Ialomitastea
Nr. 980, Anul , din 21-Iunie-2018Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
euroinvest tel-a
itp-a
duo manager
lunca_2012
TARG APICOL
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Euro privește constant spre cota 4,6
Leul a avut în intervalul analizat o evoluție mai calmă decât în săptămânile precedente, volatilitatea față de euro fiind una redusă.
Cursul euro a atins un maxim de 4,5698 lei, în prima parte a intervalului. După o scădere la 4,5611 lei, perioada s-a încheiat la 4,5661 lei, într-o ședință în care tranzacțiile s-au realizat între 4,561 și 4,572 lei, cu închiderea în jurul cotației de 4,5680 lei.
Revenirea pe depreciere a leului a fost în contrast cu evoluția celorlalte monede din regiune. Investitorii erau nemulțumiți de criticile aduse guvernului Grindeanu, venite chiar din partea liderilor PSD, Conform Mediafax, Liviu Dragnea s-ar fi întâlnit cu premierul Sorin Grindeanu, căruia i-ar fi solicitat să demisioneze, după ce o evaluare realizată de PSD a concluzionat faptul că majoritatea miniștrilor nu îndeplinesc cerințele dorite. Prim ministrul ar fi respins însă cererea.
O astfel de situație crează factori de presiune asupra leului, care este deja fragilizat de politicile salariale și fiscale foarte laxe ale Executivului. De altfel, Comisia Europeana cât și FMI atenționează constant asupra faptului că deficitul bugetar va depăși pragul critic de 3%, ceea ce va aduce sancțiuni din partea CE.
După o scădere la 4,0528 lei, aproape de minimul ultimelor șapte luni, cursul dolarului american a încheiat perioada la 4,0654743 lei, când cotațiile din piața valutară au fluctuat între 4,065 și 4,083 lei.
Media monedei elvețiene a scăzut de la 4,2095 la 4,1974 lei, dar a terminat intervalul la 4,2117 lei, în timp ce cotațiile ei de pe piețele internaționale s-au mișcat între 1,084 și 1,088 franci/euro.
Perechea euro/dolar a crescut la începutul perioadei la 1,1284 dolari, maxim care mai era atins în noiembrie trecut, după anunțarea victoriei lui Donald Trump la președenția SUA. La finalul ei, cotațiile au scăzut la 1,1185 – 1,1225 dolari.
Ușoara scădere se s-a datorat previziunilor BCE asupra inflației din zona euro care ar urma să își încetinească ritmul de creștere, ceea ce va menține dobânda-cheie aproape de 0%. O astfel de politică este în contradicție cu cea a Rezervei Federale americane, care este așteptată să majoreze dobânda-cheie cu 0,25 puncte procentuale, la întâlnirea Comitetului său de politică monetară.
Rămâne de văzut cât de mult a înglobat piața așteptata majorare a dobânzii, având în vedere că o astfel de măsura ar trebui să determine o creștere a cererii de dolari. Moneda americană este fragilizată, însă, de numeroasele scandaluri politice și nu numai din jurul președintelui Trump dar și de lipsa punerii în practică a promiselor reforme economice din campania electorală.
Analiza cuprinde perioada 07 – 13 iunie
( Radu Georgescu )
Sondaj
?
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
TURNEU SATORI
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.