Ialomitastea
Nr. 1018, Anul , din 21-Martie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Actualitate
Proiecte selectate și depuse de GAL Danubius Ialomița – Brăila la OJFIR Ialomița

Cele 10 proiecte au fost selectate în cadrul Apelului de selecție Nr. 2/2018 pentru Măsura M7/6B „Creșterea atractivității teritoriului GAL DANUBIUS IALOMIȚA-BRĂILA prin înnoirea satului” și au fost depuse în cursul săptămânii trecute la OJFIR Ialomița:
Comuna Giurgeni, „Reparație și execuție trotuare, comuna Giurgeni” Lot 1, județul Ialomița, valoare eligibilă 69.539 euro;
Comuna Făcăeni, „Modernizare sistem de alimentare cu apă (Ministație de captare și pompare)” în comuna Făcăeni, județul Ialomița, valoare eligibilă 69.326 euro;
Comuna Bucu, Achiziție de utilaj, comuna Bucu, județul Ialomița, valoare eligibilă 70.000 euro;
Comuna Platonești, Achiziție de utilaj, comuna Platonești, județul Ialomița, valoare eligibilă, 69.980 euro;
Comuna Gura Ialomiței, Achiziție de utilaj, comuna Gura Ialomiței, județul Ialomița, valoare eligibilă 69.980 euro;
Comuna Cosâmbești, Modernizarea străzilor Valea Pezenului și Aleea Panselelor, comuna Cosâmebști, județul Ialomița, valoare eligibilă 69.768 euro;
Comuna Valea Ciorii, Dotarea cu autovehicul multifuncțional a serviciului public de administrare a domeniului public și privat al comunei Valea Ciorii, județul Ialomița, valoare eligibilă 70.000 euro;
Comuna Sudiți, Modernizare Strada Învățător Tingire Gheorghe în comuna Sudiți, județul Ialomița, valoare eligibilă 69.744 euro;
Comuna Ciulnița, Înființare și dotare parc în comuna Ciulnița, județul Ialomița, valoare eligibilă 69.366 euro;
Oraș Țăndărei, Amenajare Parc Mare – Str. Aleea Stadionului, valoare eligibilă 69.113 euro.
[citeste]
Fonduri disponibile prin PNDR 2020 pentru investiții în pomicultură, procesare, cooperare și infrastructură rurală

