Ialomitastea
Nr. 2022, Anul , din 18-Mai-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Actualitate
Doi asistenți veterinari, sancționați de inspectorii DSVSA Ialomița în urma anchetei epidemiologice privind focarul de pestă porcină de la Andrășești

În urma anchetei epidemiologice care s-a desfășurat în localitatea Andrășești unde zilele trecute a izbucnit un nou focar de pestă porcină africană Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița a sancționat doi asistenți veterinari pentru că au efectuat tratamente și intervenții chirurgicale în localitățile Andrășești, Orboești și Buești fără a avea drept de liberă practică, în conformitate cu Legea 160/1998, pentru organizarea şi exercitarea profesiunii de medic veterinar. Cei doi au primit o amendă contravențională în cuantum de 2.400 de lei.
Mai mult decât atât, într-o exploatație de contact aparținând fiicei proprietarei, unde în 2018 a evoluat un focar de pestă porcină africană, au fost identificate circa 82 kg carne porc, posibil sursa de infecție pentru focarul declarat, care a fost confiscată și denaturată în incineratorul DSVSA Ialomița.
Totodată, pentru identificarea tuturor exploatațiilor de contact în care cei doi asistenți veterinari neautorizați au efectuat tratamente și intervenții chirurgicale a fost solicitat sprijinul I.P.J. Ialomița.
Sancțiuni au fost aplicate și proprietarei exploatației unde a fost confirmată pesta porcină africană care a primit o amendă de 2.800 lei pentru achiziția de suine fară documente sanitare veterinare și pentru neanunțarea medicului veterinar despre îmbolnăvirea animalului, precum și persoanei de la care a fost achiziționată suina. Aceasta a fost sancționată cu suma de 1.200 de lei pentru vânzarea animalelor fără documente sanitare veterinare.
Urmare a izbucnirii focarului de pestă porcină africană, DSVA Ialomița a întocmit un program de măsuri, astfel că în zona de protecție se încadrează localitățile Andrășești și Orboești, iar în zona de supraveghere se încadrează localitățile: Crunți, Gheorghe Doja, Perieți, Misleanu, Fundata, Ghimpați, Poiana, Albești, Bataluri, Marsilieni, Ciochina și Bordușelu. Programul de Măsuri a fost transmis unităților administrativ teritoriale din cele două zone de restricție în vederea implementării măsurilor aprobate.
În urma anchetei epidemiologice, consilierii sanitari-veterinari au identificat 6 exploatații de contact din care 5 dețineau suine care au avut legături epidemiologice cu exploatația infectată. Suinele existente au fost examinate clinic neconstatându-se semne specifice pestei porcine africane, iar exploatațiile au fost plasate sub supraveghere oficială.
[citeste]
Ministrul sănătății Sorina Pinte, încântată de Spitalul din Țăndărei

