Ialomitastea
Nr. 929, Anul , din 21-Iulie-2017Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
euroinvest tel-a
itp-a
duo manager
lunca_2012
Actualitate
Bursele medicilor rezidenți vor fi plătite în continuare la nivelul de 670 de lei lunar
Bursele pentru medicii rezidenți, în cuantum lunar de 670 lei, se vor plăti în continuare, după ce guvernul a adoptat o ordonanță în ședința de astăzi.
Potrivit actului normativ care modifică Ordonanța Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea și finanțarea rezidențiatului, bursa de rezidențiat se acordă până la data la care personalul respectiv beneficiază de salariul de bază/solda de funcție la nivelul reglementat pentru anul 2022 de Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.
Plata lunară a bursei de rezidenţiat se realizează din bugetul de stat, prin bugetul aprobat al Ministerului Sănătăţii, pentru unităţile sanitare de stat din subordinea sa şi pentru unităţile sanitare de stat din subordinea autorităţilor administraţiei publice locale, precum și prin bugetul aprobat Ministerului Muncii și Justiției Sociale, pentru rezidenţii din cadrul Institutului Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă.

[citeste]
Modificări legislative privind acordare subvenții pentru ucenicie la locul de muncă
In data de 11.07.2017, a fost publicata in Monitorul Oficial Legea nr.164/2017 pentru modificarea Legii nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de munca si a Legii nr.335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolventii de invatamant superior.
Potrivit prevederilor actului normativ mentionat, au fost modificate cuantumurile subventiilor pe care angajatorii le primesc daca organizeaza ucenicie la locul de munca sau incheie un contract de stagiu cu absolventii de invatamant superior.
Astfel, angajatorii care organizeaza ucenicie la locul de munca potrivit domeniilor de activitate specifice, pot beneficia de o subventie din bugetul asigurarilor pentru somaj in cuantum de 1.125 lei/luna, pe intreaga perioada de derulare a contractului de ucenicie, respectiv 12, 24 sau 36 de luni, in functie de nivelul de calificare pentru care urmeaza sa se pregateasca ucenicul.
In ceea ce priveste angajatorii care incheie un contract de stagiu cu absolventi de invatamant superior, acestia pot beneficia de o subventie al carui cuantum a fost modificat si care la aceasta data se ridica la suma de 1.350 lei/luna.
Subventia se acorda la cerere, pe perioada derularii contractului de stagiu, respectiv 6 luni.

Pentru informatii suplimentare legate de conditiile de acordare a acestor subventii, vă puteti adresa AJOFM Ialomita cu sediul in Slobozia, str. Lacului nr. 10, etaj 3, sau la telefon 0243231809.


[citeste]
Ajutor de minimis pentru crescătorii de ovine care comercializează lână
Crescătorii de ovine vor primi un sprijin financiar de 1 lei/kg pentru lâna comercializată, potrivit unei hotărâri de guvern adoptată în ședința de astăzi.
Este vorba de o schemă de ajutor de minimis care are o finanțare de 36 de milioane de lei, iar banii se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate cu această destinație Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale prevăzute pe anul 2018.
Valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă unui beneficiar nu poate depăși suma de 15.000 de euro pe durata a trei exerciții financiare, în cursul exercițiului financiar actual (2018) și în cele două exerciții financiare precedente (2016, 2017).
Derularea sprijinului se face prin direcțiile pentru agricultură județene sau a municipiului București.
Sumele reprezentând ajutoare de minimis se plătesc într-o singură tranșă anuală.
Beneficiarii sunt persoanele fizice care au atestat de producător, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale, persoanele juridice și orice forme asociative cu personalitate juridică.
De asemenea, beneficiarii trebuie să dețină o exploataţie de ovine înregistrată în Registrul Național al Exploatațiilor și să facă dovada comercializării cantității de lână pentru care solicită acordarea sprijinului.

[citeste]
Sondaj
?
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
tritipan
LIVIU
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.