Ialomitastea
Nr. 956, Anul , din 18-Ianuarie-2018Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
euroinvest tel-a
itp-a
duo manager
lunca_2012
Eveniment
Este a treia săptămână de căutări a tânărului dispărut de Crăciun la Malu Roșu

Echipele de căutare-salvare continuă căutările în apele lacului Ratca din comuna Armășești, pentru identificarea unui bărbat posibil înecat. Suprafața mare a lacului (aproximativ 180 de ha) și temperatura scăzută a apei sunt factori ce determină sporirea gradului de dificultate al misiunii și suscită o atenție deosebită din partea subofițerilor. Însă pe toată perioada sărbătorilor, salvatorii de la Detașamentul Urziceni și scafandrii de la ISU B-IF nu au renunțat la căutări, aflându-se tot timpul pe lac, desfășurând operațiunile specifice de căutare, cu barca pneumatică și echipamentele specifice.
Reamintim că persoana căutată a dispărut împreună cu un coleg în zona lacului din satul Malu Roșu, iar alarma s-a dat în dimineața zilei de Crăciun. Cu toate că trupul neînsuflețit al unuia dintre bărbați a fost descoperit cu rapiditate pe fundul lacului, cel de-al doilea este de negăsit.


[citeste]
Incendii la Adâncata și Cocora

A fost suficientă amplasarea necorespunzătoare a unor materiale combustibile față de o sobă cu acumulare de căldură și casa unui cetățean din comuna Adâncata a fost cuprinsă de flăcări. Acestea s-au extins rapid și proprietarii au apelat la sprijinul pompierilor în dimineața zilei de marți, 16 ianuarie a.c, iar la fața locului s-au deplasat pompierii de la Detașamentul Urziceni, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță. Aproximativ trei ore le-au fost necesare pompierilor pentru lichidarea incendiului, care, din fericire, nu s-a soldat cu victime. Pagubele produse de foc au fost însă considerabile: au fost distruse acoperișul tip șarpantă pe o suprafață de cca. 130 mp, mobilierul, articole de îmbrăcăminte, electrocasnice și elemente din starea de fixație a 5 încăperi. De asemenea, flăcările au deteriorat pereții și o parte din tavanul locuinței.
Un incendiu puternic a izbucnit, în cursul nopții trecute, la rezervele de plante furajere ale unei ferme de lângă comuna Cocora. Pompierii de la Detașamentul Slobozia, dar și cei voluntari ai comunei s-au luptat cu flăcările de la miezul nopții și până la ivirea zorilor, însă rezerva de furaje a fost înghițită în mare parte de flăcări, astfel că, au ars mai bine de 3000 de baloți de lucernă, paie grâu și coceni de porumb. Cel mai probabil, flăcările au fost provocate în mod intenționat.

[citeste]
Incendii la Slobozia, Cocora și Bărbulești

Încă din zorii zilei de 1 ianuarie 2018 echipajele de stingere a incendiilor au fost alertate pentru a interveni în sprijinul cetățenilor.
Astfel, un foc declanșat, cel mai probabil, în mod intenționat la un chioșc pentru comercializarea produselor pirotehnice din Slobozia, a alertat forțele de intervenție în jurul orei 07.00. Din fericire, construcția metalică, amplasată în fața unui important centru comercial din Slobozia, precum și intervenția operativă a pompierilor, au împiedicat extinderea incendiului, care a avut ca efect doar distrugerea elementelor pirotehnice din interior.
Un alt incendiu a izbucnit în aceeași zi, în jurul orei 10.00, la o locuință din comuna Cocora, iar la fața locului s-au deplasat pompierii de la Garda de Intervenție Slobozia și membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din Reviga. Pompierii militari și voluntari au acționat cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, iar după mai bine de două ore incendiul a fost lichidat. În urma evenimentului, proprietarii, în vârstă de 68, respectiv 72 de ani, au suferit atacuri de panică și au fost asistați de echipajul SMURD prezent la fața locului. În incendiu a fost distrusa o parte de acoperiș și din bunurile aflate în încăperi. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit de la un conductor electric defect sau neizolat corespunzător, la care s-a produs un scurtcircuit electric.
În fine, un alt incendiu s-a produs în 9 ianuarie 2018. Sistemul de evacuare a gazelor fierbinți rezultate din ardere, amplasat necorespunzător ori neprotejat termic față de materialele combustibile din alcătuirea acoperișului, a condus la izbucnirea unui incendiu la o locuință din comuna Bărbulești. Evenimentul a fost anunțat în seara zilei de marți, iar la fața locului s-au deplasat pompierii de la Detașamentul Urziceni cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță. În momentul sosirii acestora flăcările se manifestau la acoperișul casei, existând riscul ca incendiul să cuprindă întreaga locuință. Pompierii au intervenit pentru lichidarea incendiului și salvarea imobilului. În urma evenimentului au fost distruse acoperișul și podina din lemn din alcătuirea acestuia.

[citeste]
Sondaj
?
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
tritipan
LIVIU
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.