Ialomitastea
Nr. 1038, Anul , din 18-Octombrie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Politica
Ștefan Țintă, președintele TSD Ialomița: Nu se poate ca tu, ca Președinte, să fii nemulțumit că oamenii din țara ta trăiesc mai bine

* Dialog cu domnul Ștefan Țintă, președintele TSD Ialomița

Ce înseamnă la această oră organizația TSD Ialomița, domnule președinte? Aveți acoperire pe întreg județul?
Nu am date noi privind numărul de organizații și a membrilor, dar cu siguranță este cea mai numeroasă din județ, cum dealtfel și TSD este cea mai mare organizație de tineret din țară. Cert este că avem organizații la nivelul tuturor localităților din județ și, nota bene, toate sunt active. Avem o serie de oameni de valoare, care sunt consilieri județeni, consilieri locali, îl avem pe Andrei Pop, care este deputat. Dealtfel, să nu uităm, județul Ialomița a dat în ultimii ani destui tineri care astăzi activează în organizația de seniori. Și este firesc, pentru că acesta este și scopul organizației noastre, să fie o pepinieră pentru oranizația de seniori.
Deunăzi, Johannis spunea: “Actualul guvern PSD este cel mai prost de după 1989”. Dincolo de mârlănia afirmației, să ne aducem aminte de Cioloș, pe care chiar el, președinte fiind, l-a girat și impus ilegal îmbrăcat în geaca lui roșie pe străzile Capitalei, să ne aducem aminte de guvernele girate de Băsescu și de măsurile drastice luate în acea vreme împotriva propriului popor. Îl puteți contrazice pe Johannis, prin prisma măsurilor luate de actualul guvern PSD în sprijinul generației tinere?
Fiecare poate să spună cam ce-l trăznește mintea, însă, până la urmă vorbesc cifrele. Degeaba opinează că Guvernul Dăncilă este cel mai prost guvern, când este evident că tocmai pe vremea acestui guvern românii o duc mai bine. Pensiile au crescut, salariile au crescut, avem cea mai mare creștere economică din UE. A, da, faptul că a crescut salariul minim pe economie poate nu convine anumitui segment, din care probabil și dumnealui face parte, este altă poveste. Sunt măsuri care erau absolut necesare, pentru că facem parte dintr-o Europă cu un nivel de trai și al salariilor mult mai ridicat decât în România, nivel care iată, acum, pe vremea acestui guvern, are un trend ascendent. Pe zona de tineret, sunt destul de multe măsuri care s-au luat direct, unele și indirect. Creșterea salariului minim pe economie, nivel de salarii pe care se află dealtfel cel mai mare număr de tineri, jusfificându-se pe nedrept lipsa de experiență, nelgijându-se competența, pe care toți o clamau dar nu o puneau în practică. Programul “Prima Casă”, care cu siguranță se adresează direct tinerilor. Legea Internshipului, transport gratuit pe CFR, creșterea burselor pentru studenți, creșterea indemnizațiilor pentru tinerelor mame pentru creșterea copiilor. Este acuzat acest guvern că face orice pentru a crește cota veniturilor colectate de la populație pentru a-și acoperi “găurile” din bugetul național. Iată, însă, că acest guvern are curajul să-i scutească de plata impozitului pe salariu pe lucrătorii din domeniul IT, acolo unde nu mai trebuie să vă spun eu câți tineri lucrează. Și multe alte măsuri care ni se adresează nouă, tinerilor. Iată programul Start Up, prin care s-au înființat foarte multe companii, companii care lucrează și duc la o creștere a nivelului de trai al tinerilor, dar și la un nivel sporit de încasare către bugetul de stat.
Știe toată țara că președintele Johannis a criticat dur decizia guvernului de a crește salariul minim pe economie. De unde vine această poziție, ale cui interese apără președintele când vine vorba de o măsură menită să bage mai mulți bani în buzunarele românilor care au decis să rămână și să muncească aici în țară?
În primul rând, demonstrează că nu prea se gândește la binele românilor. Nu se poate ca tu, președinte al unei țări, să fii nemulțumit că oamenii din țara ta trăiesc mai bine. Ale cui interese le apără, este clar numai dacă ne aducem aminte cum a fost dărâmat Guvernul Ponta (Ponta care iată, acum stă alături de Iohannis și-i cântă în strună), când multinaționalele nemulțumite de creșterea salariului minim pe economie au scos oamenii în stradă.
Urmează alegerile prezidențiale acum în noiembrie, în primăvară localele și în toamna anului viitor parlamentarele. Care credeți că va fi aportul TSD Ialomița în obținerea unor scoruri cât mai bune de către PSD? Mai mult, care sunt garanțiile pe care le dați alegătorilor că promisiunile făcute de PSD vor fi respectate punct cu punct?
Același aport pe care organizația de tineret PSD l-a avut în precedentele campanii electorale. Bineînțeles, nu se mai practică același mod de campanie pe care-l știm din urmă cu 15 sau 20 de ani, însă noi am intrat deja într-o logică a campaniei, de mai bine de o lună de zile facem întâlniri cu tinerii din diverse zone, am început cu o întâlnire județeană, apoi o întâlnire la nivelul municipiului Slobozia și alta zilele acestea la Urziceni, urmează întâlniri la Țăndărei și Fetești, dar și la nivelul comunelor, astfel încât să mobilizăm organizațiile din tot județul. Vom fi alături de seniorii noștri pe stradă, pentru împânzirea pliantelor, montarea bannerelor, lipirea afișelor. Pe lângă toate aceste lucruri de rutină, urmărim să găsim la nivelul organizațiilor de tineret viitori candidați pentru alegerile locale de anul viitor și, de ce nu, poate și la parlamentare. Cum garantăm că ne respectăm promisiunile? Cred că trebuie să ne bazăm pe ceea ce s-a întâmplat deja și nu pe vorbe. În 2016 PSD a venit cu un program de guvernare și în cea mai mare parte măsurile de acolo sunt deja implementate, altele sunt în curs de implementare. Cred că asta demonstrează că PSD este un partid de oameni serioși, indiferent de ce supune unul sau altul pe la televizor sau, mai ales, pe facee-book. Noi nu ne jucăm cu vorbele, facem tot posibiliul să ne respectăm promisiunile.
După acest mandat de președinte al TSD Ialomița, ce urmează pentru politicianul Ștefan Țintă?
Nu mă consider neapărat un om politic, am intrat în PSD pentru că am considerat că este singura formațiune politică puternică și serioasă pe care Ialomița o are și este singurul partid în care poți să iei anumite decizii care să conteze nu numai pentru tine, ci și pentru cei din jurul tău. Mi-aș fi dorit inițial să activez în zona de administrație la nivel local. Din păcate așteptările mele nu au răspuns în realitate, aceasta pentru că noul cod administrativ ar fi trebuit să prevadă că primarul poate fi și administrator de firmă. Acesta este motivul care mă face să renunț la ideea de a face administrație publică. Vreau să rămân în continuare administrator de firmă, o să rămân în continuare cu siguranță alături de partid, cred că voi fi de ajutor în continuare în cadrul organizației județene cât și la nivel național, însă în acest moment spun că nu voi candida la nicio poziție care să intre în incompatibilitate cu administrarea firmei. Nu vreau să fac anumite aritificii, cum se practică dealtfel pe scară mare, să trec firma pe numele altcuiva și să am drum liber în activitatea pe linia administrației publice. Cu siguranță nu aceasta este calea prin care poți să ocolești legea.
Ați vorbit de aportul organizației de tineret în susținerea activităților seniorilor PSD. Răspund seniorii la toate acestea pe măsura eforturilor depuse de tineri?
De-a lungul celor trei ani de când sunt președintele TSD Ialomița, vreau să vă spun că am avut o relație foarte bună cu președintele PSD Ialomița, indiferent că a fost vorba de Marian Neacșu, că este vorba de actualul senator Marian Pavel, poate chiar mai bună de când este domnul Marian Pavel președinte, probabil că aceasta pentru că suntem de vârstă mai apropiată. Nu sunt probleme de colaborare sau de dialog între cele două generații.
Azi, când dialogul nostru vede lumina tiparului, moțiunea de cenzură împotriva guvernului va fi supusă votului parlamentarilor. Va trece sau nu va trece?
Eu spun că nu va trece. Dar, dacă va trece, este de urmărit câte din toate aceste facilități acordate tinerilor de actualul guvern mai rămân în picioare. Nu este o speculație,afirmația mea se bazează pe declarațiile liderilor actualei Opoziții, care susțin sus și tare că aceste măsuri luate de actualul guvern sunt neavenite.

