Ialomitastea
Nr. 956, Anul , din 18-Ianuarie-2018Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
euroinvest tel-a
itp-a
duo manager
lunca_2012
Prima pagina
Puiul de la Avicola, între Supermarket și mesele slobozenilor

Asta e! M-am luat după nevastă-mea să suțin economia locală și am îndrăgit copanele de la Avicola Slobozia. Gustoase, proaspete și mai ales, până deunăzi, frumoase. Numai că, ce să vezi, de apoape cinci luni de zile în vitrine doar ... căzături. Da, căzături ca pe vremea Împușcatului, când ce era mai bun ajungea în străinătate, iar ce pica la export ajungea pe masa românilor. Acum nu mai pleacă nimic în străinătate, c-au venit străinii la noi și vând marfa noastră în supermarket-urile lor, alea mari de pe cuprinsul țării. Se bucură bucureștenii de ele, timișorenii, ieșenii, clujenii, noi ialomițenii fiind nevoiți să... ne lingem pe bot!
Așa că, slobozenii îi bat obrazul domnului Stănoiu și-l roagă cu cerul și cu pământul să mai lase și acasă niște copane d’alea frumoase, nu neapărat ca în reclamă, dar cât de cât.

Puiu SLOBOZEANU
[citeste]
Obrăznicia Ungariei şi impertinenţa U.D.M.R.-istă sfidează România. Bruxelles-ul tace

Din postura ilegală de partid politic anti-constituţional, impertinenţa U.D.M.R. este inacceptabilă şi condamnabilă. Se impune ca C.C.R. să se autosesizeze pentru clarificarea publică a statutului acestei organizaţii înfiinţată aparent pe baza criteriilor etnice culturale, în fapt partid politic-extremist-iredentist şi eliminarea sa de pe eşichierul politic al României. Postura de traseistă în TIR-urile guvernelor postdecembriste a acestei coloane a cincea a dezmembrării României trebuie stopată ! Legal şi Constituţional ! U.D.M.R. nu reprezintă interesele cetăţenilor români de etnie maghiară, ci interesele iredentiste ale extremiştilor din „ţara vecină şi prietenă". Şeful U.D.M.R. a sărit în sus de 15 metri fără să-şi amintească de înaintaşi, adică de Dicso Csaba şi de al lui îndemn „Nincs Kegyelem !". La rândul său, Bruxelles-ul ar trebui să întrebe conducerea budapestană în ce căruţă se află Ungaria... dar nu o face. Ca de fiecare dată, „cutia de viteze" a „Uniunii" neunite se gripează în momente delicate, ceea ce demonstrează că U.E. a devenit o căruţă şchioapă ale cărei osii scârţâie tare. De aşa mijloc de transport, românii se pot lipsi. Pot merge pe propriile picioare mult mai sigur. (Ion Măldărescu).

„Am transmis că dacă steagul secuiesc va flutura pe instituţiile de acolo, toţi vor flutura lângă steag. Nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui" (Tudose, Prim-ministrul României).

La intrarea în Parlamentul Ungar sunt arborate steagul unguresc și cel secuiesc

Ministerul Afacerilor Externe al Ungariei l-a convocat pe ambasadorul român Marius Lazurca pentru a protesta față de declarațiile premierului român. Joi seară, premierul Mihai Tudose a afirmat că refuză orice dialog legat de autonomia unei părţi a României şi că discuţiile pe această temă sunt în afara legii. „Am transmis că dacă steagul secuiesc va flutura pe instituţiile de acolo, toţi vor flutura lângă steag. Nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui", a declarat premierul. M.A.E. de la Budapesta așteaptă explicații și scuze din partea Guvernului României. Asta în timp ce la intrarea în Parlamentul Ungar sunt arborate steagul secuiesc și cel ungar fără cel al Uniunii Europene.

