Ialomitastea
Nr. 970, Anul , din 21-Aprilie-2018Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
euroinvest tel-a
itp-a
duo manager
lunca_2012
TARG APICOL
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
De „Ziua Silvicultorului” , Tinel a stat la umbra televizorului
„Ziua Silvicultorului„ a fost instituită în 1991, prin Statutul Personalului Silvic, ca zi aniversară a întregului corp silvic din România și este sărbătorită în fiecare an în cea de a doua sâmbătă a lunii iunie. Anul acesta a fost sărbătorită pe 10 iunie. Silvicultorii ce au în grijă pădurile de stat și private, plus colegii din Republica Moldova, s-au reunit, vineri, 9 iunie, la Băile Felix pentru a sărbători această zi. Alte manifestări au avut loc mai în toate zonele silvice. La a 27-a ediție a participat secretarul de stat în Ministerul Apelor și Pădurilor, Istrate Stețco, directorul general l al Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva, Dragoș Ciprian Pahonțu, membri ai parlamentului, silvicultori. Deputatul Tinel Gheorghe, membru în Comisia pentru Agricultură Silvicultură, Industrie Alimentară și Servicii Specifice din Camera Deputaților, a lipsit pentru că trebuia să fie neapărat la România Tv, alături de Gelu Vișan, cu care s-a înfrățit din nou, ca pe vremea lui Băsescu.
În loc să vină la un post de televiziune unde este abonat, să transmită confraților un mesaj, a apărut la postul local ca susținător al candidatului pentru postul de primar al orașului Amara.
Și și-a atins...ținta. Cetățenii au votat pentru PSD.
Să fi venit să spună oamenilor despre Pădurea Groasa, unde se găsesc arbori seculari de peste 200 de ani, unde cele peste 30 de hectare sunt incluse pe harta ariilor naturale protejate de lege.
Numai că, silvicultorul nostru este analist politic și dă cu mielița: „Ca opozant politic și ca adversar politic, mi-ar fi greu să văd PSD-ul că-și dărâmă propriul guvern cu moțiune de cenzură. Sunt conștient că dacă ar face chestiunea asta ar fi o premieră națională, să-și dărâme propriul guvern cu o majoritate calificată”.
Păi, când a căzut guvernul Boc nu aveați majoritate calificată? Și ne mai spune, asta „pupându-l pe Iohannis”, că actualul președinte al României este al patrulea lider primit de Trump la Casa Albă.
Gata, publicitate, că se încing grătarele.
La Mulți Ani, dragi ocrotitori ai pădurilor din județ!
Totuși, domnul Tinel își dă cu părerea despre dezastrul făcut cu pădurile noastre, pe nevăzute. Am ajus să-mi fie frică să deschid și aerul condiționat, să nu mă trezesc cu vocea deputatului în casă. Asta mi s-a întâmplat pe 7 iunie, la ora 12.30, când am vrut să arunc aparatul de radio pe geam. Hodoronc-tronc, Tinel la Radio România Actualități. Înrăit pe cei care au defrișat pădurile patriei și au provocat dezechilibre ecologice și climatice, domnul Tinel trage un semnal de alarmă. Semnal de alarmă pe care trebuia să-l tragi, domnule Tinel, timp de 10 ani, când erai alături de Băsescu. Trebuia să mergi la Cotroceni și să bați cu pumnul în masă, așa cum îi bați acum lui Dragnea: „Băi, marinarule, convoacă CSAT și ridică problema defrișărilor ca problemă de siguranță națională”. Trebuia să mergi în grup cu toți pedeliștii, vopsiți azi în liberali. Cu Emil Boc, Adriean Videanu, Vasile Blaga, Roberta Anastase, Sulfinica Barbu, Gheorghe Flutur și Anca Boagiu. Cu toții trebuia să mergeți la Cotroceni, să-l opriți din hăhăit și gâlgâit, să urlați prin parlament și să aruncați la fier vechi drujbele. Așa trebuia să faci, domnule Tinel, nu să tragi acum apa la WC și să-mi bruiezi aparatul de radio.
Vă spun, domnule Tinel, pentru a înțelege mai bine povestea bătrânului Ilie Toma de 77 ani din Alexeni, în legătură cu Pădurea Groasa: „Pe noi nu ne lăsau să ne ducem în pădure și ne speriau tot timpul că acolo sunt haiduci, care vor să ne răpească. Zică-se că era unul numit „Căposul”, descris, așa, cu capul mare, chel și cu ochii bulbucați, care atacă trăsurile domnești, ne speriau și nu ne mai duceam nicăieri.”
Spuneți-i lui Iohannis să atragă atenția austriecilor care taie pădurile noastre, că haiducul Căposu încă trăiește. Și poate anul acesta, dacă vă mai dați în spectacol de Revelion, schimbați repertoriul. Nu mai cântați „Inimă de țigancă / Să fim alăturea / Te cheamă și te vrea / Inimă de țigancă”. Să-i dați și ei vreo doi metri steri, să aibă de foc. Luați un nou repertoriu: „O, brad frumos / Cu cetina tot verde / O, brad frumos, neputincios / Toporul tot te vede. / Puteai să fii mai norocos / Dar ești tăiat îndată / O, brad frumos / Cu cetina uscată”.
Felicitări celor șase liberali din Fierbinți, care v-au ajutat să vă ridicați moralul și să aveți ce raporta cu mândrie Congresului. Abia aștept să deschid din nou radioul, televizorul, aerul condiționat, caloriferul, aspiratorul, fereastra. Vine canicula!


( Gheorghe Marinel )
Sondaj
?
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
TURNEU SATORI
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.