Ialomitastea
Nr. 980, Anul , din 21-Iunie-2018Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
euroinvest tel-a
itp-a
duo manager
lunca_2012
TARG APICOL
EditorialVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Missi-ruppi
Domnilor! În viața mea nu am râs cu atâta poftă! Am auzit corul miniștrilor din guvernul american cum îi cântau lui Trump „omagiu conducătorului iubit” și m-am simțit împăcat cu mine și cu ideea de dreptate universală. Asta îmi spune că nu e bine să te îndoiești de puterile nebănuite ale democrației, căci poți da în mintea copiilor oricând, oricine ai fi. Și când te gândești că acei „trubaduri” ai frumuseții, tăriei și abnegației președintelui lor, conduc cea mai mare armată din lume! Ți se poate face pielea de găină!
Iată că și americanii au maneliștii lor.
Primul gând venit în minte a fost acela al vizitei lui Iohannis la „tăticu”. Nu cumva ceea ce am văzut și auzit atunci, face parte din repertoriul publicitar al celor doi „maneliști”? Să așteptăm și să vedem ce se întâmplă. Sper să nu-i dăm dreptate lui Țuțea, când spunea că optimiștii sunt niște plăvani.
În aceeași ordine de idei, dați-mi voie să vă propun o soluție salvatoare pentru această țară încercată de tot felul de întâmplări paranormale. Ea există și recunosc că mi-a fost inspirată de recentul referendum din Puerto Rico. De ce nu am face și noi unul, dar nu de genul celui mistico-filosofic al „familiei tradiționale”, despre care nu vreau să vorbesc, pentru că iar mă apucă râsul și nu mai termin acest amărât de articol! De ce să nu cerem și noi, asemenea celor din Puerto Rico, să devenim unul dintre statele americane? Al 52-lea, căci pe al 51-lea vor să-l ocupe insularii.
Chiar nu văd nici un impediment. Dacă tot îl gratula c.t. popescu pe preșecintele nostru cu laude pentru limba engleză vorbită la „vașingtone” (că doar nu ați fi vrut să se facă de râs cu „româneasca”!); dacă tot suntem cvasiunanimi în a considera burta, mațul și prepuțul ca fiind elemente de sorginte patriotică; dacă tot ne ducem copiii la școli „bilingve”, adică două-limbi, că nu se știe niciodată..; dacă tot credem despre europenismul nostru că nu este altceva decât o naștere nefericită și dacă atâtea alte lucruri, de ce să nu mergem până la capăt!?
Nu mă întrebați cum se va numi al 52-lea stat american, căci știe toată lumea: missi-ruppi. În acest fel ne-am arăta implicarea cetățenească absolut unică, printre națiunile lumii.
Cât despre capacitatea noastră de a ne adapta la noile cerințe „trubadurice”, haida, de! Cine credeți voi că a inventat curentul literaro-politic al „lingirismului”!? Plagiatorilor!

( Dan ELIAS )
Sondaj
?
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
TURNEU SATORI
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.