Ialomitastea
Nr. 1018, Anul , din 21-Martie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Cultura - Sanatate
Doi din zece români oferă cadou instrumente de scris

* Cei mai mulți români au un buget de 100 de lei pentru achiziția unui instrument de scris * 4% dintre români alocă peste 2.000 de lei pentru o astfel de achiziție * Parker este cel mai cunoscut brand de instrumente de scris premium

București, 28 februarie 2019 – Peste 20% dintre români obișnuiesc să cumpere instrumente de scris pentru a le oferi cadou la diferite evenimente și de sărbători, precum 1 și 8 Martie, Paște și Crăciun, potrivit unui sondaj de opinie realizat, în mediul online, la comanda Consult Company, unic importator și distribuitor în România de instrumente de scris ale unora dintre cele mai cunoscute branduri, precum Parker, Sheaffer și Cross.
Astfel, peste 32% dintre respondenți au cumpărat un instrument de scris în ultimele șase luni pentru a-l oferi cadou și alți circa 22% au făcut o astfel de achiziție în ultimul an.
Principalele caracteristici de care românii țin cont atunci când cumpără un instrument de scris pentru a-l oferi cadou sau pentru uz personal sunt calitatea (72,59%) și prețul (35,59%).
„Scrisul de mână, un obicei răspândit în rândul românilor care apreciază, în continuare, beneficiile metodei tradiționale de a scrie cu stiloul sau cu pixul pe hârtie, este asociat unei activități plăcute și relaxante de mulți dintre aceștia, indiferent de vârstă și de ocupație. De aici, și interesul lor pentru achiziția unui obiect de scris de calitate, cu atât mai mult cu cât acesta este destinat pentru a fi oferit cadou”, spune Claudia Roșu, Managing Partner, Consult Company.
Ce îi interesează pe români când cumpără un instrument de scris (întrebarea a permis răspunsuri multiple):
Calitatea – 72,59%
Prețul – 35,59%
Aspectul – 33,75%
Modul de utilizare* – 27,78%
Brandul – 12,09%
Altele – 0,81%

*Instrumente de scris precum: stilou special pentru caligrafie, marker permanent
Majoritatea respondenților – peste 72% – au un buget de până la 100 de lei pentru achiziția unui instrument de scris, în timp ce aproximativ 18% alocă între 100 de lei și 300 de lei.
Aproape 4% dintre români declară că au un buget de peste 2.000 de lei pentru achiziția unui instrument de scris premium. În această categorie, brandul Parker este cel mai bine poziționat și cu cea mai bună percepție în rândul românilor – peste 7 din 10 români sondați au nominalizat Parker ca fiind cel mai cunoscut brand de instrumente de scris. Parker Pen Company, producătorul brandului, este furnizorul oficial de instrumente de scris al Coroanei Britanice.
Parker, alături de Sheaffer și Cross (furnizorul oficial de instrumente de scris al Casei Albe), care fac parte din aceeași categorie de instrumente de scris premium, sunt importate în România exclusiv de Consult Company. În portofoliul companiei se regăsesc și alte branduri dintre cele mai cunoscute la nivel mondial, precum: Rotring, Waterman, Sharpie, Scrikss, Tombow, Papermate și Aristo, pentru care Consult Company este unic importator pe piața din România.
Sondajul de opinie citat a fost realizat în mediul online, la solicitarea Consult Company, la finalul lui 2018, pe un eșantion de 1.357 de respondenți, cu vârste peste 18 ani, din mediul urban. Marja de eroare a sondajului este de +/- 2%.
[citeste]
VALORI IN MUZEUL JUDEȚEAN IALOMIȚA: Mormântul tumular de la Platonești

