Ialomitastea
Nr. 1041, Anul , din 14-Noiembrie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Cultura - Sanatate
Joi și vineri, premiere cinematografice la Slobozia

Pentru joi și vineri, săptămâna aceasta, Casa Municipală de Cultură Slobozia ne oferă o mare surpriză: un regal cinematografic, cu două premiere, o producție macedoneană și cealaltă românească.

Joi, 14 noiembrie, de la ora 18:

„PETRUNIJA”

Comedie, Dramă.
Regia: Teona Strugar Mitevska
În distribuție: Zorica Nusheva, Labina Mitevska, Stefan Vujisic.
În Macedonia, de Bobotează, preotul aruncă o cruce de lemn în râu și bărbații se întrec să o găsească. Bunăstarea și prosperitatea sunt garantate celui care o recuperează. Petrunija, o fată simplă dintr-un oraș mic de provincie, se scufundă în apă și reușește să apuce crucea înaintea tuturor celorlalți. Concurenții ei devin furioși, iar implicarea unei femei în ritualul dedicat bărbaților stârnește o mare controversă în comunitate. Însă Petrunija nu renunță. A câștigat crucea și nu va renunța la ea.

Vineri, 15 noiembrie, de la ora 19:

„HEIDI”

Dramă.
Regia: Cătălin Mitulescu
Heidi, din din povestea regizorului Cătălin Mitulescu, nu este fetița orfană dusă pe munte la bunic, ci o tânără (Cătălina Mihai) abandonată într-o rețea de prostituție. Pe urmele ei pornesc un polițist în pragul pensionării (Gheorghe Visu) și ajutoarele lui, doi începători într-ale meseriei (Gabriel Zaharia și Octavian Costin). Povestea este complicată, cu o intrigă polițistă în care mai apar Bogdan Dumitrache, Florin Zamfirescu, Ada Condeescu, Cristian Bota și Maria Popistașu.

[citeste]
Muzeul Naţional al Agriculturii prezintă: MAȘINA DE TUNS ELECTRICĂ

Istoria mașinii electrice de tuns debutează sub semnul tinereții lui Leo J. Wahl. Fiind elev la liceul Sterling High School, obișnuia să-și viziteze unchiul care deținea o mică companie, Wahl Manufacturing Company, care producea mici aparate electrice.
În 1911, încă din perioada pregătirii liceale, concepe un aparat de masaj facial, de mici dimensiuni, care va fi produs de unchiul său și vândut saloanelor de coafură. Chiar Leo J. Wahl avea plăcerea să distribuie acest produs clienţilor săi. Din aceste vizite, el remarcă timpul mare de așteptare al clienților acestor saloane de coafură, pentru că toate operațiunile legate de coafarea și scurtarea părului se făceau manual.
Probabil această experiență, dobândită cu ocazia vânzării micilor aparate produse de unchiul său, l-a determinat pe Leo J. Wahl să încerce construirea unui aparat electric de tuns.
În perioada studenției, la Universitatea Ilinois, reușește să conceapă aparatul de tuns electromagnetic, un motor care a înregistrat un succes remarcabil.
Odată cu mobilizarea unchiului său Frank Wahl, cu ocazia revoluției mexicane, Leo J. Wahl preia firma acestuia, Wahl Manufacturing Company. În 1921, o cumpără integral, iar ulterior o va dezvolta sub numele de Wahl Clipper Corporation. Extinderea fabricii s-a făcut într-un ritm deosebit, produsul realizat impunându-se pe piața vânzărilor.
Mașina de tuns părul s-a înbunătățit continuu, de-a lungul timpului, ultimele modificări notabile făcându-se în 2009.
În anul 2019 se împlinesc 100 de ani de la realizarea primei mașini de tuns părul.
Muzeul Național al Agriculturii invită publicul vizitator să vizioneze colecția de mașini de tuns părul, dar și alte obiecte legate de meseriile de coafor-frizer, în cadrul expoziţiei „La pas prin lumea satului”.
Muzeograf,
Fideliu Rubinescu-Ostriceanu
Foto: Elena Slujitoru


[citeste]
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.