Ialomitastea
Nr. 1046, Anul , din 18-Ianuarie-2020Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima pagina
Luminița Barcari va fi noul secretar de stat responsabil cu învățământul preuniversitar în Ministerul Educației

La propunerea deputatului PNL Tinel Gheorghe, premierul Ludovic Orban o va numi pe Lumința Barcari secretar de stat responsabil cu învățământul preuniversitar în Ministerul Educației.
Barcari este unul dintre cei 13 inspectori școlari din țară care au fost demiși în 2017, prin fax, noaptea, de fostul ministru al Educației și Cercetării, Liviu Pop, și repuși în funcții de justiție. Ulterior, aceasta a intentat proces Ministerului pentru demitere pe care l-a câștigat, pentru a fi în 2018 pusă din nou pe liber, tot într-o vineri seara, și tot prin fax.
Potrivit edupedu.ro, singurul secretar de stat numit până acum de premierul Ludovic Orban în Ministerul Educației a fost Lucian Dragoș Rădulescu, secretar general al PMP Prahova.
La data preluării funcției de ministru al Educației și Cercetării, Monica Anisie declara că va reorganiza Ministerul pe care îl va conduce și că din 7 secretari de stat vor rămâne, probabil, doar 4. „Vor rămâne mult mai puține posturi de secretari de stat: din cele 7, probabil 4. Erau 5 posturi de secretar de stat în cadrul Ministerul Educației și un subsecretar de stat și 2 secretari de stat la Cercetare. Deci 7 și un subsecretar de stat. Probabil nu vor mai rămâne decât 4 secretari de stat”, a precizat atunci Anisie.
[citeste]
Monica Anisie cică și-a mutat biroul în Ialomița, primarul din Sălcioara zice că a fost o vizită cu miză politică

Marți, 14 ianuarie, Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a făcut o vizită inopinată în trei unități de învățământ din Ialomița, respectiv Grădinița din satul Frumușica-Axintele, Școala Generală din Axintele și Grădinița din comuna Sălcioara. Ministrul a început astfel vizitele ... neanunțate în unitățile de învățământ preuniversitar din țară. Toate cele trei unități de învățământ au fost incluse în diferite programe de reabilitare, însă însă din varii motive nu s-a reușit modernizarea clădirilor respective.
„Așa cum am anunțat, sunt hotărătă să îmi mut «biroul» în teritoriu. Voi petrece cel mai mult timp printre colegii profesori și elevi. Cadrele didactice trebuie să fie consiliate pentru asigurarea actului educațional de calitate. Trebuie să ne ajutăm colegii, nu să îi punem la zid. Totodată, trebuie asigurate condiții optime pentru elevi. Voi trimite tuturor primarilor o scrisoare deschisă prin care le voi solicita să investească în educație, deoarece finanțarea corespunzătoare a educației trebuie să fie un efort comun între stat și autoritățile administrației publice locale. Fac un apel public către toți primarii din România să citească atent art. 105 din Legea nr.1/2011 și să asigure finanțare corespunzătoare în bugetele pe 2020. Am constatat cu tristețe că, de la adoptarea Legii nr.1/2011, unele autorități publice locale au alocat puțin spre deloc bani pentru educație, deși aveau o obligație legală și morală în acest sens. O școală bună înseamnă o comunitate consolidată! Investiția în grădinițe, școli și licee înseamnă investiția în comunitatea locală unde ele funcționează”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.
La fiecare dintre unitățile de învățământ vizitate, demnitarul s-a întâlnit cu directorii, iar la final și cu primarii celor două comune, Grigore Tudor (comuna Axintele) și Gabriel Stoica (comuna Sălcioara).
Primarul comunei Sălcioara ne-a declarat, în exclusivitate, că vizita doamnei ministru a fost una „cu miză politică”: (...) „o vizită în care încearcă să se promoveze, pentru că nu a luat în calcul faptul că am început construcția unei grădinițe noi care să îndeplinească toate standardele.”
[citeste]
BLITZ

