Ialomitastea
Nr. 1046, Anul , din 18-Ianuarie-2020Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Politica
Marian Neacșu: „Nu mă întorc la PSD”

Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc în urmă cu două zile, la sediul Pro România. Marian Neacșu, fost președinte al PSD Ialomița și fost deputat PSD, a demontat astfel zvonurile potrivit cărora s-a întoarce în partidul care l-a consacrat. Acesta a mai spus că ar exista o șansă de colaborare cu social-democrații, dar doar în momentul în care vor fi altceva decât au fost sau decât încă mai sunt.

Marian Neacșu: „Am declinat întru totul oferta generoasă pe care PSD mi-a făcut-o. Am început aici (n.red.: la Pro România) un proiect politic nou, în care cred și pe care vreau să-l duc la bun sfârșit. Vreau ca Pro România să devină o formațiune de marcă aici, în Ialomița, să câștige alegeri, să aibă primari și parlamentari, să fie la guvernare în plan local și, de ce nu și în plan național. Nu mă întorc la PSD, dar nu pot spune că nu-mi doresc ca la un moment dat, când PSD va fi altceva decât ce a fost și de cât încă mai este, să avem o colaborare politică, pentru că numai o stângă unită poate emite pretenții pentru obținerea mandatului de președinte în 2024. Până atunci suntem preocupați de ceea ce se întâmplă în județ.”

În același context, fostul parlamentar a mai spus că Pro România, cel puțin în Ialomița, înregistrează o evoluție bună, se dezvoltă și conturează o echipă de profesioniști care va dmonstra în timp că este puternică.

Marian Neacșu: „Pro România este un partid tânăr care s-a organizat foarte bine și a început să se miște foarte bine. Mărturie în acest sens stau rezultatele alegerilor europarlamentare, dar și cele din turul I al alegerilor prezidențiale, aici, în Ialomița. Pentru o formațiune care se mișcă în zona politică de doar 6-7 luni este chiar foarte bine (...) 43% din electoratul Pro România nu a făcut niciodată politică și cam 90% dintre aceștia nu vor să aibă de-a face cu PSD. Pro România este o alternativă serioasă de stânga, modernă, europeană, cu largă deschidere, cu mai mult profesionalism și mai puține probleme.”

Ca să întărească cele susținute și ca să se vadă evoluția pozitivă a formațiunii politice, fostul social-democrat i-a avut alături pe primarul municipiului Slobozia, Adrian Mocioniu, pe fostul prefect Gigi Petre, proaspăt pensionat, pe un fost lider marcant al PSD, ex-prefect la rându-i, Marian Bălan, și pe un primar răzvrătit, până mai ieri independent, acum membru cu acte în regulă al Pro România, Daniel Popa, edil de Bărcănești.
Toți cei enumerați s-au arătat dezinteresați de a fi șefi la partid, Marian Neacșu declarând în numele lor că „aici, la Pro România, nu vorbim nici despre funcții, nici despre demnități.”

Marian Neacșu: „Eu nu mi-am propus să devin președintele organizației județene și nu cred că cei prezenți astăzi aici doresc acest lucru.
Adrian, deși nu este un new-entry, va deveni membru cu acte în regulă al partidului, dar Daniel Popa, primarul independent de la Bărcănești, al doilea edil care ni se alătură, are acte în regulă.
Marian Bălan este de ceva vreme lângă noi și face o treabă extraordinară aici, la Slobozia, unde a reușit să contureze o echipă puternică dându-i lui Adrian și mai multe șanse să fie viitorul primar al Sloboziei.
Gigi Petre, fostul prefect, este ultimul care ni s-a alăturat. Toți sunt un câștig foarte mare pentru noi.”

În finalul discursului său, Marian Neacșu a făcut referire și la dr Vasile Olaru pe care îl consideră un câștig pentru organizație, deși alții îi critică prezența în interiorul formațiunii. Despre acesta a spus că este un activist convins, foarte implicat și dedicat.
„Aici, la Pro România, oricine își găsește locul. Un lider adevărat este cel care găsește cea mai potrivită poziție pentru fiecare dintre colegii care vor să activeze”, a conchis Marian Neacșu.
[citeste]
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.