Ialomitastea
Nr. 2026, Anul , din 13-Iunie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Politica
Marian Pavel, președintele PSD Ialomița: „PSD rămâne principala forță politică din Ialomița (...) Avem cu 10 procente mai mult decât media partidului”

Săptămâna trecută, Marian Pavel, președintele PSD Ialomița, a organizat o primă conferință de presă după alegerile europaramentare din 26 mai 2019 în care a făcut o scurtă analiză a rezultatelor obținute și a prezentat programul partidului pentru perioada următoare. După alegeri, PSD a rămas pe prima poziție în opțiunea de vot a electoratului ceea ce îi determină pe social-democrați să se mobilizeze în vederea câștigării următoarelor 3 campanii de alegeri: prezindețiale, locale și parlamentare. La acestei alegeri, PNL s-a ales cu 10 europarlamentari, PSD cu 9, ALDE cu 8, iar PMP, UDMR și PRO România a obținut câte doi eurodeputați fiecare.

Rezultatele nu-l mulțumesc pe președintele Pavel

Președintele PSD Ialomița, Marian Pavel, a ieșit în fața presei locale cu rezultatele finale ale alegerilor europarlamentare din data de 26 mai, rezultat despre care acesta spune că nu este mulțumitor, mai ales că a micșorat ecartul între PSD și PNL cu 5 procente. Prezența masivă la vot și cei peste 12 mii de alegători care au votat pe listele suplimentare au dat peste cap calculele reprezentanților partidului de guvernământ care susțin că se vor uni și se vor mobila pentru următoarele alegeri, care vor veni în toamna acestui an, dar și pentru cele de anul viitor.
„Am așteptat finalitatea operațiunii de numărare a voturilor (...) După obținerea rezultatelor am avut numeroase întâlniri la nivel central în cadrul cărora au fost luate primele decizii extrem de importante pentru partid. În acest moment, PSD este condus de primul-ministru Viorica Dăncilă, care este și președintele executiv al partidului. În urma unui CEX a fost ales și președintele executiv interimar al partidului, în persoana lui Paul Stănescu și secretarul general, în persoana Rodicăi Nassar. În cadrul BPPN s-a decis noul purtător de cuvânt al partidului, Mihai Fifor, care este și președintele Consiliului Național al PSD. Partidul va avea un Congres prin care va modifica Statutul, pentru că în acest moment președintele PSD trebuie ales de către toți membrii de partid. Tot în cadrul acestui Congres se va desemna și candidatul la președinția României. Va fi o măsurătoare făcută cu lideri importanți din partid și din afara sa”, a declarat Marian Pavel.

La nivel județean, liderii formațiunii politice au decis să aștepte ca apele să se liniștească, să facă fiecare propria analiză pentru că nu sunt rezultate care să îi mulțumească. Și-au dorit un scor de peste 40 la sută, chiar 50 la sută pe fondul unei mobilizări exemplare, o țintă de 35.000 de voturi pentru PSD, ceea ce au și obținut. Comparativ cu 2014, partidul a luat peste o mie de voturi în plus, doar că prezența masivă la vot a schimbat datele problemei. Dincolo de acest aspect mai sunt listele suplimentare, care numără peste 12 mii de alegători care au votat, lucru care nu se va repeta la alegerile locale și parlamentare.
„Dacă analizăm fiecare localitate în parte, comparativ cu anul 2014, o să vedem că, inclusiv la Slobozia, am obținut mai multe voturi decât în urmă cu 5 ani. A fost un val pe care fiecare dintre noi l-am resimțit, fiecare dintre județe l-a resimțit, mai mult sau mai puțin. Cu toate acestea am ocupat prima poziție în opțiunea de vot a electoratului, chiar dacă ecartul dintre noi și PNL nu mai este la fel de mare, ne despart doar 5 procente. Vom analiza, ne vom canaliza pe următoarele alegeri pe care le vom câștiga pe toate în județul Ialomița. Și la nivel național ne dorim să câștigăm, dar este important să identificăm candidatul, să intrăm într-o competiție onestă, să învățăm din ceea ce s-a întâmplat în această campanie electorală și din ceea ce ne-au transmis cetățenii”, a mai spus președintele PSD Ialomița.
În același context, șeful social-democraților ialomițeni a mai adăugat că nu este important să te ocupi doar de guvernare, nu este suficient să duci măsuri bune în zona socială, ci este important și ce mesaje transmiți.
„Am stabilit la nivel de partid că tema Justiției este închisă pentru că, indiferent ce am făcut noi, a contat doar faptul că am fost făcuți penali, ceea ce în 2014 nu s-a întâmplat. A fost o campanie susținută timp de 2 ani și jumătate împotriva unui singur om, a fost o ură care a crescut de tot atât timp asupra unui singur om care s-a transferat și pe partid. Trebuie să înțelegem că numai uniți putem să trecem peste asta și mă gândesc la ceea ce înseamnă Parlament, la ceea ce înseamnă majoritate și guvernare. Am auzit că vom ieși de la guvernare. Am analizat și am concluzionat pentru mine, și nu numai, că discutăm doar despre alegerile euroaparlamentare. Le transmit cetățenilor care ne-au votat că, în 2016, am primit un mandat să guvernăm și nu vom ieși de la guvernare. Dacă va exista o moțiune de cenzură și se va forma o altă majoritate, datele se vor schimba. S-a demonstrat la Camera Deputaților că avem majoritate, iar președintele ales a fost domnul Ciolacu. Majoritatea este stabilă, PSD având 68 de membri singur, plus 12 de la ALDE ”, a conchis Pavel.

