Ialomitastea
Nr. 938, Anul , din 21-Septembrie-2017Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
euroinvest tel-a
itp-a
duo manager
lunca_2012
Editorial
Statui din diamant

Aveam intenția să comentez ieșirea în decor a stimabilului C.T. Popescu. Dacă este să perseverez în această abordare rutieră, aș zice că ieșirea în decor a avut loc pe o șosea uscată și în linie dreaptă, stimabilul fiind treaz-nemâncat la volan și nimeni nu îl șicana în trafic. A fost așa, ca un exercițiu de adolscență rebelă; „Oare ce-ar fi să o iau, cu iubita mea dacia, taman pe arătură!?” …. Și a luat-o!
Întorcându-ne la realitate, trebuie să vă spun că stimabilul C.T. Popescu, precum un actor desăvârșit, îi propune lui Cosmin Prelipceanu, în emisiunea lor săptămânală, un subiect surpriză. Vorbește despre abordarea jurnalistică a unui coleg de breaslă de la .. digi (dovedit ulterior că era de la adevărul!) care ar fi asociat numele lui Nichita cu lupta anticomunistă, într-un anumit context. Din aproape în aproape, stimabilul conduce afirmațiile în linie dreaptă, până la o curbă extrem de periculoasă; „A fost Nichita Stănescu anticomunist? Să vedeeem!” Și în acel moment, onorabilul scoate scrisorica și .. pac (!) la Răsboiul! Citește câteva versuri de evidentă glorificare a comunismului și amintește la final, ca argument irefutabil, titlul volumului publicat în 1967, „Roșu vertical”, însoțit de zâmbetul marcă înregistrată.
Acum ce să vă zic, neicușorilor, puicușorilor, bată-vă sănătatea să vă bată..pardon… faceți-vă idee și alde matale; hodoronc-hodoronc, zdronca-zdronca și mai ales clopoțeii ce-i țiuiau stimabilului în cap. Ei, da! Așa, da! Nu ești becher în toată puterea cuvântului, dacă măcar o dată în viață nu îți rupi ghearele pe statuia din diamant a lui Nichita!
Dar, cum spuneam; nu mai comentez! Le privesc pe cele cinci componente ale echipei de tenis de masă și mă simt dintr-o dată român. Uitasem câtă bucurie lasă în suflet acest sentiment! Probabil din același motiv nu pleacă ele din această țara care nu le oferă nimic! Absolut nimic! Bugetul federației este mai mic decât suma primită anual de handbalista aia, adusă de primăria capitalei în echpa de mercenari, ca să nu mai vorbesc de banii aruncați de stat pe epidemia stadioanelor de fotbal. Da, știu! Nu iubitorii de tenis de masă votează, dar parcă e prea de tot să tot pupi națiunea asta și să nu te uiți măcar o dată și în ochii ei frumoși și limpezi.
Vă mulțumesc! Vă mulțumesc vouă; Eliza Samara, Daniela Dodean Monteiro, Bernadette Szocs, Adina Diaconu și Irina Ciobanu. Nu este vorba de mândrie, ci de triumful pasiunii și al muncii, de frumusețea desăvârșită a perseverenței, adică de ceva de care uitasem de mult că mai există. Cu voi și cu Nichita în gând o mai duc sigur încă o săptămână!
[citeste]
Sondaj
?
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
tritipan
LIVIU
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.