Ialomitastea
Nr. 980, Anul , din 21-Iunie-2018Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
euroinvest tel-a
itp-a
duo manager
lunca_2012
TARG APICOL
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Căldură mare!
Când BOR-ul vine și dă un comunicat pe vaccinare, îți aduci aminte în ce țară trăiești! Când o actriță oarecare, Ani Crețu, să mă ierte Dumnezeu, la fel de în măsură în a-și da cu părerea despre imunizarea copiilor ca și un strungar, apare în public și se contrează cu primul ministru, îți dai palme! Când iese și fâsâitul de isărescu și ne invită să-i facem o statuie pentru că nu cumulează pensia cu salariul la bnr, te cuprinde scârba și nu te mai lasă!
Uneori, ți-ai dori să uiți că trăiești în România, dar nu te lasă nici Kelemen Hunor și asociația lui, declarând explicit că nu se bucură și nu sărbătorește centenarul unirii, eveniment de care îl doare în pixul lui .. moale! Iată că am făcut și poezie, pe o .. nemernicie!
Numai în România acestor ani, un parlamentar poate să declare liber că urăște statul unitar, în timp ce ridică de la casierie sute și sute de milioane de lei; și aici nu este vorba despre interpretare ci despre bun simț și bună creștere.
Banii de care vorbeam sunt gestionați de nea isărescu, membru al noii nobilimi fâsâit-parvenitiste, cel care cu arțag și cu tupeu ne spune că bnr nu este „bugetară”, și că de fapt el dă bugetului bani! Bine, mă boiere, să uiți tu până și noțiunile elementare ale școlii de economie socialistă pe care ai făcut-o!? Deci voi nu sunteți „de la buget” și ne faceți o favoare că ne mai aruncați ceva mărunțiș, după ce îi împărțiți între voi!? Ai curaj să mergi la un psihiatru cu această afirmație, fără să iei cu tine și o pereche de papuci și o cămașă de noapte cu ciucuraș!? Când mama mea a fost la tine, acolo pe moșia ta de la bnr, să ceară să i se restituie cele trei kilograme de „cocoșei”, confiscați de comuniști și depuși în buzunarele voastre, ați purtat-o ani de zile pe drumuri, până într-un sfârșit, când i-ați bătut obrazul că ăia erau bani în circulație și nu avea voie să-i dețină. Abia acum am realizat de ce; era banca lui mă-ta, nu a lui mama! Ea s-a împăcat cu gândul și nu ți-a aprins nici măcar o lumânare, dar eu îți dedic toată scârba mea. Ăsta este felul de banii pe care huzuriți voi!
Îmi veți spune că numai canicula esta de vină, și nu vă contrazic. Doar astfel se explică modul schizofrenic de a ne raporta la lume și la ceilalți. Sirius o să iasă din constelația câinelui, dar sechelele acestor timpuri vor deveni permanenete.
Bine că statul a mărit salariile medicilor, preoților și profesorilor. Măcar cu atât să ne alegem. Să știm că de acum înainte nu va mai fi nevoie să dăm ciubuc la sfințirea colivei, pentru notele copiilor noștri sau la operațiile de apendicită!
Ce spuneți? Nu prea vă aud! Ziceți că este absolut necesar să consult un doctor? Mă tem că pentru mine este deja prea târziu!
( Dan ELIAS )
Sondaj
?
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
TURNEU SATORI
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.