Marian Pavel: „Partidul nu stă într-o singură persoană”

Marian Pavel a răspuns și atacului lui Victor Moraru rereritor la sistemul mafiot din PSD: „Din punctul meu de vedere și al colegilor din PSD Ialomița, Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița, a greșit. În momentul în care a asociat PSD și o parte a presei cu sistemul mafiot va trebui să explice lucrul acesta. Și în partid, dar și dumneavoastră, presei (...) M-am întâlnit cu Victor Moraru, dar nu am avut nicio discuție în acest sens. Fair-play din partea dânsului ar fi fost să discute cu mine înainte de a ieși public pe acest subiect (...) Nu eu decid ce se va întâmpla cu Victor Moraru, CEX-ul trebuie să o facă. Eu am avut tot timpul mesaje de unitate. Am venit președinte în data de 10 decembrie și dumneavoastră știți și ce s-a întâmplat și înainte și după alegerile noastre interne, dar CEX-ul a decis ca Marian Pavel să fie președinte. A urmat Conferița de alegeri din 9 martie. Victor Moraru și-a dorit foarte mult să candideze la președinția partidului, am discutat înainte și am ajuns amândoi la o înțelegere și anume aceea că vom avea o testare în rândul președinților de organizații locale care dintre noi candidează. Recunosc că eu am venit cu această propunere. Din 62 de primari și președinți de organizații locale PSD eu am luat 47 de voturi, iar Victor Moraru doar 15. De atunci și până astăzi am făcut doar apel la unitate. Am mai spus și o mai spun o dată că Victor Moraru este președintele Consiliului Județean, susținut de PSD (...) Nu eu sunt cel care ia decizii, ci CEX-ul”, a explicat președintele PSD Ialomița.
Întrebat fiind dacă Moraru se răzbună pe partid, pe membrii săi și, implicit, pe președinte, pentru ceea ce s-a întâmplat în trecut, Marian Pavel nu a dorit să comenteze. A precizat în schimb că „PSD este un partid viu și nu stă într-o persoană”, mai ales că organizația județeană are cu 10 procente mai mult decât media națională.
„Indiferent ce a făcut fiecare dintre noi, viața și activitatea politică ne erodează pe fiecare dintre noi și este bine să facem un pas în spate atunci când vine momentul. Când te gândești la binele partidului, nu stai într-o singură persoană, și stiți asta la fel de bine ca și noi. Important este ca fiecare dintre noi să avem puterea să înțelegem ce este mai bine pentru partid, pentru oameni, pentru cetățeni”, a concluzionat șeful social-democraților ialomițeni.
[citeste]
Andrei Vetu, un elev cu aspirații politice!

Andrei Vetu are 18 ani, este elev în clasa a XII-a la Liceul de Arte „Ionel Perlea” din Slobozia, secția matematică-informatică, intensiv engleză și președinte al organizației județene de elevi din cadrul PNL, filiala Ialomița. Este un tânăr cu aspirații politice, care încearcă să aducă un suflu nou, care are viziuni politice și care își dorește o carieră în domeniu. Are nu numai susținerea părinților, ci și a colegilor de la școală, a profesorilor și elevilor. Deși pare un tânăr rebel, Andrei pare să știe ce vrea și de ce a ales să se alăture liberalilor. Ne-a acordat un interviu în care ne-a povestit despre liberalism, despre ce visuri ale și ce-și dorește să se schimbe în România.