M.A.E. de la București consideră vinovate organizațiile politice maghiare din România

Ministerul Afacerilor Externe a luat notă de mesajele transmise de autorităţile de la Budapesta în contextul convocării ambasadorului român la Budapesta, la data de 12 ianuarie a.c. şi face următoarele precizări: Declaraţiile făcute de Prim-ministrul României atrag atenţia asupra responsabilităţii pe care o au autorităţile centrale şi locale din ţara noastră pentru asigurarea respectării legii, fără a avea valenţe etnice, anti-maghiare şi punctează, în primul rând, necesitatea respectării ordinii constituţionale şi de drept din România, stat unitar, suveran şi indivizibil. Semnalăm, totodată, faptul că dezbaterea în spaţiul public pe acest subiect survine în contextul în care iniţiativele privind diverse forme de autonomie teritorială pe criteriul etnic, s-au multiplicat în ultima perioadă, culminând cu semnarea, la 8 ianuarie, a Rezoluţiei comune a organizaţiilor politice maghiare din Transilvania privind alinierea conceptelor de autonomie.
Aceste demersuri, pe o temă care ţine strict de ordinea constituţională a României şi asupra căreia s-au pronunţat anterior atât factorii politici cât şi instanţa constituţională din România, nu contribuie la menţinerea unui spirit de convieţuire interetnică armonioasă şi nici la progresul în relaţia bilaterală. Astfel de gesturi sunt cu atât mai regretabile cu cât ignoră, în mod deliberat, măsurilesubstanţiale adoptate de-a lungul timpului de autorităţile române în beneficiul persoanelor aparţinând minorităţii maghiare din România, corespunzând celor mai înalte standarde de protecţie în materie, angajament pe care România şi-l menţine şi pe care îl va urmări în mod constant în toate politicile sale.
M.A.E. dezavuează orice provocări de această natură, mai ales în anul în care România îşi propune să sărbătorească Centenarul Marii Uniri într-un spirit de unitate, toleranţă şi respect reciproc între toţi cetăţenii săi, indiferent de etnia acestora. M.A.E. îşi exprimă încrederea că relaţiile româno-ungare vor avea în continuare ca reper pilonii politico-juridici reprezentaţi de Tratatul politic de bază şi Declaraţia privind cooperarea şi parteneriatul strategic pentru Europa în secolul al XXI-lea şi se vor dezvolta în spiritul valorilor europene[1].

---------------------------------------------
[1] Sursa : Alexandru Panait, Curentul https://www.curentul.info/in-lume/obraznicia-ungariei-la-intrarea-in-parlamentul-ungar-sunt-arborate-steagul-unguresc-si-cel-secuiesc-steagul-ue-lipseste/
Vezi şi: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/reactia-mae-la-criticile-ungariei-859143

[citeste]
Închiriere spațiu (showroom și service) + 2000 mp teren

Persoană juridică, închiriez fostă reprezentanță auto (showroom și service), suprafață teren 2000 mp, suprafață construită 840 mp, utilități complete, centrală proprie pe gaz, 4500 Euro negociabil. Relatii la tel 0741.041.004.
[citeste]
Alte titluiri la Prima pagina
Demiterea premierului Tudose a prăbușit leul
Victor Moraru și-a văzut visul cu ochii
Alături de Asociația Copiilor cu Diabet Slobozia
BLITZ
Detalii privind cotele de contribuție de asigurări sociale, cuantumul ajutorului de deces și indemnizația socială pentru pensionari
Azi, dezbatere publică la Spitalul “Anghel Saligny” din Fetești
Ședință deîndată a consilerilor feteșteni
Locuri de muncă pentru recoltare și ambalare fructe în Spania
În anul 2018, începe asfaltarea străzilor din cartierul de Tineri din Slobozia
Șapte milioane euro pentru Strategia de Dezvoltare a Sloboziei
ANUNŢ CONCURS
Locuri de muncă vacante în județul Ialomița
Cui îi pasă de cultura națională?
,,Copilul de la Modjokerto”, adus la Slobozia de Irina Rișcuția
Pesta porcină atacă (pe la nord vest) România
Concurs de încadrare ofițeri și subofițeri la ISU Ialomița
Mica Publicitate
Harta criminalității în România. Ialomița, pe locul 6 în 2016
Sondaj
?
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
tritipan
LIVIU
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.