Ialomitastea
Nr. 1027, Anul , din 4-Iulie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Cultura - Sanatate
”Hai Hui prin lumea minunată a basmelor din căsuța cărților”

În perioada 02.07 – 13.08.2019, Biblioteca Județeană „Ștefan Bănulescu” Ialomița organizează pentru al treilea an, „Clubul de Vacanță” proiect dedicat copiilor, cu sprijinul voluntarilor bibliotecii. Scopul proiectului este educarea copiilor în sensul receptării valorilor culturale, stimularea interesului pentru lectură în vederea dezvoltării și activizării vocabularului, formarea unei atitudini de grijă, respect și considerație față de carte, îmbunătățirea comunicării orale, stimularea imaginației, formarea spiritului competitiv, stimularea colaborării și a muncii în echipă.
Deschiderea acestui club a avut loc luni, 1 iulie 2019, în Sala de Festivități a Bibliotecii Județene. La eveniment au participat copiii înscriși, alături de părinți, bibliotecari, utilizatori ai bibliotecii și voluntari. Tuturor celor prezenți le-au fost prezentate activitățile clubului și programul ce se va desfășura în această perioadă.
Proiectul se desfășoară pe parcursul a șase săptămâni, incluzând activități educativ-creative și jocuri în zilele de marți (dedicate copiilor cu vârste cuprinse între 5-7 ani) și de joi (dedicate copiilor cu vârste cuprinse între 8-11 ani) între orele 11.00 – 13.00, sub îndrumarea atentă a bibliotecarilor și a voluntarilor.
Prima săptămână va fi dedicată vizionărilor de filme din colecțiile bibliotecii, iar prin intermediul jocurilor copiii se vor cunoaște reciproc și vor depăși pragul emoțiilor. În următoarea săptămână, cu creativitate și îndemânare vom confecționa cărticele în formă neobișnuită, personalizate pentru fiecare copil. În cele două săptămâni care vor urma copiii vor intra în spiritul verii având ca model natura: vor picta și decora pietricele, vor confecționa flori de vară și vor desena cu creta pe asfalt în Parcul Tineretului, unde se vor desfășura și jocuri specifice vârstei. În cea de-a cincea săptămână vom umple trăistuța poveștilor cu basmele copilăriei, proverbe, zicători, ghicitori etc. Prin jocuri educative liber alese ultima săptămână va rămâne în amintirea copiilor motivându-i să revină la bibliotecă.
Pe data de 13 august va avea loc festivitatea de închidere a Clubului de Vacanță 2019 în cadrul căruia copiilor li se vor acorda diplome de participare.
Copilaria este, este un spațiu al fericirii și al veseliei continue, în care realitatea este înlocuita cu un spațiu imaginar și ideal. Este un timp mitic și fericit, în care visul devine realitate, iar realitatea devine basm. Vă mulțumim dragi parinți și copii pentru încrederea acordată și vă invităm să participati pe perioada vacantei la activitățile din cadrul Clubului și ne bucurăm impreună de vacanță.
Bibliotecar,
Alexandra State
[citeste]
La Muzeul Naţional al Agriculturii. Expoziţie dedicată Zilei Internaţionale a Dunării

La Muzeul Naţional al Agriculturii a fost deschisă expoziţia de pictură “Delta Dunării – paradisul florei şi faunei”, cu lucrări semnate de elevi ai Liceului de Arte “Ionel Perlea” Slobozia, coordonaţi de prof. Simona Buzoianu. Expoziţia este dedicată Zilei Internaţionale a Dunării, din data de 29 iunie 2019, zi sărbătorită în toate cele 14 state dunărene, având ca temă “Be active for a safer Danube” – “Fii activ pentru o Dunăre mai sigură”. [citeste]
Aparatul dentar la copii: necesitate sau modă?

* Începând cu vârstă de 6 ani, ar trebui văzut prima oară un copil de către ortodont și nu după ce i-au erupt toți dinții permanenți (12 ani), explică renumitul medic ortodont Georgiana Bordei.
În opinia medicului, foarte multe probleme dentare au o rezolvare foarte ușoară în perioada de dezvoltare a copilului, deoarece atunci se poate interveni pe creșterea și dezvoltarea oaselor .
“Sunt câteva semne, pe care părinții ar trebui să le ia în considerare, care indică faptul că trebuie să ne prezentăm cu copiii la ortodont în perioada lor de creștere. Acestea ar fi: dacă nu apar spații între dinții de lapte, dacă distanța între partea superioară și cea inferioară este mare, dacă dinții de sus acoperă în totalitate dinții de jos, dacă copilul a supt degețelul, dacă dinții superiori nu supra-acoperă deloc dinții inferiori. Acestea sunt doar câteva dintre semnele vizibile care ar trebui să-i responsabilizeze pe părinți pentru a merge cu micuțul lor la ortodont, dar multe alte semne sunt vizibile doar pe o radiografie panoramică”, declară medicul ortodont Georgiana Bordei, directorul OrtoClass.

Ce tip de aparat dentar recomandă medicul ortodon pentru copii?

Medicul ortodont recomandă pentru tratamentul copiilor doar aparate fixe lipite pe dinți, deoarece rezultatele sunt mult mai rapide, deci purtarea lor necesită mai puțin timp.
“Toate problemele dentare și osoase se rezolva foarte ușor în perioada de creștere, rezultatele tratamentelor sunt mult mai stabile în timp, iar contențiile nu trebuie menținute pe viață. Totodată, sunt multe cazuri în care copilul este adus după vârsta de 12 ani sau mai târziu, atunci când deja și-a încetat creșterea și multe anomalii descoperite târziu nu mai pot fi rezolvate ușor, ci vor necesita extracții de dinți permanenți sau chirurgie ortognata. Multe dintre modelele noi de aparate pentru copii sunt lipite pe dințișori și nu sunt vizibile din exterior, iar în funcție de anomalia care trebuie tratată, timpul de tratament diferă de la 6-7 luni până la 2-3 ani și este posibil să necesite asocierea cu mai multe tipuri de aparate”, explică medicul ortodont Georgiana Bordei.
În general, la finalul tratamentului, se pun contențiile care trebuie menținute până spre vârsta de 18-20 ani. Dacă din diverse motive, aceste contenții nu sunt purtate de pacient exact cum i-au fost indicate de către medic, atunci recidiva poate apare și dinții își modifica poziția. Costurile pentru tratament pot porni de la 1200 lei, pot ajunge până la 1900 lei și diferă în funcție de fiecare tip de aparat.

Cristina Cojucar Toma
Managing Director
Replica Vedetelor Events
http://www.ReplicaVedetelorEvents.ro
[citeste]
Alte titluiri la Cultura - Sanatate
Filme la Casa de Cultură Slobozia
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.