- De ce ți-ai dorit să intri în politică?
Andrei Vetu: L-am auzit pe tata comentând tot timpul pe subiecte politice, mergea la mitinguri, era interesat de ce se întâmplă pe scena politică românească și asta m-a atras și pe mine. Mi-am dorit și îmi doresc să știu mai multe, să fac și eu ce făcea el. Cred că tata mi-a insuflat dorința aceasta de a face politică. Eu sunt la început, merg la școală încă, dar îmi doresc să cresc în politică, pornind de jos.

- Ce părere au avut părinții tăi sau cum au reacționat atunci când le-ai spus că vrei și tu să te implici în politică? Bineînțeles, la un alt nivel.
Andrei Vetu: Tata a fost destul de încântat. Bine, și mama a primit vestea destul de bine. Îl întrebam când ajungea acasă ce a mai făcut, ce e nou în politică, îi ceream să-mi explice anumite lucruri.

- De ce ai ales PNL?
Andrei Vetu: Inițial am făcut o analiză, atât cât m-am priceput, a fiecărui partid de la noi, din România. Care este istoricul, ce doctrină are, ce au realizat și așa am ajuns la concluzia personală că PNL este partidul în care mă regăsesc. Tata nu mi-ai fi interzis să merg oriunde în altă parte. Opțiunea a fost a mea.

- Ce știi tu despre liberalism?
Andrei Vetu: Nu foarte multe, încă învăț, dar cred că cel mai important este că sunt cei care promovează libertatea și egalitatea în drepturi. Mai știu și că, în istorie, curentul liberal a fost organizat în Partidul Național Liberal condus de Ion Brătianu, că a fost interzis de Carol al II-lea și de regimul comunist prin 1947 și că a fost refondat de Radu Câmpeanu. Revenind la zilele noastre, știu că liberalismul poate duce România acolo unde îi este locul, dovadă și rezultatul de la ultimele alegeri europarlamentare. Românii au votat în masă PNL, acesta ocupând poziția a doua la nivel național, ceea ce spune multe despre liberali și liberalism.

- Îți dorești o carieră în politică?
Andrei Vetu: Da, dar asta nu înseamnă că o să neglijez școala, învățătura. Îmi doresc ca într-o bună zi să ajung si eu în Parlamentul României, parlamentar, ca să pot decide pentru binele oamenilor, să-i ajut prin intermediul legilor.

- Cum te văd colegii la școală, prietenii, profesorii? Ce părere au despre activitatea asta extrașcolară a ta?
Andrei Vetu: Spre surprinderea mea, sunt perceput destul de bine de aproape toată lumea. Discut cu colegii și prietenii mei despre politică, comentăm știrile politice din presă. Cu profesorii nu am avut nicio problemă până acum, unii chiar mă încurajează să continui pe linia aceasta.

- Ce funcții ocupi în organizația PNL Ialomița?
Andrei Vetu: Sunt președintele organizației județene de elevi a PNL Ialomița și secretar general adjunct în Biroul Politic Permanent al PNL al elevilor. Am deja o echipă foarte bine formată la nivelul organizației municipale, ne mișcăm destul de bine și în teritoriu, iar cu ajutorul colegilor din țară avem filiale foarte puternice. Ne consultăm tot timpul, avem acțiuni, ne-am adus aportul și în ultima campanie pentru alegerile europarlamentare și sunt mândru că am reușit să contribuim și noi, atât cât am putut, la rezultatul bun pe care PNL l-a obținut.

- Ai un mesaj pentru tineri?
Andrei Vetu: Da. Aș vrea să le transmit că noi suntem viitorul, că noi trebuie să aducem un suflu nou și pentru asta trebuie să fim uniți, să ne mobilizăm. Sistemul educațional trebuie reformat din temelii, trebuie create locuri de muncă ca să nu mai plece tineretul din România. V-am oferit doar două exemple, însă sunt mult mai multe probleme care trebuie rezolvate, ori pentru asta este nevoie ca noi, tinerii să ne implicăm, să ne facem vocea auzită, să nu arătăm cu degetul de pe margine. Este bine să știe cei care vor citi acest articol că stă în puterea noastră să schimbăm anumite lucruri, unele dintre ele mărunte, dar de o importantă deosebită. Un prim pas a fost făcut acum când s-a ieșit la vot, ceea ce întărește cele spuse de mine. Puterea stă în mâna noastră să schimbăm ceva. Trebuie doar să avem voință și să ne pese.

- Mulțumesc, Andrei! Succes!
Andrei Vetu: Mulțumesc și eu! [citeste]
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.