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale reamintește solicitanților de fonduri europene nerambursabile că în această perioadă sunt deschise mai multe sesiuni de primire a cererilor de finanțareprin intermediul unor submăsuri (sM) din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).
Astfel, o primă oportunitate deosebită o reprezintă investițiile în sectorul pomicol, prin sM4.1a. Până în prezent s-au depus 28 proiecte de investiții în valoare de aproximativ 23,7 milioane de euro. Fondurile disponibile pentru depunere sunt în valoare de peste 74,4 milioane de euro și pot fi solicitate până la data de 15 august 2019, dacă nu se epuizează până atunci ca urmare a cererilor de finanțare primite.
„În această perioadă sunt deschise mai multe sesiuni de primire a cererilor de finanțare prin intermediul PNDR 2020. Cei care doresc să investească în agricultură și în dezvoltarea mediului rural mai au la dispoziție fonduri pentru sectorul pomicol,pentru procesare, pentru cooperare, pentru infrastructura de irigații, iar în arealul ITI Delta Dunării fonduri pentru infrastructura de bază și pentru investiții asociate patrimoniului cultural. Recomand solicitanților să întocmească cu atenție întreaga documentație de depunere și, dacă au nevoie de informații suplimentare, să se adreseze experților Agenției pentru clarificări, astfel încât să depună proiecte bune, cu șanse mari de a se concretiza în investiții utile mediului rural”, a precizat conducerea AFIR într-un comunicat de presă remis zilele trecute.
Investițiile în modernizarea unităților de procesare sunt finanțate, în această perioadă, prin intermediul schemei GBER aferentă Submăsurii 4.2. Fondurile disponibile pentru depunerea proiectelor, până la data de 30 iunie 2019, sunt în valoare de aproximativ 29,6 milioane de euro.
O altă linie de finanțare prin intermediul căreia AFIR primește cereri de finanțare este sM4.3, componenta de infrastructură de irigații, pentru care s-au depus, până în acest moment,12 proiecte în valoare de 11,8 milioane de euro. Solicitanții interesați pot depune proiecte în limita plafonului de 288 milioane de euro, până în data de 31 august 2019, în limita fondurilor disponibile.
Începând cu 21 ianuarie și până la 30 aprilie 2019 (sau până la epuizarea fondurilor alocate), AFIR primește solicitări de finanțare pentru investiții în infrastructura de bază și patrimoniu cultural din arealul ITI Delta Dunării. Astfel, prin intermediul sM7.2 Investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică s-a depus un proiect pentru infrastructura educațională, în valoare de 277.174 euro. Plafonul disponibil pentru finanțarea investițiilor prins M 7.2 ITI – Delta Dunării se ridică la aproximativ 25 milioane de euro.
Totodată, se pot depune cereri de finanțare în limita plafonului de 7,4 milioane de euro pentru investiții asociate cu protejarea patrimoniului cultural din zona ITI – Delta Dunării, prin intermediul sM7.6. De asemenea, cei interesați pot depune cereri de finanțare prin intermediul submăsurilor 16.1 și 16.1a Sprijin pentru înființarea și funcționarea grupurilor operaționale, dezvoltarea de proiecte pilot, produse și procese în sectorul agricol și în cel pomicol. Alocarea financiară aferentă celor două linii de finanțare este de aproximativ 12,5 milioane de euro și este disponibilă până la data de 10 aprilie 2019 pentru 16.1 și 15 martie 2019 pentru 16.1 a. Precizăm că până acum au fost depuse 12 proiecte în valoare de peste 4 milioane de euro prin sM 16.1.
Până la 30 aprilie 2019, AFIR acordă sprijin financiar din fonduri europene pentru cooperarea orizontală și verticală între actorii din lanțul de aprovizionare în sectorul agricol și cel pomicol, prin sM 16.4 și 16.4a. Alocarea financiară cumulată pentru cele două sectoare este de peste 11,4 milioane de euro.
Cererile de finanțare se depun online pe pagina de internet a Agenției, www.afir.info, până la data limită stabilită în anunțul de lansare aferent fiecărei sesiuni sau până la epuizarea fondurilor disponibile. Pentru întocmirea documentației necesare obținerii finanțării, solicitanții de fonduri europene, nerambursabile au la dispoziție Ghidul solicitantului, care poate fi consultat gratuit pe site-ul Agenției, la secțiunea „Investiții PNDR” în pagina dedicată fiecărei submăsuri în parte.
[citeste]
Elevii de clasele a VII-a și a VIII-a au trecut prin emoțiile simulării evaluării naționale

Simularea evaluării naționale pentru elevii clasei a VII-a și clasei a VIII-a, în anul școlar 2018-2019, s-a realizat în baza Metodologiei de organizare și desfășurare a evaluării naționale și a avut ca scop familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen național și optimizarea rezultatelor obținute. La nivel județean, elevii claselor a VII-a și a VIII-a au susținut proba de simulare la limba și literature română în data de 11 martie și proba de simulare la matematică în data de 12 martie 2019.
Dintr-un număr de 2.252 de elevi înscriși în clasa a VII-a au susținut proba la limba și literatura română 2.119 elevi, iar la matematică au fost prezenți 2.115 elevi. La clasa a VIII-a au fost înscriși 2.172 de elevi și au susținut proba la limba și literature română 2.062 elevi, iar la matematică 2.172.
Rezultatele obținute de elevi sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și în consiliul profesoral, în vederea adoptării de măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. Notele obținute la simulările naționale se trec în catalog doar la solicitarea scrisă a elevului sau părintelui. La nivelul unităților de învățământ se elaborează un plan de acțiune cu măsuri de remediere acolo unde acest lucru se impune, activitatea acestora fiind monitorizată de Inspectoratul Școlar Județean Ialomița. [citeste]
Alte titluiri la Actualitate
Calendarul desfăşurării burselor locurilor de muncă în anul 2019
Euro pregătește trecerea la 4,78 lei
„Din inimă pentru Mama”
Caravana “Fii pregătit!” revine în Ialomița
Polițiștii ialomițeni l-a plantat pomi
Amenzi usturătoare pentru cei care ard miriștile
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.