Ialomitastea
Nr. 988, Anul , din 17-August-2018Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Viceprimarul Feteștiului, domnișoara Vali Silica Tudor, și-a dat demisia

Un proiect de hotarare asteptat cu sufletul la gura de toată lumea în sedinta Conliliului Local Fetesti de luna trecuta a fost acela privind schimbarea din funcţia de viceprimar a domnişoarei Tudor Silica Vali.
Nu au fost prea multe interventii, mai ales ca viceprimarul a lipsit de la intalnire. Am reținut doar un scurt dialog intre doamna Petcu Olga si secretarul Consiliului Local.
Petcu Olga: Daca domnisoara Tudor Silica Vali este in incapacitate temporara de munca, se poate initia un astfel de proiect de hotarare?
Dicianu Nicu, secretar: Da, se poate initia deoarece hotararea de consiliu intra in vigoare de la data comunicarii.
Petcu Olga: Noi o supunem aprobarii astazi. Ea intra in vigore de la data aprobarii.
Dicianu Nicu: De la data comunicarii. Este o hotarare cu caracter individual, care intra in vigoare de la data comunicarii, nu este o hotarare cu caracter normativ.
Petcu Olga: Se aplica Codul Muncii si pe acest proiect de hotarare in situatia in care este in incapacitate temporara de munca? Domnule secretar, noi aprobam, noi vom fi cei chemati in judecata.
Dicianu Nicu: Va exercitati dreptul la vot cum credeti de cuviinta. In privinta schimbarii din functie a domnisoarei viceprimar, proiectul de hotarare trebuie sa aiba la baza propunerea motivata a primarului sau initiativa unei treimi din numarul total al consilierilor locali in functie. Ne aflam in situatia existentei unei propuneri motivate a domnului primar.
Iancu Iulica: Sa se citeasca propunerea motivata.
Gafitoi Sorin: Nu cred ca are rost sa dau citire la tot. Dar, apreciez schimbarea din functie a domnisoarei viceprimar ca o necesitate obiectiva pentru urmatoarele considerente: În primul rând, nu s-a integrat din punct de vedere administrativ in aparatul de specialitate al primarului, actele curente care necesitau semnatura domniei-sale nu au fost semnate sau semnate cu mari intarzieri, în urma unor proprii anchete, fapt care a condus la situatii de blocaj în activitatea autoritatii locale. In al doilea rând, a efectuat presiuni asupra functionarilor publici pentru înaintarea demisiei si pentru nerespectarea procedurii legale de demitere, fapt care a condus la solutionarea litigiilor care au avut ca obiect concedierea ilegala a functionarilor publici in defavoarea autoritatii noastre. Si un alt considerent, prin activitatea sa curenta este in permanenta ancheta interna privind activitatea autoritatii locale, fapt care genereaza o imagine negativa asupra autoritatii locale.
Proiectul este supus votului secret. Au fost 5 voturi pentru eliberare din functie si 13 impotriva, asa ca proiectul a fost respins.
Prin dispozitie a primarului Sorin Gafitoi, in data de 5 octombrie a avut loc o sedinta de indata cu un singur punct la ordinea de zi: Proiect de hotarare privind constatarea incetarii, inainte de expirarea duratei normale a mandatului, a calitatii de viceprimar al Municipiului Fetesti, a domnisoarei consilier local Tudor Silica Vali, ca urmare a demisiei. In fata faptului implinit, demisia viceprimarului, fara nicio discutie, proiectul se aproba cu 15 voturi ''pentru'', alti trei consilieri fiind absenti.
In aceste conditii, primarul Sorin Gafitoi a convocat pentru luni, 16 octombrie, o sedinta extraordinara, care are la ordinea de zi un singur punct: Proiect de hotarare privind alegerea viceprimarului Municipiului Fetesti.
Vom fi si noi de fata.
( Nicolae TACHE )
Sondaj
?
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.