Ialomitastea
Nr. 980, Anul , din 21-Iunie-2018Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
euroinvest tel-a
itp-a
duo manager
lunca_2012
TARG APICOL
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Motive de amuzament pentru… Gheorghe Catrinoiu
Două ședințe de îndată în Consiliul Local Fetești, una pe 31 iulie și alta pe 2 august. Ca să ce? Să treacă odată și-odată cele două proiecte care vizează RAJA Constanța. Deși ne-am plictisit și v-am plicisit publicându-le, le mai amintim o dată:
1. Proiect de hotărâre privind trecerea unor bunuri din domeniul privat în domeniul public al municipiului Feteşti în vederea punerii la dispoziţia operatorului regional pentru derularea proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în aria de operare a SC RAJA SA Constanţa în perioada 2014-2020, derulat pe raza municipiului Feteşti
2. Proiect de hotărâre privind acordarea cu titlu gratuit a dreptului de servitute pe durata existenţei construcţiilor şi pe durata execuţiei lucrărilor pe străzile din Municipiul Fetesti a unor suprafeţe de teren din domeniul public al Municipiului Feteşti în vederea construirii și punerii în funcțiune a obiectivelor din cadrul “Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a SC RAJA SA Constanța în perioada 2014-2020”

Ei, bine, nici de această dată nu au trecut, pentru că nu s-au întrunit două treimi din votul consilierilor. La prima ședință … deîndată au lipsit nemotivat opt consilieri (Iancu Iulica, Mitache Gheorghe, Gheorghiu Alexandru, Vasile Mitu, Niță Sebastian George, Țențea Paul, Sima Constantin Cătălin, Gabor Mugurel Gabriel). La a doua, au lipsit … doar patru: Iancu Iulica, Vasile Mitu, Țențea Paul, Gabor Mugurel Gabriel). Suficient să nu se facă cele două treimi.
Ce a cerut de fapt Raja, prin Borcan Alexandru, manager de proiect? Haideți să vedem.
Alexandru Borcan: Suntem într-o situație destul de dificilă. Acest proiect este în drum spre Comisia Europeană. Impreună va trebui să găsim o soluție. Cadrul legal există, dar s-ar putea să coste puțin mai mult UAT-ul. Suntem în situația în care SF-ul a trecut pentru niște puțuri existente, iar Legea 51 privind serviciul public de alimentare cu apă spune că atunci când amplasăm pe un teren UAT-ul exercită toate drepturile legale pentru a le trece în domeniul public. Singura măsura este cea de expropriere. Sper să găsiți soluții pentru ca acea justă despăgubire care trebuie achitată să nu coste foarte mult, discutăm totuși de teren extravilan. În cazul în care nu reușim să facem aceste lucruri, aceste investiții vor dispărea alături de tot ce înseamnă rețele, pentru că nu vor mai avea acoperire tehnică, nu va mai fi volum de apă astfel încât să putem alimenta conform normelor toate rețelele pe care noi le facem. Sunt sigur că am trecut împreună prin situații dificile. Poate v-am lasat impresia că nu am știut să vă ascultăm, dar v-am ascultat și vă garantez că vrem să facem treabă bună. La momentul de față se iese din sfera unor discuții și a unor certuri constructive și se intră într-o sferă care implică fonduri europene și obligații legale. Vă stăm la dispoziție pas cu pas, să înțelegeți ce aveți de făcut în continuare și sunt sigur că se va rezolva.
Trecem peste schimbarea de ton a celor de la RAJA, de la unul imperativ cum era mai în urmă cu vreo jumătate de an, la unul ponderat acum în miez de vară, și consemnăm intervenția consilierului local Gheorghe Soldan: “Domnule Borcan, dintotdeauna nemulțumirea cetățenilor a fost generată de calitatea lucrărilor. Abia acum se spune că toți ar trebui să ne asumăm greșelile. Le spuneam colegilor, că firmele care executau lucrări în Constanța erau în stare să spele pe jos cu periuța de dinți. La Fetești se execută lucrări din bani puțini. Când s-a săpat un șanț, pământul să fie cărat într-un loc. Se face depozitul de pământ, ai venit și ai pus piatra și în momentul în care ai astupat și ai venit cu asfalt, rămâi cu lucrarea. Nu mai există disconfort creat cetățenilor și se vede și calitatea lucrărilor altfel. Acum, și cetățenii au văzut. Nu că ne-am schimbat politica. Vrem pentru cetățeni ca mâine, o altă zi, să fie mai bună decât astăzi. Din neîncrederea asta cine are de pierdut? Noi, administrația feteșteană și mai ales feteștenii. Nu putem să nu spunem că nu s-a schimbat puțin calitatea lucrărilor, dar asta nu înseamnă că s-a rezolvat. Ieri colegii noștri erau cei care ridicau mâna pentru orice și noi spuneam, știți foarte bine, de calitatea lucrărilor.”
Da, în finalul intervenției sale, domnul consilier Șoldanu nici nu-și dă seama cât de multă dreptate are. Știți cine-și râde acum în barbă și-și spune întărâtă-i drace, că și mie-mi place? Nimeni altul decât Catrinoiu, fostul primar pentru care actualii consilieri PNL, măcar o parte din ei, ăia mai vechi, votau cu trei mâini pe sus când venea vorba de un proiect de hotărâre favorabil Rajei din Constanța. Acum, nu! Semnal de sus de la (probabil, nu pot să jur sau să înjur cu inima pe inimă) Tinel: Respingeți la Fetești tot ce înseamnă proiecte de hotărâri inițiate de Gafițoi și pesediștii lui, să le arătăm noi ce înseamnă a fi liberal în Fetești.
Ei, da, liberalii, prin insistența lor de a nu vota cele două sau trei proiecte care vizează RAJA, devin pe zi ce trece tot mai penibili. Haideți să vedem despre ce este vorba, să vedem ce zice domnul consilier Cătălin Sima la un moment dat.
Cătălin Sima: Nu, iarăși ne-ați adus aici să ne scoateți la tablă și să ne arătați cu degetul că noi suntem împotriva proiectelor din Fetești. Dorim respect din partea conducerii Primăriei și din partea colegilor PSD. Aveți nevoie de consilierii PNL numai la două treimi. Domnul primar ne-a invitat de două ori la o discuție și nu s-a prezentat. Acesta este respectul.
Păi, domnule Sima, la ultimele două ședințe nu v-a convocat primarul Gafițoi (aflat și el în concediu legal de odihnă, ca tot omul, ca să nu mai spunem că nici măcar nu are drept de vot în consiliu), ci domnișoara viceprimar Tudor Silica Vali, care în conformitate cu tot ce spune legea are acest drept în lipsa primarului. În al doilea rând, ați fost convocat la două ședințe, dar ați onorat doar una, chiar dacă, presupun, nu erați în concediu legal de odihnă ca primarul Gafițoi. Așa că, zău că Catrinoiu are toate motivele să se amuze atunci când se gândește cum treceau ca prin sită proiectele inițiate de el atunci când venea vorba de RAJA și cum le țineți dumneavoastră la obroc acum pe-ale lui Gafițoi.( Nicolae TACHE )
Sondaj
?
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
TURNEU SATORI
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.