești au dat înapoi

Informații notabile din ședințele Consiliului Local: ordinara din 29 septembrie, de îndată din 5 octombrie, extraordinara care va avea loc luni, 16 octombrie.

Să începem cu atât de disputatele hotărâri care vizează proiectele Raja în Fetești, aflate pe ordinea de zi a fiecărei ședințe ordinare și alte câteva de îndată ținute începând din iulie și până acum. Ei, bine, minune mare, de data aceasta au trecut. Nu stim dacă s-a schimbat ceva între timp în relația dintre Consiliul Local și Raja Constanța, dar poate vom afla din discuțiile purtate pe marginea acestor proiecte la ședința din finalul lunii septembrie.
Sima Catalin, consilier PNL: Grupul de consilieri PNL a facut un demers, o adresa la Raja, o sesizare in care am cerut asigurari ca urmatorul proiect, urmatoarea etapa se va derula la standarde de calitate mai ridicate. Raspunsul lui RAJA a fost evaziv. Ne asteptam ca cel putin sa recunoasca ca au fost probleme pe timpul implementarii proiectului. Va citez: ''Pe parcursul realizarii investitiilor unitatea de implementare a proiectului a luat toate masurile contractuale legale pentru prevenirea deficientelor, derapajelor precum si minimizarea disconfortului inerent cauzat de astfel de lucruri.'' Pe pagina a doua spun ca vor depune eforturi suplimentare in cea de-a doua etapa. Un raspuns evaziv, fara sa recunoasca ca au fost probleme. Pentru ei primul proiect a fost in regula, nu s-a intamplat nimic.
Gabor Mugurel, consilier PNL: Prin aceasta adresa catre Raja am vrut sa aratam cetatenilor care a fost motivul pentru care ne-am abtinut pana acum la acest proiect. Acest raspuns evaziv nu ne-a lamurit. Noi asteptam niste lamuriri clare, niste garantii, dar vedeti ce raspuns am primit, un raspuns evaziv. Ideea e ca nu ne impotrivim acestui proiect, noi dorim ca cetatenii sa beneficieze de conditii bune de apa si canalizare si speram ca pe viitor cei de la Raja sa-si faca treaba bine.
Iancu Iulica, consilier PSD: Atunci, cum ati votat pentru Raja? Ori sunteti ''pentru'' ori sunteti ''impotriva''.
Gabor Mugurel: Aceasta adresa am trimis-o pentru ca cetatenii sa vada ca suntem responsabili.
Tentea Paul, consilier PNL: Stie cineva cati cetateni s-au racordat la reteaua de evacuare a apei uzate, acum dupa ce s-a finalizat? Acest numar ne arata exact eficienta lucrarii, cum s-au cheltuit banii europeni si ai comunitatii. Atunci noi, consilierii PNL, am votat sa se realizeze lucrari de calitate, nu in bataie de joc ca acum si sa dea raspunsuri gen ''cumpara pompa''.
Petcu Olga, consilier: Nu ca acum, ca atunci, domnule consilier.
Tentea Paul: Ca atunci.
Vasile Mitu, consilier PNL: Noi am votat pentru a nu pierde 15 milioane de euro, pentru importanta proiectului. Am cerut niste lucruri concrete de la acesti specialisti si ni s-a trimis o foaie si jumatate, plina de cuvinte bombastice, ca de pe vremea lui Ceausescu. Daca vreti facem si analiza pe text. Niste poezii: ''Avem toata increderea ca actiunile din perioada urmatoare ale Consiliului Local nu vor bloca un proiect atat de important pentru tara noastra, implicit pentru locuitorii din municipiul Fetesti''. Nimic concret fata de ceea ce am cerut noi.
Gabor Mugurel: Am primit un ultimatum de la Raja, cum ca, daca pana pe 30 septembrie acest proiect nu trece, suntem pasibili de o penalizare de 3 milioane euro. Nu mi se pare corect. Nu stam in calea dezvoltarii retelei si a infrastructurii.
Supus votului, se aprobă cu 17 voturi și o abținere hotararea privind trecerea unor bunuri din domeniul privat în domeniul public al municipiului Feteşti în vederea punerii acesstuia la dispoziţia operatorului regional RAJA pentru derularea proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată.
Se trece la al doilea proiect.
Mitache Gheorghe, consilier PNL: Avem o sesizare de la bl.G1 in care oamenii reclama o situatie legata de Raja. Prima nedumerire, ''cum platim canalizare cand noi scoatem apa cu vidanja?''
Gafitoi Sorin, primar: Oamenii nu ar trebui sa se adreseze la Primarie. In toate situatiile m-am adresat celor de la Raja, am mers impreuna pe teren si am gasit solutii. Sunt probleme si cu plata apei si cu contoarele.
Mitache Gheorghe: Raja da raspuns ca sunt aspecte care tin de relatia pe care o aveti cu Primaria. Dumneavoastra domnule primar sigur ati fost acolo, dar vedeti, Raja paseaza.
Petcu Olga: Dar nu mentioneaza relatiile.
Cenusa Grigori, consilier PSD: Cred ca ar trebui acordata prioritate asociatiilor de proprietari. In zona G-urilor este o doamna care e platita de Raja si incarca facturile oamenilor la apa prin consumuri suplimentare de apa, pentru ca sunt pierderi de apa pe retea. Dar sunt blocuri care si-au reparat subsolurile.
Se voteaza și se adopta, cu 18 voturi ''pentru'' hotararea privind acordarea cu titlu gratuit a dreptului de servitute pe durata existenţei construcţiilor şi pe durata execuţiei lucrărilor pe străzile din Municipiul Fetesti, a unor suprafeţe de teren din domeniul public al Municipiului Feteşti, în vederea construirii și punerii în funcțiune a obiectivelor din cadrul “Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a SC RAJA SA Constanța în perioada 2014-2020.''
In finalul discuțiilor, primarul Sorin Gafitoi pune degetul pe rană: Ati cerut garantii de la Raja. Eu impreuna cu echipa din Primarie si cu dumneavoastra nu o sa-i mai lasam pe cei de la Raja sa faca ceea ce au facut in trecut.

( Nicolae TACHE )
Sondaj
?
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.