Ministresa muncii, ruptă de realitate

Din negliență, s-a uitat să se vireze banii pentru pensii Poștei Române, făcând distribuirea lor către pensionari abia începând cu 10 ianuarie. Violeta Alexandru, ministru al muncii din câte se pare, a declarat că nu e absolut niciun pericol, este un mic decalaj. Pensionarul își drămuiește banii de la o zi la alta, cum vrei cucoană să trăiască nouă zile fără a avea un leu? Și, iată, cât ai pocni din degete, ministresa a găsit soluția. Propune ca toate pensiile să fie distribuite pe card! Ruptă de realitate, uită să ne spună că în România doar în 695 din cele 2861 de comune există bancomate. Se fură bancomatele cu totul din centrul Capitalei, doar dintr-o comună izolată. Nu cred că o s-o vezi pe țața Leana scoțând bani din bancomat la Bițina sau Maltezi. Nici nu ar apuca să facă doi pași și indivizi la pândă ar jefui-o. Vorba unuia care din greșeală a introdus în bancomat cardul de sănătate și a primit trei antinevralgice și două prezervative. Și ne mai spune ceva doamna ministru: că toți șomerii vor avea slujbe! Cu doi preoți și un dascăl.

Nu mai mâncați E -uri !

Cunoscutul oncolog Cătălin Costovici a declarat în cadrul unui interviu pentru EVZ. RO de ce nu trebuie să mâncăm carne procesată. „Carnea procesată trebuie să dispară din alimentația oricăruia dintre noi : salamurile, cârnații, crenvurștii, parizerul, mezelurile cu carnea mărunțită. Este cea mai nenorocită otravă, pentru că procesarea în sine înseamnă stabilizatori și coloranți, celebrele E-uri. În timp, efectul lor cumulativ, adăugând și stresul, în mod cert produce cancer. Atenție și la pâinea care are stabilizatori și o grămadă de ingrediente”, a atras atenția oncologul. Iată un exemplu : Autopsia unui cadavru bolnav de cancer digestiv a scos în evidență că organismul său era intoxicat cu glutamat de sodiu și nitriți. Lucrând pe șantier, tipul își lua zilnic la pachet salamul respectiv și pâine.

Mesajul teologului Valentin Guia

Amânarea dublării alocațiilor pentru copii l-a făcut pe teologul Valentin Guia să adreseze un apel urgent către guvern: „Numai copiii noștri sunt vânduți, otrăviți sau omorâți. Numai copiii noștri intră pe mâna pedofililor, numai copiii noștri mor de foame. Lăsați-ne în pace! Împărțiți-vă averile și tot ce aveți voi și lăsați copiii acestei țări în pace. Și trei sute de lei sunt puțin. Nici măcar de medicamente nu le ajung celor bolnăviori. Nu mai suport această umilință, lăsați copilașii în pace”, a concluzionat teologul.
Pentru alegeri anticipate și două tururi la alegerile locale, sunt bani. De fapt, pe Iohannis nu-l interesează copiii, că nu are. Pentru alocații nu forțează guvernul, în schimb pentru anticipate și locale în două tururi îl bate la cap zilnic și zice că se și implică.
[citeste]
Alte titluiri la Prima pagina
Achitări în dosarul Țăndărei
Elevii, vor vacanță de Mătcălău și la … Paștele Cailor
Pupaţi-l pe Iohannis !
Săveni: Facturi mai mici la energsie electrică
Teren multifuncțional de sport și asfalt prin ADI Ialomița în comuna Sudiți
Amărăciuni din Epoca de Aur
Fotografia săptămânii
A fost prins bărbatul care a tâlhărit o asistentă medicală în scara blocului
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI FETEȘTI. Program distribuire pachete produse de igienă
INCHIRIERE DEPOZIT MARFURI IN SLOBOZIA
Euro testează atingerea unor noi maxime istorice
Singur împotriva unui Imperiu
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.