Ministrul Sănătății Sorina Pintea a vizitat săptămâna trecută Spitalul orășenesc din Țăndărei și s-a declarat încântată de faptul că a găsit aici o echipă de medici entuziaști care împreună cu managerul au facut eforturi ca acest spital să arate curat și îngrijit. Aceasta s-a interesat de liniile de gardă, de investițiile făcute și de problemele cu care se confruntă
„Am analizat împreuna cu conducerea spitalului indicatorii și am decis ca Ministerul Sănătății să susțină financiar investiții în valoare de 1,4 mil lei pentru spitalul din Tăndărei. Astfel, spitalul va fi dotat, printre altele, cu echipamente de imagistică de care medicii au nevoie în investigarea pacienților pentru a decide acordarea serviciilor medicale necesare sau transferul într-o unitate sanitară de rang superior, după caz. După analiza cererii de servicii medicale din zona vom investi în această unitate sanitară astfel încât spitalul din Țăndărei să asigure suportul necesar Spitalului Județean Ialomița, prin tratarea cazurilor medicale cu o complexitate mai scăzută”, a declarat ministrul Sănătății.
Spitalul va fi dotat, printre altele, cu echipamente de imagistică de care medicii au nevoie în investigarea pacienților pentru a decide acordarea serviciilor medicale necesare sau transferul într-o unitate sanitară de rang superior, după caz. După analiza cererii de servicii medicale din zonă vom investi în această unitate sanitară astfel încât spitalul din Țăndărei să asigure suportul necesar Spitalului Județean Ialomița, prin tratarea cazurilor medicale cu o complexitate mai scăzută.
Sorina Pintea a fost de părere că „dacă un serviciu nou nu va aduce o plus valoare ca venituri, nu vă puteți permite să angajați un medic, și cred că doamna manager este de acord cu mine. Aici se vede clar că s-au făcut eforturi. Mă rog, este curat. Dar un salon de Terapie Intensivă nu are cum să arate așa. La 0,98 indice de complexitate, asta înseamnă că se face o hernie, un colecist foarte simplu. O secție chirurgicală care operează la nivel mediu are peste 1,2 – 1,5 indice de complexitate. La 0,98 să ai secție chirurgicală, îmi pune un semn de întrebare… poate o unghie încarnată sau alte lucruri, deci operații foarte simple. Gândiți-vă că pentru a pune la punct un compartiment de chirurgie și două paturi de terapie intensivă necesită investiții. Eu sunt perfect de acord. Dar vreau să mă convingă, și pe mine și pe comisia ministerului, cei din spital, că este un plus valoare… Pe de altă parte, aparatura de înaltă performanță necesită contracte de service (...) Acest spital are nevoie de investiții, are nevoie de o reconfigurare a structurii din punct de vedere medical. Bine, autoritatea locală este cea care decide, dar cred că este normal să ne dorim să avem un spital funcțional și care să răspundă nevoilor comunității. (…) Eu nu înființez, nici nu desființez secții.”, a precizat ministrul Sănătății.

Chiar dacă vizita ministrului a luat prin surprindere conducerea unității medicale, managerul a primit din partea doamnei ministru nota 10 pentru partea de curățenie și, chiar dacă sunt proiecte, a primit doar nota 5 din punct de vedere al structurii și nevoii de servicii medicale în zonă. Unul dintre proiecte se referă la o nouă secție de psihiatrie, în vechea secție urmând să fie realizată una de îngrijiri paliative. De asemenea, are un proiect depus pentru un ambulatoriu de specialitate, pe fonduri europene. [citeste]
Informare S.C. UBBAN S.A. Slobozia

SC URBAN SA conform pct. 4 din Programul de conformare anexă la “Autorizația sanitară pentru Serviciul public de alimentare cu apă a minicipiului Slobozia” informează consumatorii asupra faptului că s-au înregistrat depășiri la parametrul Trihalometani față de limitele impuse de Legea 458/2002 ca urmare a necesității hiperclorinării pentru asigurarea siguranței microbiolgice la consumator.
Conform “STUDIULUI DE EVALUARE A RISCULUI RELAȚIONAT CALITĂȚII DIN REȚEAUA DE DISTRIBUȚIE SLOBOZIA PENTRU PARAMETRUL TRIHALOMETANȚȚ” ]ntocmit de CENTRUL DE MEDIU ȘI SĂNĂTATE CLUJ “depășirile sporadice nu prezintă risc pentru sănătatea populației” și “în ceea ce privește expunerea pe termen lung la concentrații de trihalometani calculul expunerii a arătat lipsa efectelor cangerigene în cazul expunerii de 25, respectiv 30 de ani”.
Totodată, SC URBAN SA se conformează cerințelor impuse de către DSP Ialomița privind informarea populației asupra calității apei distribuite, menținerea programelor de monitorizare operațională și de audit a calității apei la ieșirea din stația de tratatare și în rețeaua de distribuție avizat de DSP Ialomița pe anul 2019, precum și efectuarea periodică a lucrărilor de igienizare a rezervoarelor de înmagazinare a apei potabile.
SC URBAN SA va lua toate măsurile necesare restabilirii calității apei în limitele impuse de Legea 458/2002.

DIRECTOR,
ing. Cilibeanu Valentin
[citeste]
Alte titluiri la Actualitate
Oferta educaţională 2019 a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor
Modificarea Legii privind zilierii
Rata șomajului în Ialomița, în scădere
Suspiciune pestă porcină africană la Buești
27 mai este termenul limită pentru depunerea a nouă declaraţii fiscale
„Valoarea voluntariatului!”
Înscriere la Programul Oficial de Internship ediția 2019, prelungită
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.