Nicolae TACHE [citeste]
Ștefan Mușoiu: „Trecerea PSD în opoziție aruncă România în haos!”

Deputatul PSD Ștefan Mușoiu a reacționat public imediat după votarea moțiunii de cenzură în Parlament. Acesta a declarat pe pagina sa de socializare că „interesul personal a primat în fața interesului întregii națiuni!”. Mai mult decât atât, parlamentarul este de părere că trecerea PSD în opoziție aruncă România în haos și că se va instaura o nouă eră a austerității, a tăierilor veniturilor, a supraimpozitării și a reducerilor tuturor investițiilor.
„Politicile partidelor care se vor cocoța la guvernare, grație interesului lor strict electoral, se vor concretiza, rapid, prin instaurarea unei noi ere a austerității, a tăierilor veniturilor, fie ele salarii sau pensii, a supra-impozitării, a reducerilor tuturor investițiilor. Și așa, din păcate, fiecare dintre români va ajunge să plătească nu doar prețul demersului opoziției, de altfel întru totul democratic, ci și al incompetenței și al lipsei de viziune de care reprezentanții acesteia vor da dovadă la nivel decizional”, scrie Ștefan Mușoiu în mesajul postat pe Facebook la câteva ore de la votarea moțiunii de cenzură.
În încheiere, deputatul ialomițean îi asigură pe cetățeni că PSD va merge mai departe și că va continua să lupte pentru interesele tuturor românilor: „Vom fi alături de dumneavoastră ca și până acum! PSD va rămâne singurul partid serios, stabil și sigur, angajat în slujba cetățeanului, care va demonstra și din opoziție că are capacitatea și voința să acționize coerent pentru țară!”
Dintre cei patru parlamentari PSD pe care județul Ialomița îi are în Parlament, doi nu au votat (Ștefan Mușoiu și Marian Pavel), unul s-a abținut (Andrei Pop) și unul a votat moțiunea de cenzură (Mihăiță Găină).

[citeste]
Steluța Mitrea, validată consilier județean PNL în locul lui Dorin Cătălin Stoian

Steluța Mitrea, aleasă consilier județean pe listele PNL Ialomița la alegerile din 2016, a fost validată în funcție în ședința extraordinară a Consiliului Județean Ialomița din 10 octombrie 2019. Aceasta a fost următoarea pe lista liberalilor și îl înlocuiește pe Dorin Cătălin Stoian, care a demisionat din funcția de consilier județean.
Steluța Mitrea a absolvit Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității București, este din Țăndărei, iar în prezent ocupă funcția de inspector general școlar adjunct în cadrul IȘJ Ialomița.

[citeste]
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.