În sala de expoziție a Muzeului Județean Ialomița, destinată culturii și civilizației getice din Câmpia Munteniei, printre numeroasele descoperiri arheologice de o importanță deosebită, unele cu valoare de unicat, de la Piscul Crăsani, Stelnica Gradiștea Mare, Bucu, Popina Bordușani, material arheologic provenind atât din așezări cât și din necropole, unele aflate în curs de cercetare, se află expus pentru public și inventarul funerar descoperit într-un mormânt tumular de la Platoneși - Valea Babii din campania arheologică 2005 (Elena Rența, Simona Munteanu, Radu Coman).
Situat pe Platoul Hagieni, la aproximativ un kilometru SE de vatra satului Platonești, cercetarea tumulul nr. II s-a desfășurat pe parcursul mai multor campanii arheologice sistematice. Asamblul funerar era compus dintr-o cameră funerară săpată de la nivelul antic de calcare, iar în jurul gropii s-a delimitat o suprafață de pământ galben. Camera funerară, orientată NV-SE, a fost cercetată iar resturile lemnoase putrezite, descoperite în interiorul ei, atestă prezenţa unei construcţii, câţiva pari aflaţi încă pe locul iniţial, sugerând o compartimentare interioară. Pe fundul camerei funerare, jefuită din vechime, au fost descoperite oase umane împrăştiate. Peste această cameră funerară a fost ridicată o movilă de pamânt distrusă datorită excavării de lut.
Printre oasele umane au fost descoperite mici fragmente de la piese lucrate din fier, fragmente de amforă, un vas grecesc de mici dimensiuni, o fibulă din argint, un vârf de săgeată cu trei muchii din bronz şi o mărgică bitronconică din aur. Inventarul arheologic descoperit datează monumental funerar în intervalul de timp dintre sfârşitul sec. IV a.Chr. și începutul sec.III a.Chr.
Muzeograf,
Radu Coman
[citeste]
Muzeul Naţional al Agriculturii prezintă: Declaraţiune

Acest act, semnat la 8 martie 1873, este, de fapt, un act de vânzare-cumpărare cu clauze, prin care fraţii Poenaru-Bordea garantează drepturile pentru suma de 350 de galbeni austrieci (monede bătute în aur, care au circulat în Ţările Române pe perioada secolului al XIX-lea), prin vânzarea unor loturi intravilane din oraşul Călăraşi, lui Iancu Poenaru-Bordea. Se aminteşte foarte clar că acest preţ de 350 de galbeni va acoperi: o datorie de 100 de napoleoni (monedă străină cu circulaţie largă în Ţările Române, secolul al XIX-lea) a vânzătorilor, pe care o aveau la un oarecare C. Panazol; acoperă taxele de studii şi subzistenţă ale unui al cincilea frate, Mişu Poenaru-Bordea, student la Paris, care vor fi probate cu acte doveditoare, şi pentru plata unei taxe la Primăria Călăraşi. Locurile vândute aparţineau unui frate mai mare, care îi întreţinea pe toţi. Cumpărătorul consimte că acest act este făcut în favoarea vânzătorilor şi că în decurs de un an vânzătorii vor putea răscumpăra locurile vândute fără a plăti vreo dobândă. Actul este semnat atât de cumpărător, cât şi de vânzători.
Locurile vândute aparţin lui Grigore Poenaru-Bordea, care este unul din marii ctitori ai Bisericii Sf. Nicolae, din oraşul Călăraşi. Cumpărătorul este cel care a deţinut pământul Fermei Perieţi, care va fi cunoscută în istoria agriculturii ca Ferma Model Perieţi, fermă producătoare de seminţe de legume şi flori, unică în Sud-Estul Europei. Modul conciliant şi clauzele avantajoase ale actului prezintă legătura strânsă în interiorul familiei şi grija pentru membrii componenţi. Atestarea prin judecătorie a actului are o valoare realistă şi justă, fiind o garanţie a vremii prin care se înţelege maturitatea legislativă a proprietăţii private.
Actul a intrat în patrimoniul Muzeului Naţional al Agriculturii prin donaţia regretatei Ileana Stoianovici, descendentă a familiei Poenaru-Bordea pe linie paternă.

Muzeograf Andreea Panait [citeste]
Alte titluiri la Cultura - Sanatate
,,Folk de colecție” la Slobozia
Insula paradis
Măcinicii – tradiţii populare româneşti
Muzeul Naţional al Agriculturii prezintă: Trompeta
Filme la Casa de Cultură a Municipiului Slobozia
Ultimul Țar
FEMEIA ÎN CHIP ŞI FEL
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.